Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


elokuu 2010
Ma Ti Ke To Pe La Su
« Hei    
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

5 uusinta kommenttia

Meta


Herkkujen korvikkeet

Joulun jälkeen alkaa perinteisesti dieettikausi. Kaikkien naistenlehtien kannet mainostavat erilaisia dieetti- ja jumppaohjeita ja lupaavat auttaa lukijan kesäksi bikinikuntoon.

Lueskelin jotakin dieettijuttua – valitettavasti en kuollakseni muista, mistä tämän helmen löysin! – ja bongasin suorastaan käsittämättömän hienon viisauden. Artikkelissa julistettiin, että ei ole pakko luopua lempiherkuistaan, kunhan vain valitsee hieman kevyemmän vaihtoehdon. Esimerkkinä annettiin…. ta-daa… jäätelön vaihtaminen rasvattomaan jogurttiin.

Siis, WTF? Missä universumissa rasvaton jogurtti millään tavalla vastaa jäätelöä? Millä tavalla jäätelön vaihtaminen rasvattomaan jogurttiin EI ole lempiherkusta luopumista, jos se lempiherkku sattuu olemaan jäätelö?

Ai sulla tekee mieli karkkia? No, ota tästä pala hapankorppua, se on melkein sama asia – narskuu hampaissakin samalla tavalla kuin kovat karkit.

Himoitsetko Belgialaisia suklaakonvehteja? Ei hätää, sinun ei tarvitse luopua herkustasi, vaihda se vain hieman kevyempään vaihtoehtoon: kierittele keitettyjä porkkananpaloja tummassa kaakaojauheessa ja herkku on valmis!

Ei hyvää päivää…

Kommentteja: 5

 

Kommentteja:

Henna:
10.1.2010, 13.32

Hanna Partanen korvaa karamellit pakastetuilla banaaninpaloilla… (jota allekirj. ei usko, koska tuntee sen alan naiset ja tietää mitä ne todellisuudessa syö :)

Spinsteri:
10.1.2010, 15.03

Sinänsä en kiistä että toimenpiteisiin tässä pitää allekirjoittaneen ryhtyä ja elintaparemontti on ollut käynnissä jo jonkin aikaa, mutta niistä vatsakivuista oli ainakin se hyöty että jouluna ei uskaltanut mässäillä. Historian kai eka kerta, että painoa ei tullut juhlakautena lisää…

Lyllis:
10.1.2010, 19.52

Mutta karppien pohjaton katkarapupiirakka oli taivaallisen hyvää, vaikka hiilihydraatteja olikin vähän. Sanoisin, että on hyvä korvike tavalliselle suolaiselle piirakalle:) Kerrankin jostain ohjeesta tuli hyvä mieli!

turisti:
11.1.2010, 10.57

Niin, mulle tulis näin dieettikokkina ja erikoisruokavalioiden asiantuntijana mieleen, että mites olis sellainen vaihtoehto, ettei lapa niitä lempiherkkuja naamaansa joka päivä koko paketillista, vaan vaikka kerran-kaksi viikossa pienen/kohtuullisen määrän ja niinä päivinä sitten huhkii hikiliikunnan parissa ylimääräiset 45-60 min. Kaiken muun perusliikunnan lisäksi, tietenkin.

Mä en kans ymmärrä tätä akkainlehtien dieettivillitystä aina joulun jälkeen, ennen kesää ja kesän jälkeen. Mikä siinä järkevässä syömisessä on muka niin vaikeaa ympäri vuoden.

(Mä muuten laihduin joulukuussa kilon, kun taloudessa jätettiin laatikkoruuat väliin ja syötiin salaattia; ja konvehteja ja kinkkua ja lohta ja kaikkia muita jouluherkkuja.)

Outi:
11.1.2010, 19.42

No onhan se järkevä syöminen aika vaikeaa, jos on kauhean perso herkuille… mutta kyllä minä ainakin huomattavasti mieluummin puutun määrään kuin laatuun. Jos tekee mieli jäätelöä niin ei rasvattomasta jogurtista tule kuin vihaiseksi. Ja jos koko kroppa huutaa suklaata, niin veteen tummasta kaakaojauheesta keitetty kaakao on huono vitsi. :P

Että jospa sitä hyvällä omallatunnolla ottaisi vähän sitä omaa herkkuaan silloin tällöin ja yrittäisi muun ajan syödä fiksusti…

Jätä kommentti