Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


elokuu 2010
Ma Ti Ke To Pe La Su
« Hei    
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

5 uusinta kommenttia

Meta


Luokan 'Pieniä iloja' merkinnät


Suomensukuiset kansat ja kielet

Eilen Janne muisteli vanhaa Spede Show’n sketsiä. Oli lapsena oppinut kyseisestä sketsistä, että on olemassa sellaisetkin kielet kuin ostjakki ja voguli. Totesin hieman nolona, että minun pitäisi varmaan koulutukseni ansiosta osata luetella kaikki suomensukuiset kielet ihan noin vain. Rupesimme siinä sitten yhdessä miettimään.
“Mari, unkari, viro…” aloitti Janne.
“Komi, udmurtti, vepsä…” minä jatkoin.
“Karjala,” tarjosi Janne.
“Inkeri,” lisäsin minä. [...]

Kommentteja: 5

Pienen mielen pienet ilot

Velipoika joskus muinoin lausahti: “Autuaita ovat vähämieliset, sillä he saavat hupia kaikesta.” Katsellessani jälkikasvuani en voi olla eri mieltä, joskin pukisin tuon lauseen hieman kauniimpaan muotoon: “Autuaita ovat mieleltään yksinkertaiset —.”
Rakas poikani makaa lattialla selällään ja hieroo tyytyväisen näköisenä takaraivoaan parkettiin. Se tuntuu hassulta ja siitä kuuluu jännä ääni.

Kommentteja: 4

Iskän poika

Pikkukaveri oppii jatkuvasti uusia taitoja. Jos ruoan jälkeen jää röyhtäys tulematta, se osataan nykyään paikata piereskelemällä myöhemmin reippaasti ja iloisesti.
Eilen poika töräytti sylissäni ympärilleen sellaisen kaasupilven, että heikompaa olisi hirvittänyt. Illalla kerroin tästä töistä kotiutuneelle isälle.
Minä: “Voi jösses, et usko miten hirveänhajuisen leijan toi poika päästi tänään. Miten VOI noin pienestä ihmisestä lähteä sellainen haju!”
Janne: [...]

Kommentteja: 3

Nolouden huippu

Tiedättekö mikä on nolouden huippu? Siis ajatellen, että olen 32-vuotias, onnellisesti naimisissa, raskaana ja kaiketi ihan normaaliälyllä varustettu nainen?
Ei sinänsä vielä se, että kaverin yllyttämänä teen Facebookissa testin “Which CSI:NY character are you made for?”…
…vaan se, että saatuani mielestäni huonon tuloksen teen testin uudestaan ja vaihdan muutamaa vastausta saadakseni tulokseksi Mac Taylorin.
Hävettää. Mutta ainakin saimme [...]

Kommentteja: 4

Ei ihan niin surkeaa

Joinakin päivinä jo aamusta valtaa halu ryömiä johonkin nurkkaan itkemään surkeuttaan. Silloin pitäisi aina muistaa, että vaikka tunteisiinsa ei voi vaikuttaa, ajatuksiinsa voi. Ja ne ajatukset puolestaan vaikuttavat sitten niihin tunteisiin. Joskus niinkin pieni ajatus kuin “Teen nyt tämän sentään tästä pois sen sijaan, että istuisin ja vetistelisin” voi auttaa.
Tyhjensin tiskikoneesta puhtaat astiat. Ladoin likaiset [...]

Kommentteja: 2

Kettuileva siipikarja

Yksi niistä lauseista, joita ei olisi koskaan kuvitellut kuulevansa aviomiehensä suusta:
“Hei, onko täällä ne kanat, jotka äsken v*ttuili mulle?”

Pelaa Katamaria, nääs.

Kommentteja: 0

Punni.

Äiti mainitsi tänään lukeneensa veljentytölle Kirsi Kunnasta ja tuli siinä sivumennen maininneeksi Punnin. Päästin melkein ilon kiljahduksen. Punni! Olin ehtinyt unohtaa Punnin!
Kerran pikku jänis Pupu Puputtaja, jonka nimi oli Punni, meni porkkanamaalle, mutta tämä tapahtui sen jälkeen kun prinsessa oli Punnin löytänyt, niin että se ei enää ollut surullinen jänis.
Se nyhti porkkanapenkistä yhden porkkanan, popsi [...]

Kommentteja: 5

Milloin viimeksi?

MeNaisten Milloin viimeksi -sarjassa kysellään julkkiksilta, milloin nämä ovat viimeksi tehneet mitäkin. Taas kerran päädyin ihmettelemään samaa asiaa, mikä on kummastuttanut monta kertaa aiemminkin samaa juttusarjaa lukiessani.
Laulaja Jippu vastaa kysymykseen “Milloin viimeksi nauroit?” seuraavasti: “Pari päivää sitten, kun näin elokuvan Naimalupa – – -.”
Nauroi viimeksi pari päivää aiemmin? Blimey!
Onko minun elämäni poikkeuksellisen hassua, kun voin [...]

Kommentteja: 4

Aamuinen irc-keskustelu

K: aprillipäivä meni ja Stubb on edelleen ulkoministeri
O: mutta onko Johanna Tukiaisella edelleen varattuna web-tila vaalisivustolle?
K: *reps*
O: uuuh, näkyy olevan
K: todellisuus lähestyy taas vakavasti parodiahorisonttia
O: :D

Kommentteja: 5

Kartta täynnä!

Sitkeys ja sinnikkyys palkittiin: Tajunnanvirta-kartta on nyt täynnä. Keksin viimeiset puuttuvat viisi sanaa myöhään eilen illalla, joskin kaksi niistä (korttipeliruudun yksi kymmenkirjaiminen ja se pahuksen ruutu Monty Pythonin ja huumorin välissä) oli pakko surffata joltain foorumilta, jolla ihmiset ratkoivat sitä karttaa porukalla. Koen kuitenkin ansainneeni ne kaksi sanaa, sillä jouduin kahlaamaan läpi 38 sivua valitusta [...]

Kommentteja: 3