Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


syyskuu 2008
Ma Ti Ke To Pe La Su
« Elo   Lok »
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

5 uusinta kommenttia

Meta


syyskuun 2008 merkinnät


Yö on yksinäinen paikka

Aamuöisen vessareissun jälkeen pyörin sängyssä, kun uni ei meinannut enää tulla. Selkää särki, eikä hyvää asentoa tahtonut löytyä millään. Olohuoneessa hiiret mekastivat, vieressä Janne tuhisi nukkuessaan. Minulla oli yksinäinen ja surkea olo.
Tulin siinä sitten miettineeksi, että nimenomaan yöllä unettomana valvoessaan tuntee ihmisparka itsensä kauhean yksinäiseksi. Vaikka vieressä olisi oma rakas, on valvoja silti ihan ypöyksin, [...]

Kommentteja: 8

Hyvää arkiruokaa

Minä olen kaukana hyvästä kokista, mutta ihan tavallista arkiruokaa osaan kyllä tehdä oman perheen tarpeiksi. Ja koska olen vihdoin oppinut tekemään mainion makuista tonnikalakastiketta, jaan tämän ilon muidenkin kanssa – vaikkei ohjeessa taida mitään omaperäistä ollakaan.
Outin parempi tonnikalakastike (parempaa tämä on siksi, että toisinaan käytän Creme Bonjour Cuisinen tilalla 7 %:n ruokakermaa…):
- 1 iso sipuli
- [...]

Kommentteja: 5

Onni.

Kun kävelimme ulos sairaalasta, taivaalla lensi valtavan suuri muuttolintujen parvi. Linnut kaakattivat mennessään, mutta niiden lähtö ei tuntunut minusta tällä kertaa haikealta, vaikka syksyssä on aina jotenkin oma surullinenkin puolensa. Sydän pamppaili onnesta.
Bussimatkan aikana höpötin Jannelle taukoamatta. Itketti ja nauratti yhtä aikaa. Aurinko alkoi paistaa ensimmäisen kerran koko viikon aikana, mikä tuntui kauhean sopivalta: maailma [...]

Kommentteja: 23

Piipahdukset

Eilen asunnossa alkoi kuulua satunnainen pieni piippaus. Ääni on vaimea, mutta kuitenkin sen verran selkeä, ettei sitä voi olla huomaamatta. Johtopäätös: yhdessä neljästä palovaroittimesta on patteri loppumassa.
Alkaa armoton kuulostelu ja tutkinta. Mikä neljästä se on? Ääntä on pahuksen vaikea paikallistaa. Kun istun työhuoneessa, ääni kuulostaa tulevan kauempaa asunnosta. Se ei siis ole työhuoneen varoitin. Kun [...]

Kommentteja: 9

Ei ihan niin surkeaa

Joinakin päivinä jo aamusta valtaa halu ryömiä johonkin nurkkaan itkemään surkeuttaan. Silloin pitäisi aina muistaa, että vaikka tunteisiinsa ei voi vaikuttaa, ajatuksiinsa voi. Ja ne ajatukset puolestaan vaikuttavat sitten niihin tunteisiin. Joskus niinkin pieni ajatus kuin “Teen nyt tämän sentään tästä pois sen sijaan, että istuisin ja vetistelisin” voi auttaa.
Tyhjensin tiskikoneesta puhtaat astiat. Ladoin likaiset [...]

Kommentteja: 2