Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


elokuu 2010
Ma Ti Ke To Pe La Su
« Hei    
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

5 uusinta kommenttia

Meta


Luokan 'Yöllisiä' merkinnät


Ai miten niin hyvät unenlahjat?

Leikkauksen vuoksi en saa nostella vauvaa, joten Jannea tarvitaan avuksi vähän väliä. Yöllä Joksun herätessä kitisemään aloin töniä Jannea hereille.
Minä: hei, Joksu kitisee, haetko sen syömään?
Janne: (avaa silmät) mmhmm. (nukahtaa)
Minä: (tönin vähän kovempaa ja korotan ääntäni) hei, haetko Joksun syömään?
Janne: (avaa silmät hätkähtäen) joo, okei (nukahtaa)
Minä: Ei oo todellista! MEE NYT HAKEEN TOI POIKA!
Syötettyäni Joukan [...]

Kommentteja: 3

Mielenterveys koetuksella

Viime yönä oli totisesti mielenterveys koetuksella. Pikku-ukko ei suostunut rauhoittumaan oikein mihinkään, vaan vietti merkittävän osan yöstään syöden, ähkien, potkien ja huitoen. Ja koska syönnin jälkeen ei millään suostuttu röyhtäisemään, kiemurreltiin hieman myöhemmin sitten myös vatsavaivojen vuoksi.
Mutta ei siinä kaikki.
Pahempaa oli se, että koko hemmetin yön päässäni soi sama lyhyt laulunpätkä. Uudestaan ja uudestaan Rauno [...]

Kommentteja: 4

Kasvavat vaatimukset

Kun toimme vauvan sairaalasta kotiin, se nukkui kiltisti omassa sängyssään syöttöjen välit.
Kului vähän aikaa, ja oma sänky alkoi aiheuttaa kitinää. Päädyimme ottamaan pojan viereemme sänkyyn syöttöjen helpottamiseksi. Syötön jälkeen poika nostettiin omaan sänkyyn – tai ainakin yritettiin.
Kului taas vähän aikaa, eikä poika suostunut yöllä enää nukkumaan omassa sängyssään, vaan piti saada olla äidin (ja tissin [...]

Kommentteja: 0

Yö on yksinäinen paikka

Aamuöisen vessareissun jälkeen pyörin sängyssä, kun uni ei meinannut enää tulla. Selkää särki, eikä hyvää asentoa tahtonut löytyä millään. Olohuoneessa hiiret mekastivat, vieressä Janne tuhisi nukkuessaan. Minulla oli yksinäinen ja surkea olo.
Tulin siinä sitten miettineeksi, että nimenomaan yöllä unettomana valvoessaan tuntee ihmisparka itsensä kauhean yksinäiseksi. Vaikka vieressä olisi oma rakas, on valvoja silti ihan ypöyksin, [...]

Kommentteja: 8

Juhannuspäivän yönä

Hiiret saivat juhannushautajaiset. Keskiyön kieppeillä kaivoimme taskulampun valossa kuopan pikkuisille, jotka olivat pakastimessa odottaneet hautaamista. Oli hämärää ja rauhallista. Ilma tuoksui hyvältä.
Nelli, Nekku, Mini, Piki ja Milli saivat nyt lepopaikan sieltä, minne vajaa kaksi vuotta sitten hautasimme Napin ja Pikon. Mieli oli haikea, vaikka jokaisesta hiirulaisesta oli kyynelsilmin luovuttu jo aiemmin.
Mutta ainakin pallokorvat saivat kauniit [...]

Kommentteja: 1

Panttivanki joka ei osannut

Taannoin luin jostain, että miehet nukkuvat paremmin puolisonsa vieressä, kun taas naiset nukkuvat paremmin yksin ollessaan. Kukkua, sanon minä.
Tämänkertaisen rupeaman ensimmäinen yksinäinen yö oli kärsimystä. Hikoilin kuin pikku possu ja sen ansiosta sitten myös palelin koko ajan, koska lakanat olivat nihkeät, samoin kuin minäkin. Lisäksi näin painajaista, jossa olin panttivankina. Paikka oli saarrettu, mutta minua [...]

Kommentteja: 3

Alitajunnan kömmähdys

Ihmisen alitajunta on ihan huikea juttu. Miettikääpä kaikkia niitä ihmeellisiä asioita, joita alitajuntanne saa aikaan nukkuessanne! Joskus unet saavat muistumaan mieleen tapahtumia, jotka on jo vuosikausia sitten unohtanut. Ne tuovat mieleen ihmisiä, joita ei ole tavannut sitten lapsuuden. Taannoin katselin unessa liitutaulua, joka oli kokonaan täynnä matemaattisia kaavoja, jotka tuskin olivat oikeita, mutta näyttivät unessa [...]

Kommentteja: 0

Takavarikointi

Viime yönä kävi taas kerran tuskallisen selväksi, että ‘hiirenhiljaa’ ei todellakaan tarkoita samaa kuin ‘hyvin hiljaa’. Kahdesti saman yön aikana heräsin, kun olohuoneesta kuului toistuvasti epäilyttävä klonk.. klonk.. KLONK.
Pidä siinä sitten aamuyön pimeydessä kurinpalautusta pallokorville, joilla ei kerta kaikkiaan riitä aivokapasiteettia ymmärtämään, ettei puista keinulautaa saa hakata terraarion seinää vasten keskellä yötä.
Jälkimmäisellä kerralla takavarikoin koko [...]

Kommentteja: 3

Aamuparku

Kolme varttia ennen Comptine d’un autre Ö©tÖ©: L’aprÖ¨s midiä* heräsin itkien. Näin unta, että Janne oli jättänyt minut. Syytä en kai tiennyt siinä unessakaan. Kamalaa.
Onneksi vieressä oli unenlämpöinen mies, joka otti kainaloon ja rauhoitteli.
Snif.

* Yann Tiersenin sävellys elokuvasta AmeliÖ©. Toimii herätysäänenäni.

Kommentteja: 0

Dieettiunia

Dieetti tunkeutuu jo uniinkin.
Viime yönä näin unta, että olin ostanut kaupasta Magnum-puikon. Olin syönyt siitä noin kaksi kolmasosaa, kun minuun iski ihan hirveä morkkis siitä, että olin sillä tavalla mennyt sortumaan, vaikkei ollut karkkipäivä. En tiedä, miksi unessa reagoin asiaan niin voimakkaasti ja heikkouttani häveten, kun todellisuudessa olisin luultavasti moisesta lähinnä hieman nolo ja päättäisin [...]

Kommentteja: 4