Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


elokuu 2010
Ma Ti Ke To Pe La Su
« Hei    
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

5 uusinta kommenttia

Meta


Luokan 'Angstipeikko' merkinnät


Heilahduksia

Mieliala heittelee laidasta laitaan. Ihan muutaman minuutin sisällä ehdin käydä läpi monta eri tunnetta ja tunnelmaa. Yhtenä hetkenä iloitsen jostain pienestä asiasta ja kaikki on hyvin, seuraavana iskee pelko ja huoli ja tunnen olevani kauhean pieni ja yksin.
Ja sinänsä hullua on, että ehkä kaikkein eniten olen huolissani nimenomaan mielialastani. En erityisemmin pelkää tulevaa magneettikuvausta, en [...]

Kommentteja: 2

Ja juuri kun…

…elämä tuntui taas sujuvan niin hienosti, piti viime yönä herätä johonkin, mikä kaikesta päätellen oli ensimmäinen sappikohtaukseni kahdeksaan vuoteen.
Ja nyt stressaa ja ahristaa.
Ei ole ihan suosikkikokemuksiani herätä keskellä yötä anoppilassa kipuun, joka yltyy niin pahaksi, että saa ihan tosissaan miettiä, että jokohan sitä soittaisi itselleen piipaa-auton. Onneksi kohtaus talttui itsekseen alle vartissa.
Järki toki sanoo, että [...]

Kommentteja: 0

Ei ihan niin surkeaa

Joinakin päivinä jo aamusta valtaa halu ryömiä johonkin nurkkaan itkemään surkeuttaan. Silloin pitäisi aina muistaa, että vaikka tunteisiinsa ei voi vaikuttaa, ajatuksiinsa voi. Ja ne ajatukset puolestaan vaikuttavat sitten niihin tunteisiin. Joskus niinkin pieni ajatus kuin “Teen nyt tämän sentään tästä pois sen sijaan, että istuisin ja vetistelisin” voi auttaa.
Tyhjensin tiskikoneesta puhtaat astiat. Ladoin likaiset [...]

Kommentteja: 2

Lähtöpaluuangsti

Kotiinpaluu pohjoisesta aiheutti – kuten tavallista – kauhean angstin. Koko aamupäivä meni parkumiseksi, kun oli niin surkea olo. Olen varmaan ennenkin sanonut, että pohjoisesta on lähdettävä pois voidakseen taas kaivata sinne, mutta silti totean, taas kerran, että sieltä lähteminen tuntuu kauhean kurjalta.
Huoh.
Vaan olipas ihanaa saada viettää aikaa lapsuuden maisemissa ja tavata perhettä. Törmäsin loman aikana [...]

Kommentteja: 6

Note to self:

Pysy poissa iltapäivälehtien keskusteluosastoilta.
Tulipas paha olo, kun lueskelin aikani kuluksi kahvitauollani Ilta-Sanomien keskustelupalstalta ketjua “Kuinka kerrot lapselle ilmastonmuutoksesta?”.
Muutama valittu lainaus:
“Minä suorastaan nautin ilmastonmuutoksesta ja ilmaisen sen myös murkkuikäisille lapsilleni. Älytöntä paniikkia koko touhu!
En koskaan ole tykännyt talvesta. Nyt älytön lumen kolaaminen on vähentynyt, liikkuminen helpompaa, pukeutuminen kevyempää jne.jne..”
“Kerron perustellen, että kysymyksessä on aikamme suurin huijaus. [...]

Kommentteja: 5

Sillisalaatti

Minusta on jotenkin noloa, että nyt kun päivitän säännöllisesti (hei, eilinen merkinnän puuttuminen ei johtunut minusta vaan nettiyhteyden katkeamisesta!), tilaajamäärä vähenee tasaisesti. Tämän marraskuun blogirupeaman aikana on kadonnut jo kuusi tilaajaa. Se tilaajamäärä ei minua sinänsä huoleta, mutta jollain tasolla on tietysti vähän noloa tajuta kirjoittavansa nyt niin tylsiä juttuja, että tilaaja toisensa jälkeen lähtee [...]

Kommentteja: 12

Maailmassa monta on opittavaa asiaa

Toisinaan olen kauhean väsynyt itseeni. Väsyn herkkyyteeni, väsyn taipumukseeni ajatella liikaa ja murehtia liikaa. Ihmettelen ja kadehdin niitä, jotka osaavat elää päivän kerrallaan ja olla huolehtimatta huomisesta. Se on taito, jota olen yrittänyt opetella 31 vuotta mutta joka tuntuu yhä pirun vaikealta.
Välillä ajattelen olevani heikko. Ajattelen, että kärsin ahdistuksesta siksi, että olen heikompi kuin muut. [...]

Kommentteja: 7

Urhea possu

Foorumilla ihmiset mainitsivat, että juuri nyt tuntuu olevan kovin paljon negatiivisuutta valloillaan. Mahtaako marraskuun synkkyys käydä suomalaisten voimille?
Itsekin olen huomannut, että juuri nyt on hankalampaa kuin yleensä. Olen pitkästä aikaa ollut ahdistunut ilman selvää syytä. Sunnuntai oli kurja päivä eikä eilisaamussa tai tässä aamussakaan ollut hurraamista. Yritän olla urhea possu ja keskittyä ajattelemaan, että jokaisella [...]

Kommentteja: 3

Apeus

Kun riittävästi vastustaa lyhyen ajan sisällä, niin lopulta hyvinkin pieni asia saattaa aiheuttaa ison porun. Koko viikko on ollut surkea tuon perhanan tietokoneen hajoamisen takia (ja siitä aiheutuvan taloudellisen menetyksen takia), ja nyt olin sitten kai riittävän allapäin, että yksi ainoa blogimerkintä sai minut itkemään.
Ulkopuolinen ei kuitenkaan ymmärtäisi, miksi juuri kyseinen merkintä oli se korsi, [...]

Kommentteja: 10

Möykky

Möykky on taas muuttanut luokseni.
Aluksi se teki vain pientä kiusaa: vähätteli toisinaan tekemisiäni ja huomautteli harmaista hiuksista ja liikakiloista. Sen jälkeen se alkoi arvostella vähän kaikkea. Nyt se antaa ymmärtää, että olen huono ihminen, huono kodinhoitaja, huono avopuoliso, huono ystävä, huono sisko, huono yrittäjä ja niin edelleen.
Jo parina iltana Möykky on istunut joko vatsani tai [...]

Kommentteja: 12