Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


joulukuu 2004
Ma Ti Ke To Pe La Su
« Mar   Tam »
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

5 uusinta kommenttia

Meta


joulukuun 2004 merkinnät


vuoden viimeinen päivä

Syöminen ei enää tunnu siltä, kuin yrittäisin niellä partakoneen teriä. Kurkkukipu on vaihtunut loputtomaksi räkätulvaksi ja ilkeäksi ärsytysyskäksi, johon päädyin jo ottamaan todella hirveän makuista yskänlääkettä. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun vietän uudenvuodenaattoa sairaana, ja tuskin viimeinenkään. Tunnen tuurini.
Ulkoa kuuluu jo pamahduksia, vaikka kello on vasta vartin yli seitsemän. On vuoden viimeinen päivä, ja [...]

Kommentteja: 1

gallup

“Autatko tulvakatastrofin uhreja”, kysyy Ilta-Sanomat. Tyrmistyin ihmisten sokeudesta ja omaan napaan tuijottamisesta lukiessani kieltävästi vastanneiden perusteluja.
Aasiassa kuolee ihmisiä luonnonkatastrofien seurauksena koko ajan, ei tämä nyt niin iso juttu ole! Uutiset voisivat kertoa muitakin juttua välillä. Juksu (29.12.2004 12:48)
Ai että ei ole “iso juttu” jos melkein sata tuhatta ihmistä kuolee yhtäkkiä tsunamien uhreina? Sata tuhatta! Käsittääkö [...]

Kommentteja: 9

ei mitään niin huonoa…

…ettei jotain hyvääkin.
Sain taas muistutuksen siitä, miten ihania ystäviä minulla on. Ulko-oven takana seisoi hyväntuulinen mies useamman kassin kanssa. Toi jukurttia, mustikkakeittoa, limsaa, banaaneja – kaikenlaista kuumeiselle ja kurkkukipuiselle helppoa syötävää, jonka olin onnistunut listaamaan. Apteekissakin oli puolestani käynyt. Kaiken kruunasi yhdeksän kilon sarjakuvapläjäys, josta pitänee vielä jossain vaiheessa yrittää saada kuvakin tänne, on se [...]

Kommentteja: 1

ärrinmurrin

Nyt vitutt harmittaa niin maan perkeleell helv HIRVEÄSTI. Luulin lähteväni tänään Jannen luo Helsinkiin. Luulin. Illalla olo oli kurjahko, mutta ajattelin, että kyllä se kunnon yöunien jälkeen olisi parempi.
Not.
Heräsin noin tunnin välein koko yön. Kurkku on niin kipeä, ettei nielemisestä tahdo tulla mitään. Molemmat korvat ovat kipeät. Kuumetta heti aamusta 38.1… Minusta tuntuu, etten minä [...]

Kommentteja: 2

minä ja muut

Kun vatsatauti saatiin edes jotenkuten nujerrettua, tuli tilalle flunssa. Kurkku on inhottavan kipeä, olo on kuumeisen väsynyt ja nivelet ja lihakset kolottavat. Epäreilua iskeä tuolla tavalla valmiiksi puolustuskyvyttömään ihmiseen… Jahka saan syötyä edes jotain iltapalan tapaista, ryömin kyllä peiton alle yksin vinkumaan surkeuttani. On tämäkin joululoma.
Vaan ei passaisi valittaa, kun ainakin viisikymmentä tuhatta muuta [...]

Kommentteja: 0

laiha joulu?

Hyvää joulua, rakkaat lukijat. Naamioiden takana on nyt selvitty hengissä jouluaatosta, johon sisältyi kaksi alle seitsemänvuotiasta. Nyt taloudessa on neljä alle seitsemänvuotiasta, ja melutaso on suurimman osan ajasta sen mukainen. Ruokaa on riittävästi, on ihanaa nähdä perhettä, pukki toi kivoja lahjoja… mutta paras lahja on kuitenkin se, että saan viettää joulua Jannen kanssa.
Kaikki ei ole [...]

Kommentteja: 1

myrsky

Ulkona on viheliäinen ilma: lunta pyryttää taivaan täydeltä ja tuuli ulvoo. Vuodessa on 365 päivää (paitsi että eikös nyt ole karkausvuosi eli päiviä on yksi enemmän?) – eli minkä hemmetin takia vuoden pahin myrsky osuu sille päivälle, kun muutaman perheenjäsenen on tarkoitus tulla Euroopasta ilmojen halki tänne pohjoiseen, ja yhden perheenjäsenen on ajettava yksin autolla [...]

Kommentteja: 2

murehtimista

Murehdin. Huoli rakkaasta ihmisestä painaa olkapäät lysyyn ja saa huokailemaan surkeana. Joskus olisi niin mukavaa voida tehdä päätöksiä toisten puolesta.

Kommentteja: 0

alakuloa

Tänään parikin asiaa sai kyyneleet silmiin. Nurmelan muutto muistutti kipeästi omasta vuoden takaisesta muutostani. En keksi montaa lohduttomampaa asiaa, kuin yhteisen kodin paloittelu kahtia erilleen muutettaessa. Toivon, ettei minun ikinä tarvitse kokea sitä uudestaan. Onnea matkaan, Nurmela. Kyllä se elämä siitä vielä iloksi muuttuu.
Toinen minut surulliseksi tehnyt asia oli molempien iltapäivälehtien lööpeissä ollut onnettomuus, jossa [...]

Kommentteja: 1

ihana, väsyttävä kaipuu

Naapureiden riemuksi pesen pyykkiä puolen yön jälkeen. Takana on taas yksi päivä junassa istumista, sateisen harmaan Suomen katselua ja haaveilua ajasta, jolloin tämä reissaaminen on vihdoin ohi. Helsingissä satoi vettä ja maisema oli lohduttoman musta, Tampereella tuli jalkarätin kokoisia räntähiutaleita ja maisema oli lohduttoman harmaa, Oulussa ei satanut mitään vaan oli muutama aste pakkasta, mutta [...]

Kommentteja: 2