Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


elokuu 2010
Ma Ti Ke To Pe La Su
« Hei    
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

5 uusinta kommenttia

Meta


Luokan 'Lainasanat' merkinnät


Suomensukuiset kansat ja kielet

Eilen Janne muisteli vanhaa Spede Show’n sketsiä. Oli lapsena oppinut kyseisestä sketsistä, että on olemassa sellaisetkin kielet kuin ostjakki ja voguli. Totesin hieman nolona, että minun pitäisi varmaan koulutukseni ansiosta osata luetella kaikki suomensukuiset kielet ihan noin vain. Rupesimme siinä sitten yhdessä miettimään.
“Mari, unkari, viro…” aloitti Janne.
“Komi, udmurtti, vepsä…” minä jatkoin.
“Karjala,” tarjosi Janne.
“Inkeri,” lisäsin minä. [...]

Kommentteja: 5

Pullea kohta

Allekirjoittanut on kärsinyt vatsakivuista erityisesti aamuisin jo noin kaksi ja puoli kuukautta. Ensimmäinen diagnoosi oireita googlailemalla ja lääkäriäitiä konsultoimalla oli pohjukaissuolen haava: tyhjässä mahassa aamuisin esiintyvä kipu, joka helpottaa syömisen jälkeen, kun voisi hyvin viitata siihen.
Diagnoosia testattiin Alsucral-kuurilla. Lääkkeen aloittamisen jälkeen seurasikin kivuton aika, mikä maallikon mielestä osoitti sen, että kyseessä oli tosiaan mahan tai [...]

Kommentteja: 4

Iskän poika

Pikkukaveri oppii jatkuvasti uusia taitoja. Jos ruoan jälkeen jää röyhtäys tulematta, se osataan nykyään paikata piereskelemällä myöhemmin reippaasti ja iloisesti.
Eilen poika töräytti sylissäni ympärilleen sellaisen kaasupilven, että heikompaa olisi hirvittänyt. Illalla kerroin tästä töistä kotiutuneelle isälle.
Minä: “Voi jösses, et usko miten hirveänhajuisen leijan toi poika päästi tänään. Miten VOI noin pienestä ihmisestä lähteä sellainen haju!”
Janne: [...]

Kommentteja: 3

Tuore isä tilittää

Myöhään eilen illalla syötin vauvaa sängyssä. Janne katseli meitä pojan toiselta puolelta ja huokasi:
“Näin me vähän kerrallaan ajaudutaan erilleen. Ensin loppuu alasti nukkuminen*, sen jälkeen meillä on kohta jo erilliset peitot**. Pian me nukutaan eri sängyissä ja sitten eri huoneissa. Ja ennen kuin huomaatkaan, me asutaan valtavan kartanon eri siivissä ja keskustellaan lähettämällä pieniä paperilappuja [...]

Kommentteja: 0

“Digiajan lapset saivat lahjoja”

Lueskelinpa juuri kahvikupposen äärellä perjantain Nyt-liitettä. Oli mennä kahvit väärään kurkkuun.
Myös Elias, 6, ja Emma Haikonen, 4, saivat joululahjaksi kamerakännykät. “Myös digikamera oli ihan hyvä lahja. Eniten pidin Herra Hakkarainen -lelusta, koska mummolla on samanlainen,” Elias kertoo.
(Nyt 1/2009)
Jos Punnilla on neljävuotiaana kamerakännykkä, pyydän ystävällisimmin toimittamaan minut hoitoon. Viipymättä.

Kommentteja: 11

Pullea delfiini

Näillä raskausviikoilla (25+4) alkaa mahaa olla jo sen verran, että sillä tuuppii heiveröisimmät mummot ketoon (siis vahingossa, tietysti, kukas sitä nyt tahallaan mummoja…). Jotain kommentoin tässä männä iltana mahani koosta Jannelle, joka tuumasi lohduttavasti: “It’ll only get worse.”
“No, kunhan et sitten sano mua karmeaksi valaaksi kymmenen viikon päästä,” huokaisin.
“Niin, kun nyt sä olet [...]

Kommentteja: 7

Kettuileva siipikarja

Yksi niistä lauseista, joita ei olisi koskaan kuvitellut kuulevansa aviomiehensä suusta:
“Hei, onko täällä ne kanat, jotka äsken v*ttuili mulle?”

Pelaa Katamaria, nääs.

Kommentteja: 0

Timantit, naisen paras ystävä

Katsoin Unelmien poikamiestä Jannen touhutessa kannettavallaan vieressäni. Janne sattui vilkaisemaan televisioruutua siinä vaiheessa, kun Andy oli valitsemassa kihlasormusta ja päätyi noin golfpallon kokoiseen timantinmurikkaan. Molemmat totesimme suunnilleen yhteen ääneen, että sormus oli kaamea.
“Olet varmaan onnellinen siitä, etten pidä tuollaisista isoista timantinmöllyköistä,” sanoin.
“Ei kun SINÄ olet varmaan onnellinen siitä,” sanoi Janne.
“Ai miten niin?”
“Because you wouldn’t get [...]

Kommentteja: 3

On oltava hoikka

“Mallitoimisto: Vihdoinkin tarpeeksi laihoja malleja.”
Että vihdoinkin tarpeeksi laihoja malleja? Nii-in, niistä anorektisen laihoista malleistahan maailmassa on nimenomaan ollut ihan huutava puute jo vuosikausia.
Jo ohjelman alkaessa jokainen semifinaalikolmikosta oli alipainoinen. Tyttöjen painoindeksit olivat 17,3-18,2, kun maailman terveysjärjestö WHO pitää 18,5 indeksiä alipainon rajana.
Ja vähän myöhemmin samassa jutussa:
- Tällä alalla on oltava hoikka, jotta mahtuu vaatteisiin. Nyt [...]

Kommentteja: 9

Sivustastressaaja

Muutamia tunteja ennen lähtöään työmatkalle Janne lojuu sohvalla ja katsoo tyytyväisenä Michael Palinin matkaohjelmaa digiboksista. Tavarat on pakkaamatta ja yllä on vain aamutakki.
“Kuule, kannattaisko sun pakata nyt valmiiksi, niin saat sitten olla ihan rauhassa kun kaikki on valmista lähtöä varten,” ehdotan varovasti.
Janne vilkaisee minua huvittuneesti.
“Tarkoitat kai, että sinä saisit olla sitten ihan rauhassa?”
Mieheni tuntee [...]

Kommentteja: 3