Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


helmikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Naisen elämää pahimmillaan

  Seuraavaa merkintää ei suositella miehille, sillä se käsittelee eksplisiittisesti naisena elämisen ikävintä puolta hyvin väsyneen ja ahdistuneen ihmisen valituksena.

  Minä olen löytänyt tehokkaan ehkäisymenetelmän: Cerazette-merkkiset minipillerit. Olen kokeillut montaa eri ehkäisymenetelmää, mutta nämä pillerit ovat kiistatta se kaikkein varmin menetelmä. Jos gore-seksi ei ole sinun juttusi, saat olla kokonaan ilman – ja mikäs sen tehokkaammin raskauksia ehkäisisi?

  Kun normaalin naisen kuukautiskierto on 28 vuorokautta, ja siitä kierrosta varsinaisia vuotopäiviä on 4-5, ovat nuo vastaavat luvut minulla, kiitos Cerazeten, 12 ja 8. Jokaista kolmea kuivaa vuorokautta kohti on siis kahdeksan vuotopäivää.

  Armolliset naiseuden jumalattaret – kun pyysin toimivaa ehkäisymenetelmää, en tarkoittanut ihan tätä. En toki tahtoisi kuulostaa kiittämättömältä, mutta kun aloitan jo kolmatta peräkkäistä kahdeksan päivän kakkuani ilman, että välissä on ollut enempää kuin kolme tai neljä kuivaa vuorokautta, alan olla kovin, kovin väsynyt. Paitsi että tämä vaikuttaa tylysti mielialaani, veikkaisin, ettei vaikutus ennestäänkin hieman alhaiseen hemoglobiiniinkaan ole positiivinen.

  Jos teistä, rakkaat naislukijat, löytyy joku samanlaisen vuotohelvetin kokenut, niin olisi vallan mukavaa kuulla, miten tilanne ratkesi. Laittakaa vaikka sähköpostia, jos ette halua kuukautisianne ruotia jonkun toisen blogissa. Minulle todella kelpaisi jokin rohkaiseva kommentti, siinä määrin alkaa mieli olla matalalla.

  Menossa on kolmas liuska. Jos olen sinnikäs, ja annan noille helvetin pillereille vielä kuukauden aikaa, seisooko lopussa kiitos(kin)?

  Kommentteja: 25

   

  Kommentteja:

  Annu:
  30.11.2005, 14.15

  Mitä olet kokeillut? Tavallisia pillereitä? Nuva Ringiä? Hormonikierukkaakin jotkut kehuvat. Nuva Ring on myös aika matalahormoninen…

  Naisen elämä on kyllä tuon ehkäisyn suhteen usein ”aika” helvettiä

  Outi:
  30.11.2005, 14.18

  Mulle ei käy mikään, missä on estrogeeniä. Olen käyttänyt Mercilonia, ja se nosti maksa-arvot pilviin. Sen jälkeen vaihdoin Microlutoniin, joka toimi vuoden verran hienosti, kunnes päätti lyhentää kierron 28 vuorokaudesta kolmeentoista. Olisi pitänyt tyytyä silloin kohtaloonsa, kun sentään vuotopäivä oli vain 4-5 per 13. Nyt on asiat huonommin :P

  Annu:
  30.11.2005, 14.32

  Jaiks, no sitten sulla on kyllä vaihtoehdot aika niukassa :( Ilmankos alat varmasti olla epätoivoinen!

  Ootko käynyt lukemassa muuten ”Kutrin ” uusimman ehkäisykokeilun? Juttu joka on kirjoitettu 15.9.05 + kommentit http://www.kutri.net/iblog/index.html (en osaa laittaa suoraa linkkiä)

  Toivottavasti löytyisi joku apu sulle, tuollainen käy pidemmän päälle aika rankaksi.

  kaura:
  30.11.2005, 14.33

  Voih, otan osaa. Jos olet seurannut blogiani, tiedät, ettet ole näiden pulmien kanssa yksin… Ehkäisyjuttuuni (http://kaura.blogspot.com/2005/11/ennaltaehkisyn-vlttn-varautuminen.html) tuli 24 kommenttia. Tosin tuo estrogeenipulma ei tullut mainituksi. Ystävättäreni on päätynyt kuparikierukkaan tuon estrogeenijutun takia, mutta hän on synnyttänyt. Hankalaa on ehkäisy, vaikka periaatteessa kyseessä on melko simppeli juttu.

  Anonyyminä tälläkertaa:
  30.11.2005, 14.36

  Anonyymisti tälläkertaa: mulla on samoista pillereistä kokemus kahden liuskan jälkeen yhtäjaksoinen 7 viikon vuoto ja kohtutulehdus. Ainoa ratkaisu oli jättää pillerit pois…

  Outi:
  30.11.2005, 14.44

  *kirkuu ääneen*

  Periaatteessa olen harkinnut hormonikierukkaa, mutta.. se vähän pelottaa, kun kuitenkaan takana ei ole synnytyksiä.. ja sitä paitsi – se pitäisi asentaa kuukautisten aikaan, enkä minä oikeasti enää edes tiedä, mikä on oikeita kuukautisia, ja mikä on jotain ylimääräistä sekoiluvuotoa. Huokaus. Gyneltä kyllä siitä hormonikierukasta kyselin, ja ainakin tämä herra arveli, että voisi hyvinkin sopia. Ehkä mun pitää tosiaan kokeilla sitä, vaikka kalliiksihan tuo käy tämän ikäisellä, kun ei sitä varmaan täyttä viittä vuotta pitäisi piirun alle kolmekymppinen lapseton..?

  Jos tilanne ei korjaannut pian, niin Cerazetteen en enää koske puolen metrin kepilläkään. Microlutonkin on parempi, vaikka kierron pituus ei korjaantuisikaan, kun vuotopäiviä oli sentään selvästi vähemmän! Harmittaa, kun en tiedä, kauanko tätä pitäisi sietää alkuvaikeuksien piikkiin, ja missä vaiheessa oikeasti kannattaa luovuttaa..?

  kaura:
  30.11.2005, 16.10

  Joku sai muuten täyden KELA-tuen hormonikierukkaan, koska mikään muu ehkäisy ei oikein käynyt. Jos kondomia ei lasketa. Ei tullut ihan niin kalliiksi.

  Outi:
  30.11.2005, 16.13

  Mullekin kyllä gyne lupaili, että saisin korvauksen, kun mulla on sen verran hankalat kuukautiset. Eli ei ihan hirveän hintaiseksi tulisi, mutta yksityisellä kun käy asennuttamassa, niin tuleehan niitä kuluja siitäkin… Kuparikierukkaa en halua edes harkita, kun valmiiksi vuodan ihan riittävästi.

  kolibri:
  30.11.2005, 16.59

  Viime kädessä kai jos muut ehkäisykeinot ovat terveydelle haitallisia, ainahan voi siirtyä käyttämään kondomeja. Se ei ole millään tavalla mukavin vaihtoehto, mutta varmaan voittaa anemian, tulehdukset ja ylimääräiset vuodot.

  Outi:
  30.11.2005, 17.05

  Mjoo, kumit ovat tietysti vaihtoehto. Tosin kokeilen kyllä melkein mitä tahansa, ennen kuin turvaudun tuohon oljenkorteen. Ehkä pitää siirtyä suosiolla takaisin Microlutoniin – ne sentään toimivat moitteettomasti lähes vuoden, ennen kuin kävivät ryppyilemään. Ja onhan neljän suhde kolmeentoista toki parempi kuin kahdeksan suhde kahteentoista…

  Anonyymi2:
  30.11.2005, 19.01

  Itse käytän tuota samaa merkkiä cerazettaa. Jouduin vaihtamaan tutun ja turvallisen femodemin ”kevyempään” merkkiin. Olen nyt syönyt puolitoista liuskaa ja kuukautisista ei ole tietoakaan. Muutamana päivänä viime viikolla tuli pientä vuotoa, mutta ei mitään muuta. Femodemin kanssa sentään tiesi, että 21 päivän pillerin syönnin jälkeen 4-5 päivän jälken tuli vuoto ja se kesti 4-5 päivää. Nyt sitä arvuuttelee, että tuleeko vuotoa ollenkaan vai olisiko sitä raskaana mahdollisesti. Pitäisi varmaan lopettaa koko pillerit!

  Taika:
  30.11.2005, 19.51

  Jos tilanne on tuollainen, sinuna ottaisin heti yhteyttä lääkäriin ja jättäisin pois ensi tilassa. Kuukautiset pystyy ”normalisoimaan” parin kuukauden pillerittömällä tauolla, ja sillä aikaa voi miettiä parempaa ratkaisua.

  Mulla on useampi synnyttämätön toveri, joilla on kuparikierukat, koska mikään muu metodi ei ole toiminut, tai ei ole heidän elämäntilanteissaan mielekäs. Pari ensimmäistä kuukautta on ilmeisesti yleensä ainakin jossain määrin kivuliaita, sen jälkeen elimistö tottuu. Kohdussa ei tutuillani ole todettu mitään muutoksia usammankaan vuoden käytön jälkeen. Yksi joutui luopumaan hormonikierukasta välivuotojen takia, vaihtoi kupariin. Kätilöystäväni puheiden mukaan asennuksen saa Helsingissä ilmaiseksi jollain opetusklinikalla, jonka nimeä en muista, mutta meilaa, jos kiinnostaa, ja otan selvää.

  Outi:
  30.11.2005, 20.08

  Ehkäisyklinikan sivuilla sanotaan, että ennen hormonikierukan asentamista pitää varmuuden vuoksi tutkia sekä papa- että tulehdusnäytteet. Onko kenelläkään mitään käsitystä siitä, minkä verran se maksaisi yksityisen puolella?

  Anu:
  30.11.2005, 22.29

  Itsellä ollut tuo kyseinen Cerazette käytössä jo kolmisen vuotta, muutamalla tauolla. Ensimmäinen pilleri (melkoisen kokeilurumban jälkeen), joka ei minulle aiheuta suurempi haittavaikutuksia, kuten mielialan vaihteluita ja haluttomuutta.

  Silloin kun sain pillerit, niin lääkäri sanoi, että isolta osalta näiden käyttäjistä jää kuukautiset kokonaan pois. Itselläni on kuukautiset pari kertaa vuodessa. Ja olen varmistanut useammalta lääkäriltä, että onko normaalia. Ja varsinkin näille pillereille kuulemma on.

  Aloitin Cerazetten alunperin siksi, että halusin käteen laitettavan ehkäisykapselin ja siihen vaaditaan tietty koeaika samahormonisilla pillereillä.

  Ystävälläni on ollut samat pillerit jo useamman vuoden käytössä ja pelkkää positiivista sieltäkin.
  Meitä on vaan niin moneen lähtöön, että toiselle joku sopii täydellisesti ja toiselle se sama ei ollenkaan.
  Hankalia asioita kyllä. Toivottavasti joku ratkaisu asiaan löytyy.

  Outi:
  30.11.2005, 22.47

  Jeps, nämä ovat kaikki niin pahuksen yksilöllisiä asioita. Mikä sopii yhdelle voi olla täysi katastrofi toiselle. Olisin niin mielelläni aikoinaan käyttänyt Mercilonia pitempäänkin, kun siitä ei tullut mitään sivuvaikutuksia – paitsi se ainoa paha sivuvaikutus, jota en itse ollenkaan huomannut ennen kuin verikokeiden tuloksista…

  Onneksi olen lääkärivanhempien lapsi – voi aina soittaa kotiin ja konsultoida…

  Gwenael:
  1.12.2005, 9.54

  Minulla on myös (ärsyttävästi) vain positiivista sanottavaa Cerzettesta. Neljäs käyttökuukausi menossa tällä hetkellä ja täytyy sanoa että olisi pitänyt siirtyä näihin jo ajat sitten.

  maurelita:
  1.12.2005, 13.39

  Popsin samaista kun imetin pikkukakkosta, ja ainoa negatiivinen puoli oli sen vaatima täsmällinen ottoaika – muuten sopi mulle kuin paiskattuna. Itellä ei onneksi moisia ongelmia mutta Cerazette oli mainio.

  Nyt odottelen koska ne USAssa myynnissä olevat uudet pillerit tulee Ranskaa – kuulemma niillä saa menkat poijes kokonaan tai tulevat vain kerran vuodessa. Vot !

  =)

  pikkuthti:
  2.12.2005, 10.42

  Oletko miettinyt muuta vaihtoehtoista menetelmää? Itse olen käyttänyt FAMia vuodesta 2002 lähtien, ja en ole hetkeäkään katunut, että pääsin hormonirumbasta pois=). Oletko kuullut Fertility Awareness Methodista? netistä löytyy englanniksi paljonkin tietoa, lisäksi kaverillani on suomen kielinen sivusto ja Toni Weschler on kirjoittanut ”Taking charge of your fertility”-kirjan, joka on todellinen joka tilanteen manuaali -itse lueskelin sitä ennen kuin alotin, ja nyttenkin siihen on helppo palata, jos jokin asia mietityttää.

  Elikkä Kyseessä on siun omaan kropan tuntemiseen perustuva ehkäisymenetelmä –enkä TODELLAKAAN tarkoita ”varmoja päiviä”! FAMissa nimittäin oikeasti seurataan kuluvaa kiertoa -kroppa kun kertoo milloin ovat hedelmälliset päivät (jos osaa seurata eli on tutustunut menetelmään).. ja niitä päiviä jolloin voi tulla raskaaksi ei kierrossa ole kuin murto-osa.

  Mutta taisit kyllä mainita, että sun menkat ovat kestämättömät? Siinä tapauksessa niiden kanssa kuukausittain eläminen ei ole siun juttusi… Ehkäpä se hormonikierukka voisi ratkaista ongelmasi? Synnyttämättömällä kaverillani on ollut olosuhteiden pakosta (endometrioosi) se jo useita vuosia -hän ainakin on ollut enemmän kuin tyytyväinen, kun tuskaiset menkat jäivät kokonaan pois.

  Mutta ei sun kyllä kovin kauaa kannata tuollaista vuotamista katella -kuulostaa aikalailla siltä, etteivät nuo pillerit toimi siulla! Ja sillon se ei siitä paremmaksi muutu, vaikka oottasit (ja rääkkäisit ittees)… Hop hop, gyneaikaa tilaamaan=)

  Outi:
  3.12.2005, 1.15

  Joo, siihen hormonikierukkaan alan vahvasti kallistua. Emminä jaksa tätä kuukautisterroria. Pitää vain otattaa ne tarpeelliset testit ensin, että voi olla varma siitä, ettei asennukselle ole esteitä.

  leela:
  7.12.2005, 13.44

  Cerazettea kolme kuukautta syötynä ja sen jälkeen vannoin, että hormoneihin en koske. Ei toki eka kokeilu hormoneita, kokeiltuna aiemmin Mercilon (3 vuotta, näistä 2 vuotta masentuneena, elämä kirkastui pillereiden lopettamisen jäleen ja vituttaa äärettömästi kun en tajunnut pillereiden olleen syy), vuoden tauon jälkeen Yasmin (6 kk, raivoisa hermoraunio & itkuherkkä tulivuori), Nuvaring (6kk, vain 5 hiivatulehdusta ja edelleen mielialan vaihtelut hurjia, lisäksi masentuneisuutta). Sitten taas muutama kk taukoa, elämä kirkastui ja kokeiluun Cerazette (3kk, näistä suurin osa päiviä vuotopäiviä, loppua ei vielä näkynyt 3kk kohdalla, tutut mielialanheittelyt ja masentuneisuus palasivat).

  Tämän jälkeen tekee mieli kirkua, kun joku kertoo hormoniehkäisyn hyvistä puolista ja siitä kuinka kannattaa kokeilla eri vaihtoehtoja, jos yksi ei sovi. Vaikka kondomin käyttö ei saa riemusta kirkumaan, niin mies (ja itse) tykkää kun on oma itsensä.

  erja:
  9.12.2005, 15.05

  cerazettea käyttäny jo muutamia vuosia,mulla toimii vieny menkat kokonaan pois.ennen oli tosi runsaat ja alkupäivät yhtä helvettiä,sitä tuskaa ei enää halua,ensin ihmettelin kun menkat loppu kokonaan että onko normaalia mutta lääkäri vaan naureskeli että ole tyytyväinen vaan eipähän tarvi ostaa siteitä.aikasemmin käytin harmonettia,mut lääkäri kiels ne kun nostivat mulla verenpainetta sen takia en saa käyttää mitään jossa hormoonia paljo,näistä vaan yks haitta että on finnejä kun teini ikäsellä välillä inhottavia välillä suht hyvä naama mutta pakko kestää kaikissahan joku sivuoire on,on kokeiltu muitakin esim.minipill mut toi kuukautis kivut takas,joten vaihdoin takas cerazetteen.

  katri82:
  23.12.2005, 19.39

  Hei kaikille!
  Kertokaa minulle kokemuksia nuva-ring renkaan käytöstä. Olen käyttänyt nyt puolisen vuotta. Ongelmana on se, etten tiedä kuinka varmaa ehkäisy niillä on? Olen sen verran kauhuissani mahdollisesta raskaaksi tulosta, että käytän renkaan lisäksi aina kondomia. Hullua kenties? Voiko renkaaseen oikeasti luottaa??Ohjeissa myös lukee, ettärengas saa olla käytössä enintään 4 viikkoa mutta ei yli 4 viikkoa..tarkoittaako tämä siis sitä, että jos käytän yhtä rengasta 4vkoa putkeen, niin ehkäisytehon pitäisi säilyä? Kertokaa mielipiteitänne ja kokemuksianne!! :)

  anneli alvenius:
  8.1.2006, 21.41

  Hyviä kokemuksia hormoonikierukasta on.Pääsin inhottavasta jutusta eroon.Voidaan pitää 5 vuotta,sitten uusi.On toiminut minulla.

  Tube:
  10.2.2006, 0.48

  Myöhässä as usual (harhauduin tänne vahingossa, saas nähdä kuuleeko kukaan).

  Mirenaa (em hormonikierukka) kannattanee koittaa, monilla lopettaa vuodot tykkänään ja systeemivaikutuksia on niukasti koska hormoni vaikuttaa paikallisesti. Joillain harvoilla kylläkin edelleen epäsäännöllisiä ja tiheitä vuotoja. Sen saa ilmaiseksi jos menee opetuspotilaaksi (paikalla on siis läjä kandidaatteja joista joku tekee toimenpiteen, mutta olan yli on vahtimassa joku dosenttitasoinen naistenklinikan lääkäri). Privaatissa veikkaan papan (+ infektonäytteiden) + asennuksen maksavan jotain 100-150e. Veikkaus, ei tieto. Synnyttämättömyys ei ole este, mutta asennus voi olla jkv kivuliasta. 600mg ibuprofeenia (jos ei ole allergoita tjms) tuntia ennen toimenpidettä, sano.

  NuvaRingiä voinee myös testata, koska senkin hormonivaikutus on paikallinen. Teho on muihin hormonaalisiin menetelmiin verrattava. Perusskeema on, että sitä pidetään 3 vko ja sitten tulee normaali vuoto, jos vuotoa haluaa siirtää, voi pitää sen neljännen viikon.

  Lisätietoja tarv vaikka mailitse jollei ole jo myöhäistä.

  Outi:
  12.2.2006, 14.06

  Kiitokset tiedoista, Tube, mutta sikäli olet kyllä myöhässä, että Mirena on ollut paikoillaan jo reilun kuukauden. So far so good, eikä asennuskaan ollut paha (paikallispuudute auttoi varmaan aika lailla) – jälkikäteen säryt olivat kyllä melkoiset noin viikon ajan. Nyt sujuu hienosti :)

  NuvaRingiä en uskoakseni olisi voinut käyttää, koska eikös siinäkin ole estrogeeniä, ja vaikka hormonivaikutus on pääasiassa paikallinen, olisi varmaan maksa silti saattanut murahtaa asiasta… :/

  Jätä kommentti