Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


helmikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Kulttuuripitoinen päivä

  Se mykisti jo kauempaa nähtynä. Kävelin lähemmäs ja tuijotin. Noin suuriko se oikeasti on? Olin nähnyt lukuisia kuvia, mutta en ollut osannut odottaa niin vaikuttavaa näkyä. Gallen-Kallelan Aino-triptyykki sai minut lähes hengästymään.

  En ollut koskaan aiemmin nähnyt yhtään aitoa kuuluisaa taideteosta, joten tämänpäiväinen käynti Ateneumissa oli todella hieno kokemus. Näin monia maalauksia, jotka tähän asti olivat olleet tuttuja vain taide- ja historiankirjoista: Gallen-Kallelaa, Järnefeltiä, Simbergiä, Schjerfbeckiä… Kiertelin ympäri näyttelysaleja silmät ihmetyksestä ymmyrkäisinä, mutta suurimman vaikutuksen tekivät Gallen-Kallelan työt, erityisesti tuo edellä mainittu Aino-triptyykki.

  Minulla on kai hyvin perinteinen taidemaku. Gallen-Kallelan kalevalainen romantiikka uppoaa minuun kuin kuuma veitsi voihin, mutta kubismista sun muista kummallisuuksista en ymmärrä tuon taivaallista. Jos taulussa on vain epämääräisiä värikkäitä muotoja, en minä saa siitä juuri mitään irti.

  Kävimme tänään myös elokuvissa, äiti ja minä. Äiti kun ei erityisemmin perusta mistään scifihömpötyksistä saati toimintatohinoista (joista tosin minäkään en erityisemmin pidä), päädyimme katsomaan ruotsalaiselokuvaa Takaisin maalle (Masjävlar). Jälleen kerran on todettava, että ruotsalaiset osaavat tehdä erinomaisia elokuvia: Takaisin maalle oli onnistunut elokuva niin kerronnaltaan kuin henkilöhahmoiltaankin. Sen ihmiset olivat ainakin minusta uskomattoman aitoja ja kaiken kaikkiaan elokuva oli … no, paremman sanan puutteessa elämänmakuinen. Pidimme molemmat kovasti.

  Kommentteja: 3

   

  Kommentteja:

  edsel:
  24.8.2005, 13.03

  Yhteneviä elokuvakokemuksia eilen, minä olin vartinyli neljän näytöksessä.

  Outi:
  24.8.2005, 13.06

  Tykkäsitkö? :) Me oltiin kahden näytöksessä.

  edsel:
  24.8.2005, 13.23

  Juu, mietin että saman tarinan olisi voinut sijoittaa vaikka ranskalaiseen maisemaan tai elokuvakerrontaan – vähän samoja teemoja olen nähnyt juuri ranskaksi. Toisaalta ruotsalaisuus pontikkoineen ja pelimannimusiikkeineen teki siitä itselle kulttuurisesti vähän läheisemmän .

  Jätä kommentti