Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


toukokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • näköasiaa

  Naamioiden takana on jo pitkään siristelty silmiä, kun kaikki vähänkin kauempana oleva tuntuu näyttävän niin suttuiselta. Television tekstejäkään ei näe kunnolla lukea, ellei sitten istu kohtalaisen lähellä töllötintä. Siristely on paitsi ärsyttävää, myös rasittavaa pitemmän päälle. Siitä tulee pää kipeäksi ja mieli nurjaksi.

  Tästäpä syystä tämä otti eilen itseään niskasta kiinni ja marssi Itäkeskuksessa Nissenille, jossa supermukava optikkotäti (joka luultavasti ei ollut juurikaan minua vanhempi) istutti tuoliin ja tökkäsi härvelin nenälle. Minähän siinä toiveikkaana kyselin, että josko ne vanhat lasit vielä kävisivät, ja auttaisikos jos alkaisin niitä käyttää vakituisesti enkä vain silloin tällöin. Optikko näytti perinteisiä kirjaintauluja ja vaihteli linssejä, ja kun lopulta pääsi selvyyteen silmieni luonteesta, antoi ystävällisesti karun tuomion: ”Ihan sama käytätkö noita vanhoja laseja vai et laseja ollenkaan – yhtä huonosti näet molemmilla.”

  Miten kirkkaalta ja terävältä maailma näyttikään sopivien linssien takaa! Näin kaikki taulun neljä kirjainriviä selkeästi ilman ongelmia, kunnes optikko havainnollistaakseen vanhojen lasieni surkeutta vaihtoi linssit omia lasejani vastaaviksi, ja kaikki muuttui sumeaksi. Edes ylin rivi ei enää erottunut. Voi pojat.

  Tämä tilasi sitten uudet lasit – ja voi miten pientä mieltä veti surkeaksi kakkuloiden hinta. Minulla on kolmisen viikkoa aikaa suunnitella, miten ja mistä aion taikoa esiin kolme ja puoli sataa euroa. Terveys on kuitenkin asia, jonka suhteen ei tee mieli tinkiä. Minä haluan nähdä hyvin.

  Kommentteja: 3

   

  Kommentteja:

  Aaltoneito:
  19.3.2005, 3.07

  Silmälasit ovat kyllä kurja menoerä. Ei paljoa naurattanut reilu vuosi sitten, kun vanhojen lasien sanka irtosi. Vaihtoehtoina rillien lähettäminen Helsinkiin korjattavaksi (eikä niistä kuitenkaan saisi uuden veroisia) ja muutaman päivän odottelu ilman laseja (ja minulla on sentään yli -3 molempien linssien vahvuus), tai uusien sankojen ja samalla linssien hankkiminen. Päädyin jälkimmäiseen, ja kyllä se pisti sitten loppuvuoden budjetin reilusti sekaisin.

  Olen vakaasti sitä mieltä, että silmälaseihin pitäisi saada jotain tukea, saahan reseptilääkkeisiinkin. Vai onko silmälaseja tarvitsevia ihmisiä niin paljon, että se lasketaan normaaliksi menoeräksi? Jos edes linssit korvaisivat jonkin halvimman taksan mukaan…

  Katja:
  21.3.2005, 8.38

  Sain vuonna 2001 valmistujaislahjaksi silmien Lasik-leikkauksen. Molempien silmien noin -3 näkö korjattiin haukan katseeksi:-) Maksoi muistaakseni 12 000 mummon markkaa enkä ole katunut leikkausta päivääkään. Laseille ja piilareille (+mahdollisille vahvuuksilla oleville aurinkolaseille) kertyy vuosien mittaan hintaa, joten leikkaus maksaa itsensä takaisin. Suosittelen lämpimästi.

  nomää:
  23.3.2005, 9.00

  Leikkaus olis ihan kiva joo, jos tietäisi, että näkö ei muutu enää, mutta kun alkaa tulla ikänäköä, joutuu kumminkin hankkimaan lasit.

  Jätä kommentti