Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


helmikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • märkiä lehtiä

  Jalkakäytävällä oli märkiä keltaisia koivunlehtiä, kun kävelin bussipysäkille. Niistä kuului kengän alla epämääräisiä litsahduksia. Lehtiä lenteli myös tuulenpuuskien mukana ilmassa sinne tänne, ja jonain toisena päivänä, jossain toisessa paikassa niiden näkeminen olisi ehkä tehnyt minut surulliseksi. Tänään ainoastaan nuuhkin syksyn kosteaa tuoksua ja yritin vähä vähältä valmistautua ajatukseen, että pian tulee talvi.

  Bussin lipunlukijalaite piipitti ja näytti punaista. Vein kortin kauemmas laitteesta ja yritin uudestaan. Piipitystä ja punaista valoa taas. Ja uudestaan. Ja taas piipittää. ”Kortti viallinen”, sanoi laite sitten tylysti. Mitä hittoa? Miten toimiva kortti voi noin vain muuttua vialliseksi? En ollut vääntänyt sitä, kääntänyt sitä, yrittänyt taivuttaa sitä rullalle tai pyyhkinyt siihen takamustani. Se oli koko ajan ollut kaikessa rauhassa lompakossani, omassa kotikolossaan.

  Eipä auttanut – poliisilaitoksella käytyäni suuntasin matkani Koskilinjojen lipputoimistoon korttia korjauttamaan. Paikassa oli hillitön ja hitaasti etenevä jono, joten meinasipa vähän kärty haista siinäkin toimistossa. Otin nöyrästi vastaan moitteet siitä, etten ota korttia ulos lompakosta leimaamista varten, ja lupasin parantaa tapani. Nyt kortti toimii taas.

  Äärimmäisessä masokistisuudenpuuskassa kävin myös Kelalla. Se paikka jos mikä yleensä kohottaa verenpainetta parikymmentä pykälää, mutta tällä kertaa kaikki sujui sangen jouhevasti. Palvelukin oli oikein ystävällistä, siitä kaunis kiitos! Eri asioihin varatuissa palvelupisteissä on kyllä omat huonot puolensa: monet minun jälkeeni tulleet ihmiset pääsivät hoitamaan asiansa huomattavasti nopeammin, koska minä jonotin asumistukipisteelle, he jonnekin muualle. Ei ollut reilua se.

  En voi sille mitään, mutta jotkut ”muodikkaat” ihmiset aiheuttavat minussa spontaania tirskumista. Ymmärrän kyllä, että nykyään on muotia käyttää kaulaliinaa sillä tavalla tyylikkäästi kaksinkerroin pujotettuna, mutta eivätkö ihmiset oikeasti tajua, ettei kyseistä tapaa kannata käyttää lyhyen ja paksun kaulaliinan kanssa? Sellainen paksu kaulaliinantöpö, josta hädin tuskin riittää mitään roikotettavaksi asti, näyttää kerta kaikkiaan typerältä ”muodikkaasti” kaksinkerroin pujotettuna.

  Kommentteja: 2

   

  Kommentteja:

  Aaltoneito:
  21.9.2004, 18.25

  Ah, sinäkin uskaltauduit tänään Koskilinjoille. Itse menin sinne aikomuksenani vain vilauttaa opiskelijakorttia, että terve vaan, olen tänäkin vuonna oikeutettu tähän lippuun. Niinpä siinä kuitenkin kävi, että minut pistettiin samantien vaihtamaan korttia, siihen uuteen hienoon OuluCard-hässäkkään. En vieläkään oikein ole keksinyt, mitä hyötyä minulle siitä tulee olemaan…

  "Muodikkaille" ihmisille tirskuminen on ihan suotavaaa ja normaalia :)

  Outi:
  22.9.2004, 2.30

  Juu, onneksi siinä paikassa ei tarvitse asioida usein. Vaikka ei siellä aina voi olla yhtä paha jono – luultavasti osuin paikalle huonoon aikaan päivästä / viikosta / vuodesta…

  Jätä kommentti