Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


helmikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • nimiä ja yllättävän hyvä päivä

  Tämä päivä oli oikeastaan yllättävän hyvä (tai minun tapauksessani ehkä yllättävän vähän huono), mutta sitähän minä uumoilin jo aamulla herätessäni niin hauskasta unesta.

  Sain tänään postitse sen minulle luvatun korin, johon oli maalattu nättejä kissoja. Se on oikein kivan näköinen ja nököttää nyt pakastimen päällä odottamassa, että keksisin, mitä siihen voisi laittaa. Postitse tuli myös toinen odotettu juttu: sain vihdoinkin sen tanssimaton vaatiman adapterin – whee! Pääsin tänään siis pitkästä aikaa tanssimaan ja voisin vaikka vannoa, että kappaleet olivat jotenkin nopeutuneet ja vaikeutuneet tämän parin viikon tauon aikana (no okei, ruosteessahan minä jo olin…)

  Lounastin tänään S:n kanssa kaupungilla – Pikku-Thaissa, kuten tavallista. Paikan emäntä on jo oppinut mieltymyksemme, mikä on toisaalta mukavaa ja toisaalta vähän noloa, koska se kertoo siitä, miten usein me paikassa käymme. Mutta sen paikan ruoka vain kerta kaikkiaan on erinomaista, ja lounaspaketti on tasokas ja edullinen.

  Lounaan jälkeen S. ehdotti, että lähtisimme yhdessä heille Kaakkuriin kahvittelemaan. Se oli oikeastaan vallan mainio idea, koska nyt sain tehdä ensimmäisen bussimatkani Kaakkuriin S. oppaanani – seuraavalla kerralla osaankin sitten jo yksin. Tuon kyläilyreissun vuoksi missasin kyllä saunavuoroni, mutta väliäkös tuolla. En erityisemmin rakasta taloyhtiön saunaa, jossa löylynheitosta voisi porukassa tehdä hauskan seuraleikin nimeltä ”Kuka osuu kiukaaseen” – kiuas kun on kohtuuttoman kaukana lauteista.

  Iltakin on ollut leppoisan mukava. Tanssimatolla poukkoilun lisäksi kirjoitin loppuun työjuttuni, joten nyt on taas yksi homma vähemmän ja omatunto on kerrankin hiljaa.

  Kirjoitin eilen äidille sähköpostia ja otin lopultakin varovaisesti esille aiheen, jota olen aina silloin tällöin miettinyt jo useamman vuoden ajan: nimenmuutoksen. Haluaisin vaihtaa toista nimeäni, josta en ole koskaan pitänyt. Eihän itsetuntoni toki ole nimestäni kiinni, vaikka se kuinka taipuisi vitsiniekkojen suussa Oudoksi Kolinaksi, mutta minusta ihminen ansaitsee nimen, josta itse pitää ja jossa viihtyy.

  Olin melko varma, että äiti sanoisi minulle jotakin tyyliin ”Älä ole naurettava” tai tuomitsisi ajatuksen ihan täysin, mutta olinkin väärässä. Äiti suhtautui asiaan oikein kivasti, vastasi ensimmäiseksi jotakuinkin: ”Senkun vaihdat, mutta muista kuitenkin, että olet suomalainen”. Tänään puhuimme aiheesta puhelimessa, ja äiti innostui pohtimaan kanssani hyviä nimivaihtoehtoja. Mietin mahdollisuutta ottaa itselleni myös kolmas nimi, jos sopiva yhdistelmä löytyy (ja oikeastaan minulla on jo yksi mielessänikin).

  Joka tapauksessa tämä nimenmuutos saa odottaa siihen asti, että avioero on selvä. Mikäli otan takaisin tyttönimeni, on kätevintä tehdä kaikki muutokset kerralla, jotta ajokorttia ynnä muita ei tarvitse olla jatkuvasti uusimassa. Tästä reilun viiden kuukauden odotusajasta on sekin hyöty, että asia tulee varmasti mietittyä tarkkaan, enkä mene vaihtamaan nimeäni hetken mielijohteesta.
  Juuri nyt soi: Robert Plant – I Believe | Mieliala: rauhallinen

  Kommentteja: 0

   

  Jätä kommentti