Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


toukokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Ötökkä

  Vähän ennen kello neljää yöllä herään siihen, että esikoinen pyrähtää hädissään makuuhuoneeseemme.

  ”Äiti, äiti! Mun sängyssäni oli iso ötökkä ja minä huidoin sitä! Siellä oli iiiiso ötökkä ja minä huidoin ja huidoin sitä peitolla nääääin…!”

  Mit.. Ötök.. zz.. WHAAA? Siis että muksun sängyssä on iso ötökkä ja sitä piti huitoa peitolla? Huokaus. Nousin ylös jäsenet lyijynraskaina.

  ”Käydään pissalla ja mennään sitten katsomaan. Ei siellä varmasti ollut mitään ötökkää, sinä olet vain nähnyt unta, kulta pieni.” rauhoittelin poikaa.

  Lastenhuonetta valaisee öisin ainoastaan keltainen valo pienestä yövalaisimesta pistorasiassa. Lapsi meni sänkynsä luo ja osoitti isoa myttyä sängynnurkassa.  Täkki. Nostin täkin pois ja näytin sitä pojalle. ”Katso nyt, täällä on vain sun peitto. Ei ole mitään ötökkää.” kuiskutin, ettei viereisessä sängyssä nukkua tuhisteleva pikkusisko heräisi.

  Poika otti hätääntyneenä pari askelta taaksepäin ja osoitti jotain pitkulaista ja tummaa, joka piileskeli patjan ja sängyn reunan välissä seinän puolella. Jaaha. Ötökkä oli siis piilossa peiton alla ja yritti nyt lymyillä patjan reunan takana. Nostin ötökän – Sikun oranssin roska-auton – sängystä lapsen nähtäväksi.

  ”Se on sun roska-autosi eikä mikään ötökkä. Nyt takaisin sänkyyn, kulta.”

  Lapsi kömpi takaisin sänkyyn peiteltäväksi ja suukkojen ja silityksien jälkeen käännyin lähteäkseni itsekin takaisin nukkumaan. Takaa kuului huolestunut ääni:

  ”Onko Kuuran sängyssä ötökkä?”

  Kommentteja: 0

   

  Jätä kommentti