Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


toukokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Saisiko olla närästyksen makuisia sipsejä?

  Ostan usein asioita eBaysta. Enimmäkseen ostokseni ovat kosmetiikkaa, mutta monenlaista muutakin on tullut ostettua. Ehkä omituisin ostokseni on kuitenkin ollut perunalastut, jotka matkasivat luokseni Englannista. Ne olivat täydellisen rapeita Walkers-sipsejä, joiden pussista tulvahti ihana paistetun kanan tuoksu heti pussin auettua. Ajatuskin saa veden kielelle.

  Tiedän, ettei perunalastuja kannattaisi syödä. Ne ovat täynnä rasvaa ja suolaa eikä niissä ole oikeastaan mitään, mitä elimistöni tarvitsisi. Rakastan niitä silti. Valitettavasti on jo vuosia kuitenkin vaikuttanut siltä, että Taffelin ja Estrellan tuotekehittelypalaverit sujuvat jota kuinkin tähän tapaan:

  – Hei jätkät, nyt tarttis keksiä joku cool uusi maku valikoimaan!
  – Jes! Mites ois Sourcream & Onion?
  – Meillä on jo sellainen valikoimassa.
  – No Sourcream & Pepper?
  – On jo.
  – Sourcream & Chili?
  – On jo.
  – Sourcream & Dill?
  – Meillä on sekin. Mites ois Sourcream & Red onion? Saatais jotain ihan uutta ja ennennäkemätöntä markkinoille!
  – Jes, loistavaa!

  Kummankaan firman tehtailla ei kaikesta päätellen ole mitään muita maustepurkkeja kuin suola, barbecue ja se saamarin piimä/herajauhe ja sipulijauhe. Jokainen uutuus on maultaan SOURCREAM & <lisää sana>. Ymmärrän, että joku voi ihan oikeasti pitää siitä, että sipsit maistuvat närästykseltä ja kertaalleen syödyiltä, mutta haaveilen – luultavasti turhaan – siitä päivästä, kun Taffelilla ja Estrellalla herätään tajuamaan, että potentiaalisia ostajia olisi olemassa jollekin muullekin uudelle ja erilaiselle maulle.

  Pari viikkoa sitten kävelin ison Prisman snacks-hyllyn päästä päähän ja laskin kaikki eri sourcream & onion -tuotteet. Muistaakseni pääsin yhdeksääntoista. YHDEKSÄÄNTOISTA. Ja huomatkaa, että tuossa oli vain sourcream & onion, ei niitä kaikkia sourcream & jotain muuta -makuja.

  Taffelin tämänhetkisen perunalastuvalikoiman neljästätoista mausta seitsemän on Sourcream-makuja. Siis puolet. Estrellalla luku on 5/15, eli kolmasosa sielläkin. Molemmilla loput maut ovat lähinnä pelkkää suolattua, grilliä, sipulia jossain muussa muodossa, juustoa tai chiliä.

  Mitä sitten löytyy englantilaiselta Walkersilta? BBQ Rib, Cheese & Onion, Pickled Onion, Prawn Cocktail, Ready Salted, Roast Chicken, Salt & Vinegar, Smoky Bacon, Steak & Onion, Tomato Ketchup, Worcester Sauce, Cheddar Cheese & Bacon, Sour Cream & Chive. Laskekaapa huviksenne, montako sourcream-makua tuossa oli.

  First World Problem, tietysti, mutta ärsyttävää silti.

  Kommentteja: 3

   

  Kommentteja:

  S:
  10.3.2013, 15.14

  Siis puhut NIIN asiaa! Sourcream & kaverit vois haistaa pitkät ja painua niin kauas ku pippuri kasvaa. (Ja sääli se olisi silti myös pippurimaan asukkaille kun moista kuraa laskeutuisi herkkukaappiin) Oon metsästänyt vuosikausia hyviä sipsejä Suomesta, turhaan. Ei luulisi olevan vaikea asia kun sipsimaiden kuningaskunnan edustaja kelluu merimatkan päässä. On se silti, niiiin vaikeaa. Haloo? Britit ja vinegarsipsit, I’m in love! Estrellako se toi markkinoille jotain rasvalättyjä, joita kehtaavat kutsua ko. sipsien nimellä! Olen niin tuohtunut asiasta että kirjoitan tätä kännykällä vaikka tiedän tekstin tulevan yhteen pötköön ja lukeminen on yhtä h*lvettiä. Siitä huolimatta! Siirryn kohta minäkin netin kautta tilattaviin sipseihin jos muu ei auta!

  Outi:
  10.3.2013, 20.37

  No mut hei – propsit Estrellalle että edes yrittivät tehdä jotain mikä ei ole sourcream-sotkua ;) Mutta joo, ei ne Salt & Vinegarit ole brittiläisten veroisia tosiaan. Huoh. Kaiholla muistelen OLWin tummansinisessä pussissa myytäviä pippurisipsejä, joita teininä tuli ostettua Ruotsin puolelta suht säännöllisesti. Snif. Niin ne ajat muuttuvat.

  KatE:
  19.7.2013, 23.16

  Amen, and then some. Suomessa ei haluta ottaa minkäänlaisia riskejä, ei tuottaja eikä kuluttajakaan. Diversiteetti on pelkkä sana sivistyssanakirjassa, ja kaksi keskenään kartellissa olevaa lafkaa päättää pääasiassa kaikesta kilpailusta.

  On mulla silti ihan perkeleenmoinen ikävä ruisleipää täällä maidon ja hunajan ja kuiduttoman leivän maassa :D
  Kun ei nämäkään osaa tehdä suurinta osaa sipseistään ilman, ettei ne lilluisi öljyssä siellä pussissaan…

  Jätä kommentti