Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


toukokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Rakkauden arvoinen

  Esikoinen selitti jotain tohkeissaan päiväkotipäivän jälkeen. Että koska hän on näääin monta vuotta (kolme sormea pystyssä), hän saa pelata konduktööripeliä, sillä sitä saa pelata, jos on iso poika… ja loputon määrä muuta juttua. Lopulta lasta alkoi itseäänkin naurattaa, kun hän näki äidin huvittuneen ilmeen.

  Rutistin pojan syliini, suukotin poskea ja sanoin: ”Sinä olet ihana, tiesitkös?”

  ”Tiesin”, sanoi poika iloisesti.

  Minusta pojan vastaus oli kaikessa mutkattomuudessaan hauska, mutta siinä poikasen touhuja seuratessani aloin ajatella myös sitä, miten tärkeä tuo vastaus oli. Eikö ole hirmuisen hienoa, että tuollainen toisinaan vielä uhmaikäänsä kipuileva ja äidin kanssa välillä riitelevä kohta-nelivuotias pitää kuitenkin täysin selvänä, että hän on äidille rakas ja ihana aivan omana itsenään? Lapseni ei kuvittele, että rakkaus olisi jollakin tavalla ansaittava tai että äidin rakkaudella olisi ehtoja, vaan ihan luontevasti pitää itseään ihanana ja äidin rakkauden arvoisena.

  ”Tiedätkö, ketä äiti rakastaa kaikkein eniten koko maailmassa?” kysyin taannoin poikaselta.
  ”Minua, Kuuraa ja isiä”, poika vastasi hymyillen.

  Jotain minun on varmaan täytynyt äitinä tehdä oikein, kun lapseni tietää olevansa hyvä ja rakastettu.

  Kommentteja: 0

   

  Jätä kommentti