Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


toukokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Paaaraaas paikka Viherlaakso on…

  Kaksivuotiasta piti viihdyttää siihen asti, että isi tulee kotiin. Rättiväsyneellä äidillä alkoi olla keinot vähissä – ainakin sellaiset keinot, jotka olisivat vaatineet jonkinlaisia ponnisteluja. Erehdyin näyttämään pojalle YouTubesta ”Teletubbies say Eh Oh” -musiikkivideon, minkä seurauksena sitä samaa videota piti katsoa viisi kertaa peräkkäin.

  Kun valitin Facebookissa aivojeni mätänevän, jos vielä joudun kuuntelemaan samaa renkutusta, kaveri huomautti, että lastenohjelmissa on nykyään niin paljon valikoimaa, että sieltä löytyy varmasti jotakin äidillekin kelpaavaa.

  Ongelma ei kuitenkaan ainakaan tälle äidille ole niinkään ohjelmien taso vaan toiston määrä. Hyväkin lastenohjelma alkaa aiheuttaa verenpaineen nousua sen jälkeen, kun perheen taapero on katsonut sitä joka ikinen päivä monta kuukautta. (Tiedän, kaksivuotiaalle ei ole hyväksi katsoa säännöllisesti telkkaria. So sue me.)

  Koska perheen kaksivuotias pitää yli kaiken Postimies Patesta, olen kuukausien kuluessa viettänyt niin paljon aikaa Viherlaaksossa, että olen ehtinyt havaita monenlaisia asioita:

  – Viherlaakson veteen lisätään kaikesta päätellen jonkin sortin rauhoittavia lääkkeitä, koska asukkaat eivät hermostu mistään vastoinkäymisestä enempää kuin sen verran, että sanovat ”Voi pottu” tai ”Voi mätä”. Oikeasti. Amar ei suinkaan sano: ”@£$€”#¤!##:n kädetön postinkantaja, miten @£$€”#¤!##:ssa saatoit kadottaa pakettini, jossa on hirvittävän tärkeä varaosa, jota ilman en saa veturia korjattua???” vaan muistaakseni ”Voi voi, ilman pakettia en voi korjata veturia” tms.

  – Lennu on kaappihomo. Pinkit puputohvelit, kalapuikkoviikset, kukikas suihkumyssy… ja pikkurillin soma nosto teetä juodessa. Seriously. Lisäksi Lennu äänestä päätellen kärsi vakavasta ummetuksesta.

  – Artturi on hirvittävän virkaintoinen pikkubyrokraatti, joka on niin todellisuudesta vieraantunut, että harkitsee jopa lemmikkieläimien pidättämistä metelöinnistä. Artturi nukahtaa kesken tärkeiden tehtävien mutta silti harkitsee työpaikan vaihtoa, koska Viherlaaksossa ei ole tarpeeksi äksöniä.

  – Sylvi on miehenkipeä yksinhuoltaja, joka rikkoo lääkärin vaitiolovelvollisuutta kertomalla potilaidensa sairauksista toisille.

  – Ville ja Sara ovat ilmeisesti lyhytkasvuisia aikuisia eivätkä lapsia, ainakin äänestä päätellen.

  – Amar on henkisesti kymmenvuotiaan tasolla ja innostuu enemmän junansa kiillottamisesta kuin esimerkiksi vaimostaan.

  – Myös opettaja Jere vaikuttaa kaappihomolta, mutta on kaikesta päätellen joskus elänyt naissuhteessa, koska hänellä on lapsi. Jeren pitäisi puuttua neuroottisen nörttipoikansa änkytykseen, mutta onko olemassa jaksoa ”Postimies Pate ja logopedi”? Eipä ole.

  – Pate itse tuntuu keskustelevan enemmän kissansa kuin muun perheensä kanssa.

  – Viherlaaksossa on paljon yksinhuoltajia. Lapsista vain yhden vanhemman kanssa asuvat Kalle, Sara, Lissu ja – jos olen oikein ymmärtänyt – myös Poppasen (vai Pomppasen? I can never tell) kaksoset. Kahden vanhemman perheissä asuu ainoastaan kolme lasta: Ville, Juho ja Meera.

  Ja tämä oli vasta alkua.

  Kommentteja: 6

   

  Kommentteja:

  Muikku:
  3.3.2011, 21.43

  En ole ikinä katsonut postimies Patea, mutta luettuani tämän saattaisin katsoakin. Kiinnostus heräsi :P

  Stello:
  3.3.2011, 21.48

  Kuulostaa jonkin verran keskivertosaippuasarjaa tasokkaammalta :-#

  Katri:
  3.3.2011, 22.07

  Ihana! Mä olen oppinut vuosien varrella suodattamaan lastenohjelmien äänet aika hyvin pois, ettei musta irtoa tällaista analyysia. Tän jälkeen minusta tuntuu, että on ihan pakko katsoa seuraava jakso.

  Ihan kaikki lastenohjelmat menee, mutta Ti-Ti Nalle on myrkkyä korville, samoin Pikku Kakkosessa se laulava lapsi kanteleen kanssa. Silloin verenpaineet nousee.

  Tuuli:
  4.3.2011, 0.10

  Suosittelen Totoroa.

  Outi:
  4.3.2011, 0.13

  No on sitä Totoroakin katsottu, mutta siihen taitaisi kypsähtää vielä nopeammin – noita Pateja kun on sentään vissiin 8 dvd:llistä :)

  Postimies Pate on kyllä lastenohjelmana hirmu kiva, koska se on täynnä lempeitä, avuliaita ja hyväntahtoisia hahmoja. Niistä saa aikuisen silmin kyllä revittyä melko hurttia huumoria halutessaan, tosin :D

  Pare:
  5.3.2011, 12.24

  Moi! Pitäisi selvästi tulla taas viihdyttämään väsynyttä äitiä ja lapsia, ja ehkä isääkin. Valitettavasti viikonloppu taitaa olla vähän paha, mutta soitellaan.

  Ja noista tulkinnoista, muistan kun muutama vuosi sitten luin kirjaa Barbapapa rakentaa talon. Ensin laittomat maahanmuuttajat asuvat tuttujen (luvattomassa?) pihamökissä, mutta kun se hajoaa, heidän tarvitsee etsiä uusi. Lähikadun varrella onkin onneksi vanhoja taloja tyhjillään, joten talonvaltaamalla saadaan uusi asunto.

  Valitettavasti Valtio haluaa ’auttaa’ ja tulee paikalle kasvottomien purkukoneiden edustamana. Vanhat vallatut talot puretaan. Sentään Valtio rakennuttaa uudet betonikasarmit, niin että kaikilla on asunto.

  Maahanmuuttaja-Barbapapat eivät kuitenkaan pidä kerrostaloasumisesta, vaan keräävät vähäisen omaisuutensa ja suuntaavat maaseudulle. Yön pimeydessä löytyy ’tyhjä’ tontti, johon he rakentavat talonsa omilla, rakennustarkastamattomilla keinoillaan.

  Valtio saa kuitenkin tästä vihiä, ja lähettää kasvottomat koneensa. Kansalaistottelemattomuus muuttuu kuitenkin mellakaksi ja Barbapapat saavat ajettua koneet pois ilman luvattomasti rakennettujen talojen purkamista.

  Sitten taas juhlitaan voittoa kasvottomasta Valtiosta!

  … voi sen tulkita toisinkin.

  Jätä kommentti