Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


huhtikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Suri Cruise, kolme vee

  On aina vastenmielistä, kun lasta kohdellaan väärin. Varsinkin itse äidiksi tultuani olen alkanut kokea suoranaista pahoinvointia nähdessäni rikossarjoissa pedofiilejä tai lukiessani lasten pahoinpitelystä.

  Lastaan voi kohdella kaltoin monin eri tavoin. Luin (ja näin) juuri, että Suri Cruise, kolme vuotta, käyttää korkokenkiä. Lisäksi neidin päivät on buukattu täyteen vanhempien toimesta: ranskan ja espanjanopiskelua, nykytanssia, balettia, steppitunteja… seuraavaksi on tarkoitus aloittaa piano- ja viulutunnit.

  Ei jumalauta. Jotkut ihmiset pitäisi pakkosteriloida.

  Kommentteja: 16

   

  Kommentteja:

  Anonyymi:
  3.10.2009, 20.49

  Mistä sinä voit tietää nauttiiko tyttö itse näistä harrastuksista?
  Ja mitä pahaa korkokengissä on, jos Suri on niitä itse halunnut käyttää? Eivät ne mitään haittaa tee kun näytettiinhän niissä kuvissa, että tyttö oli vaihtanut ne aika nopeasti toisiin kenkiin. Media ei aina ole hei todenmukainen, emme voi tietää miten onnellinen Suri oikeasti on.

  lppe:
  3.10.2009, 20.59

  samalla voisi pakkosteriloida myös tietyt ahdasmieliset ja toisia leimaavat ihmiset, jotka eivät selkeästikään ymmärrä mistään mitään, ettei niiden ahtaat ja sulkeutuneet näkemykset maailmasta vaan leviäisi yhtään enempää :–)

  jos kolmevuotiaalla lapsella on joka päivälle muutaman tunnin harrastus, niin mitä ihmettä se haittaa kun hän ilmeisesti saa muuten päivät olla kotona? sehän on verrattivassa suomen kerhotoimintaan, ainoana poikkeuksena, että lapsella on vaan tietyt teemat jokaiseen harrastukseen. ja toivottavasti sinäkään et lapsiasi jatkuvasti ihan vain kotona mamman kanssa pidä, siinähän vasta köyhä elämä onkin taattu.

  Outi:
  3.10.2009, 22.54

  No eipä tietenkään media aina anna oikeanlaista kuvaa, mutta ei minusta kolmivuotiaan pitäisi kuljeskella korkkareissa kaupungilla. Sen ikäisellä on niin pahasti luuston jne. kehitys kesken, että ei minusta millään oikein voi perustella korkokengissä kuljeskelua. Korkokengillä voi jopa aikuinen pilata lonkkansa, joten minkä ihmeen takia kolmivuotiaan pitäisi sellaisissa tallustaa?

  Ja sanokaa ihan vapaasti ahdasmieliseksi, mutta ei minusta kolmivuotiaan päivien pitäisi olla tuupattu täyteen opiskelua. Kolmivuotiaan päivien soisi olevan täynnä leikkiä ja ulkoilua.

  But that’s just me.

  turisti:
  4.10.2009, 2.49

  Voi olla, että minäkin olen sitten kamalan ahdasmielinen kääkkä, mutta teki pahaa katsoa eilen isossa kauppakeskuksessa kun vastaan käveli n. 8 v pikkutyttö vesirajaa hipovassa minihameessa ja järkyttävän korkeakorkoisissa saappaissa, jotka luokittelisin aikuisenkin jaloissa ns. pornohokkareiksi.

  Lapset voisivat nykyäänkin olla lapsia vähän kauemmin. Se on vähintäänkin surullista, että pienistä ihmisistä tehdään pieniä aikuisia, vaikkeivat he sitä ole vielä piiiiiitkiin aikoihin. Faktahan on, etteivät ne muksut niitä vaatteitaan itse osta, vaan maksumiehinä toimivat vanhemmat.

  Lapset varmasti haluavat asioita, mutta mielestäni on aikuisten vastuulla arvioida, tukevatko lasten mieliteot heidän kasvuaan ja kehitystään. Korkkarit eivät tue. Eivät fyysistä kehitystä, eivätkä henkistä.

  Outi:
  4.10.2009, 8.36

  No aivan. Tuolla ”Ja mitä pahaa korkokengissä on, jos Suri on niitä itse halunnut käyttää?” -perusteella voisi varmaan sitten antaa kolmivuotiaalle ravinnoksikin pelkkää karkkia ja limsaa, sillä mitäs pahaa niissä on, jos lapsi itse niitä kerran haluaa? Tsk.

  Ollaan Turisti sitten yhdessä ahdasmielisiä kääkkiä…

  Fistral:
  4.10.2009, 18.16

  Ihan samaa mielta – todellakaan ei tarvi kolmevuotiaan kayttaa korkokenkia, MISSAAN tilanteessa. Normaalivanhempien ollessa kyseessa olis varmaan lastenhuolto kolkuttelemassa oville… EI missaan nimessa. Ja vieresta sisaren lasten elamaa seuranneena, tuollainen aktiviteettien buukkaaminen oikeesti rasittaa lapsia – 12v on nyt jo kyllastynyt kaikkeen. Ei todellakaan kolmevuotiaan tarvitse OPISKELLA kielia jos se ei luonnostaan tule, siis vanhempien/kulttuurin kautta. APUA. Mutta Cruise nyt onkin omaa luokkaansa, mita uutta siina…

  Rane:
  4.10.2009, 21.23

  Ihan oikeasti, kolmevuotiaan ei tarvii harrastaa vielä yhtään mitään! -Lasten ei anneta olla lapsia enää nykyään, pistetään vanhempiensa egonpönkitykseksi joka tuhannen jumppapumppaan ja kurssipurssille, jotta pikku-äiti ja pikku-isi voi sitten kehuskella toisten nousukkaitten kanssa kuinka ”meidän lapsi käy baletissa ja osaa jo lukea Platonin merkittävimpiä tekosia sujuvasti esperantoksi”. Ja jos ei terve järki sano vanhemmille, ettei tuon ikäiset pidä korkkareita, niin jossain on jotain pielessä.. Sehän se vasta kamalaa on jos lapsella on äiti joka on kotona, sieltä niitä pikkurikollisia sikiää ;) -Vai miten se olikaan..

  siina*k:
  5.10.2009, 21.03

  Pitänee piilottaa mun korkkarit eteisestä (1v, neiti sovittelee jo niitä!) ja jättää viemättä 3v. muskariin ja muihin menoihinsa, ettei mua pakkosteriloida!

  Outi:
  6.10.2009, 9.16

  Siina, elähän nyt lue tekstistä sellaisia asioita, mitä siinä ei ole. Totta kai lapset tykkäävät sovittaa äidin korkkareita, mutta onko se sama asia kuin kulkea ostoksilla äidin kanssa korkokengissä? Ja muskarissa käyminen on ihan eri asia kuin ahtaa kolmivuotiaan päivä täyteen kieltenopiskelua ja tanssitunteja, eikö muka?

  Vai pitääkö sinusta kolmivuotiaalla olla joka päivä tuntikausia ohjattua opiskelua? Minä nyt olen sitä mieltä, että ei pidä. Eikä saisi. :)

  Outi:
  6.10.2009, 9.20

  Rane, niinpä. Ei pieni lapsi tarvitse ohjattua opiskelua, mutta toki jokin lapsen ikään sopiva yksittäinen harrastus on minustakin ihan ok, kuten esimerkiksi juuri tuo Siinan mainitsema muskari – sehän on nimenomaan kivaa leikkiä ja laulua ja yhdessäoloa eikä opiskelua… eikä se kestä tuntikausia joka päivä.

  Tuossa Cruisen tapauksessahan mua nimenomaan risoo se, että vanhemmat ovat ilmeisesti päättäneet että heidän lapsensa on erityislahjakkuus, jonka taitoja pitää kehittää herkeämättä, että tytöstä saadaan ns. kaikki irti. Huoh.

  siina*k:
  6.10.2009, 10.56

  Sarkasmia, Outi, sarkasmia.

  Mutta se on selvää, että niiden kulttuuri on hiukan erilainen kuin meidän. Siellä on tapana kuskata mukeloita ties mihin. Siellä alkaa koulukin hieman aiemmin kuin täällä, joten ”valmis” täytyy olla. Ja pienestähän sitä ponnistetaan huipulle ;) En usko, että Suri on mitenkään ”poikkeava” tyttö – sieltä varmasti löytyy miljoona muutakin likkaa ja poikaa, joita kuskataan harrastuksesta toiseen. Se, onko se oikein tai hyvästä, on jokaisen vanhemman oma asia. Ja eihän sitä tiedä loppupeleissä, mitä se arki niilläkin oikeasti on, julkisuus kun näyttää vaan yhden puolen.

  Tällaiseen arvosteluun tahi ruotimiseen olen jo niin tottunut – eri kulttuurista kun ponnistan minäkin ;)

  Rane:
  6.10.2009, 20.47

  No tua noi, harrastuksella minä käsitän jotain ihan muuta kuin nämä eskarit, muskarit ja p*skarit ;) Nuohan ovat ihan ok ja normijuttuja tuollaisenaan. Tuomittavaa on juurikin tuo omien unelmien, tavoitteitten ja päämäärien todeksi eläminen (tai pyrkimys siihen) lasten kautta. Hyväksikäyttöä sellainen on, ei mitään muuta!

  Jani:
  7.10.2009, 13.23

  Sarkasmia, siina*k, sarkasmia? Ettet nyt vain tarkoittanut ironiaa, ironiaa?

  Katja:
  16.10.2009, 23.20

  En lähtisi pelkän roskalehdistön perusteella arvioimaan Tom Cruisen ja hänen vaimokkeensa kykyä kasvattaa lasta. Onhan se nähty mitä kaikkea tietynlaiset toimittajat ja lehdet saa aikaan, eikö? Tuollaiset jutut myy ja aiheuttaa polemiikkia. Sehän on nähtävissä jo tämänkin keskusteluketjun perusteella. Kuka meistä oikeasti tietää asioiden todellisen laidan? Mitä jos Suri on laittanut kengät ”hetkeksi” jalkaansa ja roskalehtitoimittaja on paparazzina napannut kuvan oikealla hetkellä?

  ahdasmielinen alma:
  19.2.2010, 14.49

  Voitte kai minutkin sitten luokitella ahdasmieliseksi, mutta ihan p****:estä tollanen toiminta! Vaikka Suri kuinka haluiais korkkareita käyttää, nii kunnon äitinä Katie kieltäis sen, sillä sellane pilaa pienen tytön nilkat! Siskollani, joka on 5-vuotias, ei ole kuin yksi harrastus ja kerran viikossa, ja hän on aivan normaali kakara. Suri parka sanon minä. Ja entäs sitten vieraat kielet? Hyvä kun kunnolla puhua osaa vielä! Jos nyt siihen luottaa että se on vasta 3-vuotias. Siskoni hyvä kun osasi puhua. Voi voi pientä.

  eve:
  25.3.2010, 17.54

  itse ainakin olin maailman onnellisin pikkutyttö kun sain käydä tanssitunneilla. pienillä tytöillä on myös tapana haluta olla prinsessoja röyhelömekoissaan, koruissaan, ehkä myös sitten korkokengissään.

  aikuiset tuntuu nykyään olevan osalta niin ahdasmielisiä. ja kaikkea tekemistä katsotaan heti siltä huonoimmalta kantilta.

  Jätä kommentti