Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


toukokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Köyhä ja ylpeä

  Tapahtuipa eräänä kauniina päivänä, että allekirjoittanut löysi itsensä isohkon tavaratalon kosmetiikkaosastolta etsimästä naamataululleen kuorintavoidetta. Kiersin sinnikkäästi koko osaston läpi etsien hyllyä, jossa nököttäisi Bootsin tuotteita – mutta turhaan. Lopulta alistuin kohtalooni ja hipsin myyjän luo.

  Myyjä vahvisti kaamean aavistukseni todeksi: heillä ei enää myydä Bootsia. Hyvästi, rakastamani kuorintavoide (eihän minulta toki niin paljon energiaa ja intoa löydy, että yrittäisin etsiä sitä jostain muusta liikkeestä…)!

  Tässä vaiheessa allekirjoittanut teki traagisen virheen. Erehdyin kysymään huolitellun upealta kosmetiikkamyyjältä, mitä hän suosittelisi korvaavaksi tuotteeksi – minä kun en haluaisi vahingossa ostaa liian sileää voidetta (siis sellaista, joka vain liukuu iholla eikä tunnu tekevän yhtään mitään). Myyjän ilme kirkastui, ja hän purjehti osaston läpi nuhruisen asiakkaansa seuratessa.

  Myyjä pysähtyi Estee Lauderin hyllyn eteen ja nappasi käteensä pienen putkilon. Seurasi useita kyseistä tuotemerkkiä kaikin tavoin kehuvia virkkeitä, minkä jälkeen tapahtui Ensimmäinen Kauheus. Myyjän haukankatse porautui minuun ja ilmoille kajahti kysymys: ”Millainen ihotyyppi teillä on?” (voi taivas, nyt se katsoo mun naamaani tarkemmin, olen ihan rähjäisen näköinen……)

  Yskähtelin jotain epämääräistä pintakuivasta ja toisinaan rasvoittuvasta ja toivoin nolona, ettei myyjä katsoisi minua kovin tarkasti. Pelastus tuli kuitenkin yllättävässä muodossa: ymmärsin täydentää sanomaani lauseella, johon sisältyi ”…tosin nyt raskauden aikana…” (Hah! Olen raskaana! Kai se ymmärtää, ettei tässä hormonimyrskyssä voi näyttää kovin hyvältä?)

  Seuraavaksi tapahtui Toinen Kauheus. Hyväksyttyäni myyjän kehuvat kommentit hänen esittelemästään Estee Lauderin kuorintavoiteesta tiedustelin huolettoman kohteliaasti tuotteen hintaa. Myyjä tarkisti sen hyllyn reunasta ja sanoi iloisesti ”37 euroa.” Minä nyökyttelin. (37 euroa? Tuosta vaivaisesta pienestä voideputkilosta? Olenko minä piilokamerassa? Miten kenelläkään on ylipäänsä varaa olla nainen? Bootsin voide maksoi kympin!)

  Mitä teki tässä tilanteessa pieni ihminen? Siinä missä köyhä olisi todennut tyynesti, että on ehkä hieman liian kallis minulle, köyhä ja ylpeä sanoi hyväntuulisesti (mutta kirkuen sisällään) ”no minäpä taidan sitten kokeilla tätä” ja käveli kassalle.

  Seuraavassa liikkeessä oli jo pakko istua hetkeksi puhaltelemaan, kun mietin, miten paljon olin juuri maksanut vaivaisesta voideputkilosta. Äiti kommentoi tekstiviestitse: ”Mieti, mitä se olisi maksanut markoissa, niin saat puhallella siellä kaupassa koko loppupäivän. :D” Niinpä.

  Tarinalla on kuitenkin tavallaan onnellinen loppu. Kun illalla suihkussa kokeilin uutta voidetta, ihastuin ikihyviksi. Se oli ylellistä, miellyttävää ja varsin toimivaa. Lisäksi se vaikuttaa selkeästi riittoisammalta kuin Bootsin voide, joten sillä voi hyvinkin pärjätä suunnilleen kolme kertaa niin pitkään kuin yhdellä tuubilla Bootsin kuorintavoidetta.

  Mutta on 37 euroa pienestä voideputkilosta silti riistoa (vaikka silmää räpäyttämättä tuhlaankin moisen summan helmiin ihan koska vain…).

  Kommentteja: 7

   

  Kommentteja:

  Pare:
  5.10.2008, 13.17

  Kirjastakin se on pieni summa!

  Mutta voideputkilosta paljon.

  Burana:
  5.10.2008, 13.57

  me ♥ outin mamma

  sea:
  5.10.2008, 15.44

  Tosi lohduttavaa äidiltä. :D Piti kyllä laskea paljonko se on markoissa ja jo alkoi puuskuttaa täälläkin. ;)

  Rane:
  5.10.2008, 17.28

  Raskauden aikanahan naisen iho on parhaimmillaan, joten kuorinnan voi ihan hyvin suorittaa vaikka hieman halvemmillakin tavoilla. Jos remontista jäi yli santapaperia, niin sillä voisi aloittaa testaamisen ja siirtyä seuraavaksi vaikkapa jalkaraspiin!
  Laskekaas huviksenne paljonko se vanha viiden markan voisilmäpulla maksaa nykyään kahvilassa..

  Outi:
  6.10.2008, 10.14

  Joo, 37 euron suuruus riippuu tosiaan merkittävästi siitä, mihin sen on käyttämässä. Kirjasta se on vielä hyväksyttävä summa, pienestä voideputkilosta ei :P Ranen ehdottama santapaperi tietysti olisi halpa ratkaisu, mutta miellyttävyydestä en tiedä :D

  Kaisan Cafen – pienempi – voisilmäpulla maksaa muistaakseni 1,20e – ja se taitaa olla pk-seudun halvimpia… Snif.

  Henna:
  6.10.2008, 13.05

  Täällä myös yksi köyhä, joka on kauneudenhoidon kannalta valinnut itselleen juuri oikean ammatin. Viimeisen puolen vuoden aikana olen kantanut kotiin ilmaisia tuotenäytteitä (siis myyntikokoisia pakkauksia, ei pikkutuubeja) mm:
  – hiuslakkaa
  – hiuksiin jätettävää hoitoainetta
  – nassurasvoja ainakin 2 eri merkkiä (joista toisen hinta muistaakseni 23 €)
  – aurinkorasvaa 2 eri merkkiä
  – silmänympärysvoiteen
  – vitamiineja ainakin 100 purkkia (noh, ehkä 5…)
  – ja ison tuubin varsin toimivaa kuorintavoidetta :)(http://www.favora.fi/tuotteet/?tuote=16).

  Ja isäntä tykkää, kun kaikki vessan kaapit ja hyllyt pursuaa Vichyä ja Widmeriä :)

  Porkkana:
  8.10.2008, 23.04

  ….jeps ….been there, done that ….kunnes opin, että löytyy kultainen keskitie sen köyhän ja ”mulla on varaa” tyypin välille ….se on se ”hmmm…. oisko sulla tästä näytettä” -tyyppi :D . ….viimeksi juuri olin emotionilla katselemassa jotain ”kunnollista” meikkivoiteen alusvoidetta, mutta hinnat hirvitti. ….ennen kuin ehdin vähin äänin poistua paikalta, kimppuuni iski tomera myyjäihminen. ….hetken kuluttua silmissä vilisi guerlainit ja estee lauderit. ….vilkuilin syrjäsilmällä hintoja ja totesin itsekseni että ’no way, noilla hinnoilla’ ….kunnes välähti ja otin pari purnukkaa käteeni ja ääneen miettien mutisin, että kumpikohan näistä. ….sitten kysyin myyjältä, että olisiko hänellä kenties niistä näytettä. ….myyjä totesi, että hyvä idea onkin ensin kokeilla, kun ne ovat tavallaan eri tyyppiset voiteet ….ja pian hipsin kaupasta ulos, mukanani pienet putkilot kummastakin voiteesta. ….säästin rahaa, sain voidetta joksikin aikaa ….eikä tarvinnut kotona katua ’turhia’ ostoksia. tosin…. itsensä hemmottelu, vaikka ylellisellä tuotteella, on sallittua…. ja jopa suositeltuakin. :D

  Jätä kommentti