Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


helmikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Noidankehä

  Hammaslääkäri oli sitä mieltä, että ikenieni pitäisi tällä hoidolla olla jo paremmassa kunnossa kuin ne ovat, vaikka tilanne onkin parempi kuin hoidon alussa. Lääkäri arveli, että tämä voi johtua taipumuksestani kiristellä hampaita ja ehdotti ratkaisuksi hampaiden yhteenpuremiseen idioottien lahtaam purentakiskoa. Kisko estäisi minua puremasta hampaitani yhteen nukkuessani ja myös tarvittaessa päiväsaikaan – minulla kun on paha tapa purra leukojani tiukasti yhteen kun olen stressaantunut.

  Tänään olen useita kertoja saanut itseni kiinni hampaiden kiristelystä. Nyt yritän kaikin tavoin olla purematta hampaitani yhteen. Valitettavasti sitä yrittäessäni jännitän leukaani, joten nyt se särkee siitä syystä.

  Leukaa siis särkee jos kiristelen hampaitani ja samoin kun yritän olla kiristelemättä. I can’t win. Tämä on ilmeisesti elimistöni tapa vihjata minulle, että on syytä ruveta säästämään rahaa sitä purentakiskoa varten.

  Joy.

  Kommentteja: 11

   

  Kommentteja:

  Pia:
  9.5.2008, 17.15

  I have been there too… jag har en tendens att gnissla och bita ihop käkarna på nätterna. Pratade om det med tandläkaren eftersom jag har massor med huvudvärk pga det här problemet. Men min kära tandläkare gav mig stället jumppaprogram för käkarna :S Hoppas det löser sig!

  Henna:
  9.5.2008, 18.16

  Terkkuja vaan ukkokullalle, jos aiot pitää kiskoa myös päivällä ;)

  Nim. Kiskoilija

  Outi:
  9.5.2008, 19.05

  Eiköhän tämä tästä, ainakin tuota kiskoa voisi kokeilla. :)

  Henna, ainahan minä voin pitää sitä päivällä oman työpäiväni ajan ja ottaa sen pois sitten kun ukkokulta tulee töistä… ja sitten taas yöksi takaisin ;)

  Taika:
  9.5.2008, 19.16

  Auttaisiko, jos testaisit ensi hätään purkkaa tai sokerittomia tikkareita/karkkeja päiväkiristelyn poisopettelussa? Kun tuollaisen tavan tiedostaa, siitä on helpompi opetella ulos: mulla kävi niin, että kun opin vähitellen ulos päivästressikiristelystä, niin yökirskutus hävisi myös. Niskan, kaulan ja pään alueen lihasten venyttely ja hieronta auttoi myös: kiristely oli toisaalta helpompi huomata kun rennon ja kireän välinen ero kasvoi ja toisaalta se tuntui vähenevän kun yleinen rentous lisääntyi. Tämä tapa ei välttis tietenkään toimi sulle, mutta ehkä sitä voisi kokeilla?

  Muusikotar:
  9.5.2008, 20.46

  Tuo on harvinaisen yleinen ongelma tuo leukojen yhteenpureminen. Meidän koululla jokainen laulaja kärsii siitä. Yökiskot maksaa kyllä maltaita, mutta käyttäjät ovat olleet enemmän kuin tyytyväisiä. :)

  Yksi vaihtoehto olisi kokeilla sellaista hierontaa kuin Voice Massage. Siinä hierotaan ja puretaan kasvojen ja kaulan jännityksiä, on kuulemma toimivaa (ja kallista kai… :P)

  Oma lempparimetodi on viinipullonkorkki/porkkananpala. Korkki tai porkkana pistetään hampaiden väliin, ja sitten vaan hengaillaan tuollainen kymmenisen minuuttia. Jostain syystä leuan jännitys helpottaa. Toimii erityisen hyvin ennen nukkumaanmenoa, niin ei tarvitse nukahtaa naama kireänä.

  Jaana-Mari:
  10.5.2008, 9.05

  Purin hampaita nukkuessani vastakkain sellaisella innolla, että halkaisin useita muuten vielä kunnossa olleita paikkoja…ja niiden korjaaminen se vasta tuskaa ja rahanmenoa aiheuttikin! Lääkkeeksi tuli purentakisko, jonka kanssa olen nyt nukkunut 2 vuotta. Rassaa hyysätä tekareita suuhun joka ilta, mutta parempi sekin kun joutua taas uusimaan paikkoja. Selvästi on pureskelu vähentynyt, mutta yhä herätän itseni satunnaisesti leukavoimilla. Parempi purra kiskoa kuin omia hampaitaan murusiksi!

  Outi:
  10.5.2008, 23.46

  Onpas lohdullista tietää, että kanssakärsijöitä on paljon. :) Mullahan ei juuri ole päänsärkyä tai hartiavaivoja ilmaantunut tästä kiristelystä, välillä päiväsaikaan kyllä huomaan leuan väsyvän. Lähinnä tämä olisi siis viimeinen yritys saada alkava parodontiitti kuriin ja ikenet paranemaan niin hyvin kuin tässä tilanteessa on mahdollista.

  Katja:
  11.5.2008, 15.18

  Kolmannet purentakiskot menossa… Eli kokemusta on. Kannttaa hankkia jos lääkäri näin suosittelee. Eikä mulla ainakaan maksanut ihan maltaita, 120eur.

  Tiina:
  13.5.2008, 10.04

  Kisko kannattaa hankkia, tulee helpommaksi loppujen lopuksi. Käytän sitä joka yö, muuten tulee melko helposti migreeniä ja leuka- ja hammassärkyä. Alkuvaiheessa sen kanssa on vähän hankala saada unta, mutta siihen tottuu yllättävän nopeasti. Hampilääkäri suositteli, että käyttäisin sitä välillä päivälläkin töissä, mutta avokonttorissa se olisi vähän hankalaa… pitää vaan yrittää olla kiristelemättä päivisin liikaa. ;)

  Maria:
  20.5.2008, 1.17

  Oletko tutkinut netista loytyvia kiskoja? Taalla USA:ssa myydaan drug storeissa sellaisia kiskoja, jotka laitetaan kiehuvaan veteen pehmenemaan, kaytetaan nopeasti kylmassa vedessa ja pistetaan suuhun. Ne muotoutuvat nain oman suun mukaisiksi. Itse ostin talta listalta ekat: http://www.nextag.com/dental-nightguard/search-html (DenTek). Ovat mielestani yhta hyva ratkaisu kuin Suomessa aiemmin yksityiselta hammaslaakarilta hankkimani kiskot, jotka maksoivat viisi vuotta sitten muistaakseni 220 euron tienoilla. Sinun tapauksesi kuulostaa kylla sen verran pahalta, etta ehka hammaslaakarin tekema kisko olisi paras, mutta ainakin valiaikaiseksi vaihtoehdoksi on muitakin ratkaisuja.

  Outi:
  20.5.2008, 17.57

  Maria, ohoh! Hintaero on melkoinen! Vähän vain arveluttaisi alkaa itse moista tekemään, olen kai vähän arka. Rahansäästö kyllä kelpaisi…!

  Jätä kommentti