Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


huhtikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Innokkaat siivoajat

  Alakerran tiitiäinen katsoi Myyrää. Meneillään olevassa jaksossa Myyrä siivosi ja tamppasi mattoa. Mietin syyllisyydentuntoisena oman kotini mattoja ja tein tunnustuksen:
  ”En edes muista, milloin meillä on viimeksi viety matot ulos ja tampattu ne.”
  Tiitiäisen äiti virnisti ja sanoi: ”Minä muistan, että meillä on mattopiiska.”

  Kommentteja: 7

   

  Kommentteja:

  sea:
  9.11.2007, 0.49

  Meillä on joku naapuri joka tamppaa mattonsa joka helkutin viikko. Yleensä vielä aamusella. Pienehköllä sisäpihalla kaiku on aikamoinen. Muutaman kerran tehnyt mieli mennä parvekkeelle kiljumaan ettei niitä hiton mattoja oikeasti tarvitse tampata joka viikko, ei ole edes nykymatoille hyväksi.

  Inka:
  9.11.2007, 8.37

  Mekin löysimme pitkästä aikaa mattopiiskan, kun raivasimme kodinhoitohuonetta. Mutta eipä meillä ole mattojakaan — paitsi eteisessä kurastoppareina (niille kyllä kieltämättä saisi näyttää ulkoilmaa vähän useammin).

  Outi:
  9.11.2007, 22.39

  Joo, kerrostaloympäristössä mattojen tamppaaminen kaikuu ihan kammottavasti.

  Muutenkin siivoaminen on yliarvostettua. Pitäisi meidänkin siirtyä tuohon Inkan malliin ja hankkiutua eroon matoista :D

  Tuoppi:
  10.11.2007, 18.48

  Eivät muistaakseni hirveitä rokota pesulassa maton pesemisestä. Se maton pieksäminen taitaa olla lähinnä jonkinlainen kollektiivisen itsekurituksen muoto, en ainakaan äkkiä keksi maton kuitujen repimisen, metelöinnin, pölyn hengittämisen ja huonon puhdistustuloksen vuoksi oikein muutakaan selitystä tuolle rituaalille.

  Outi:
  10.11.2007, 22.22

  Tuoppi :DDD Vähänkö repesin :D Tuo ”kollektiivisen itsekurituksen muoto” kuulostaa kyllä erittäin osuvalta kuvaukselta!

  Pitääpä kysyä lähipesulasta mitä se mattojen pesu kustantaa. Kävin taannoin kysymässä täkin pesusta, ja olin pudota perseelleni: halusivat muistaakseni 49 euroa kaksoisuntuvatäkin pesusta. Sillä rahalla saa jo melkein uuden täkin!

  Anne:
  11.11.2007, 0.01

  Se mattojen pesun hinta riippuu käsittääkseni aika paljon siitä ovatko koneessa kilohinnalla pestäviä räsymattoja vai jotain hienompia laakapestäviä mattoja. Meillä matot kävi vasta pesulassa, ja kaikista hauskinta oli, että pestyjen mattojen mukana tuli pesutodistus. En sitten tiedä mikä sen tarkoitus oikein oli. Ehkäpä se oli tarkoitettu kehystettäväksi seinälle, että vieraatkin tietää, että on puhtaat matot :DD

  Makepeace75:
  11.11.2007, 1.00

  Meidän matot menevät joka kesä kesäsiirtolaan Myyrmannin Mattolaiturille. Ovat kesän siellä ja tulevat syssyllä pois -jahka muistetaan hakea. ;o) Säilyttävät kiltisti _ainakin_ 3 kk, ennen kuin alkavat kysellä haetaanko joskus.. Muistaakseni koko huushollin matot peseytyvät hiukan alle 50 eurolla: 6 mattoa, jotka kaikki survotaan samaan koneeseen. :o) Halpaa lystiä kerran vuodessa.

  Jätä kommentti