Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


huhtikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Ai viihdynkö?

  ”Viihdytkö paremmin täällä Espoossa kuin Kalliossa*?” kysyi kaveri pari päivää sitten.

  Hmm. Viihdynkö? Tätä pitää miettiä tarkkaan. Katsotaanpas…
  1) asunnossa on 40 m2 enemmän tilaa, mikä mm. mahdollisti minulle oman korutyöpisteen
  2) meillä on parveke ja oma sauna
  3) alakerrassa on Ystäviä**
  4) merenranta on viiden minuutin kävelyn päässä
  5) kauppamatkalla on paljon todennäköisempää nähdä oravia*** kuin spurguja ja piripäitä
  6) ikkunasta näkyy puita ja kalliota, ei betoniviidakkoa

  Siinä nyt muutama pointti näin aluksi.

  ”Mutta kulkuyhteydet ovat täällä selkeästi huonommat,” jatkoi kaveri.

  Niin no… kaikki Espoon bussit kulkevat vähän matkan päästä. Helsingin keskustaan on kymmenen minuutin matka kuten Kalliostakin, mutta erona on se, että nyt se matka tehdään siistillä bussilla eikä kolmosen ratikalla, jossa yleensä hyvänä päivänä haisi vanhalta viinalta – huonona paljon muultakin. Toki olen nykyään selkeästi laiskempi ylipäänsä lähtemään Helsingin puolelle, mutta siihen taas vaikuttaa se, että kävelymatkan päässä Tapiolassa on suurin piirtein kaikki tarvitsemani palvelut.

  Myönnän kyllä, että aiemmassa asuinpaikassa oli muutama hyvä puoli nykyiseen verrattuna. Ehkä eniten kaipaan sitä, että lähin ruokakauppa oli viereisessä korttelissa. Keskustaan lähtemisen helppouskin oli toisaalta aika mukavaa, sillä kaikenlaisiin rientoihin pääsi Kalliosta aika vaivattomasti.

  Vaan haluaisinko takaisin? En kilon palasinakaan. Se kertonee, viihdynkö täällä nykyisessä kodissani.


  * Puhun nyt helppouden vuoksi Kalliosta, vaikka asuimme Alppiharjussa…
  ** Kalliossa saattoi kulua viikko niin, että Jannen lisäksi ainoa ihmiskontaktini oli kaupan kassatäti
  *** Äsken kaupasta tullessani näin itse asiassa kaksikin oravaa ja harmaavalkean kissan. Mukavaa.

  Kommentteja: 3

   

  Kommentteja:

  Tuoppi:
  30.9.2007, 11.17

  On tullut useammin kuin kerran ihmeteltyä, että miten se Helsinki sokaisee ihmisen helposti. Pudottelevat herkästi lauseita tyyliin ”siellä on kaikki”, vaikka tilanne on sama kuin kaikissa suurehkoissa kaupungeissa; ”kaikki” on levinnyt niin laajalle alueelle että ”kaiken” perässä saa juosta tuntitolkulla, että löytäisi sen osan siitä kaikesta mitä sinä päivänä sattuu tarvitsemaan.

  Kun asuin n. 12000 ihmisen pikkukaupungissa, sain kaiken helposti 3km säteellä kotoani. Kaikki palvelut, tavarat ja harrastemahdollisuudet. Lisäksi minulla oli mahdollisuus halutessani tehdä koneremonttia keskellä yötä, kenenkään häiriintymättä.

  Nyt, asuessani tässä Oulun liepeillä olen joukkoliikenteen äärellä ja keskustasta löytyy varmasti kauppa josta löytyy vaikkapa Hello Kitty -krääsää tai jotain muuta yhtä hyödyllistä mitä tuon pikkukaupungin tarjoamista palveluista ei löytynyt. Toisaalta minulla menee edelleen vähintään tunti, jos lähden käymään jossakin keskustan kaupassa jonka sijainnin tiedän.

  Olenkohan minä nyt silti vähän lähempänä tuommoista kaikkeuden lähdettä, vai osaisiko joku Helsingin sokaisema selittää, mikä on se ”kaikki” minkä takia siellä asuminen on jollain tavalla tavoiteltava asiantila?

  Outi:
  30.9.2007, 12.18

  Taitaa olla niin, että asioiden hoitamisen kannalta ihanteellista on asua joko pienessä kaupungissa, missä kaikki tarpeellinen on kilometrin parin säteellä, tai sitten niin suuressa kaupungissa, että yhteen kaupunginosaan mahtuu kaikki tarvittavat palvelut. Keskisuuren kaupungin kupeessa asuva on juuri sitten sellainen väliinputoaja, joka joutuu ajelemaan pitempiä matkoja.

  Pakko myöntää, että tuonne Helsingin keskustaan saa usein kulumaan mitä melkoisimman tovin, jos lähtee hoitamaan montaa asiaa saman iltapäivän aikana.

  Janne:
  30.9.2007, 17.51

  Kaikki riippuu näkökannasta: enemmän reissanneena minusta tuntuu siltä, että Helsinki on mukavan pieni ja kompakti kaupunki, jossa on kaikki tarpeellinen sopivasti lähellä.

  Terveisiä Tokiosta, jossa asuu laskutavasta riippuen jopa 30 miljoonaa ihmistä…

  Jokainenhan sopeutuu siihen, mitä on tarjolla.

  Jätä kommentti