Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


helmikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Tässä ja nyt

  Taas näkyy vierähtäneen ihan liian pitkä tovi edellisestä päivityksestä. Tässä välissä vaihdoin kyllä blogin kuosin syksyisemmäksi, mutta siinä kaikki.

  Viime aikoina olen saanut itseni kiinni turhan monta kertaa ”Tätäkö tämä nyt sitten on” -ajattelusta. On tuntunut siltä, että elämä on pelkkää työtä, kaupassa käyntiä, ruoan laittoa, tiskikoneen täyttöä ja apaattista television katselua. Seuraavaksi sitä onkin huomannut siirtyvänsä ”sitten kun” -ajatteluun: elämä on parempaa ja viihdyttävämpää ja siinä on enemmän sisältöä sitten kun sitä ja sitten kun tätä. Sitten kun on parempi sää. Sitten kun on viikonloppu. Sitten kun on enemmän rahaa. Sitten kun…

  Mutta kun myöhään eräänä kirkkaana iltana makaan selälläni kivisellä venelaiturilla kasvot kohti tähtitaivasta, ei mieleen tule tavanomaisia ajatuksia siitä, miten pieni minä olen sen äärellä. Tulee ainoastaan rauhallinen ymmärrys siitä, että elämä on tässä ja nyt. Ei sitten kun.

  Kommentteja: 5

   

  Kommentteja:

  Siru:
  25.9.2007, 9.06

  Sitku ja mutku kääntävät pienen ihmisen mielen helposti kiemuroille. Asioiden tekemättä jättäminen tai niiden lykkääminen sitku ja mutku on monen helmasynti, johon itse syyllistyn alinomaa. Unelmia saa ja pitää olla mutta helposti sitä ajattelee että niiden toteutuminen on jostain muusta kuin itsestä ja omasta toiminnasta kiinni. Kyllä se arki valitettavan usein on juuri tätä, tasaisen tylsää ja ankean harmaata enkä minä ainakaan jaksa koko aikaa olla viihdyttämässä itseäni tai muita kaikenmaailman tempuilla. Tylsyyskin voi olla ok kunhan sitä ei kestä liian kauaa! Terve mieli kyllä aikansa ihmeteltyään keksii jotain rutiineista poikkeavaa – ja taas jaksaa! Mutta Onnellisuus syntyy juuri arjesta, sen tylsistäkin puolista, ei niistä suurista unelmista jotka eivät ehkä koskaan toteudu.

  katja:
  25.9.2007, 23.19

  Mulla on päinvastaisia kokemuksia: olen liiankin innokkaasti toteuttanut mieleeni juolahtaneita ”haaveita” ja aina ei ole ollut hyväksi poukkoilla. Välillä on pysähdyttävä ja mietittävä mitä TODELLA haluaa elämältään. len samaa mieltä Sirun kanssa. Onnellisuus löytyy hyvästä arjesta. Aina ei tarvitse mennä ja tehdä jotain. On ihan hyvä tässä nyt ja näin.

  margita:
  26.9.2007, 8.45

  Elämä on enimmäkseen arkista puurtamista,siitä myös löytyy onni- pienistä asioista.Jos mutkut ja sitkut tunkevat liian lähelle,kannattaa ottaa muutaman minuutin ”päivitystauko”,katsella vaikka ruskalehtien lepatusta tuulessa ja hakea mielessään se päivän onnenhetki–se löytyy,vaikka joskus on hakusessakin

  Siru:
  26.9.2007, 20.08

  Olen toki minäkin poukkoillut, mutta täytyy kyllä todeta että näin ”vanhemmalla iällä” se on jäänyt aika vähiin. Harkitsen asioita pitkään mutta toteutan kuitenkin niitä unelmia tai haaveitani, joiden ajattelen tekevän minulle hyvää. Niissä ei sitten aikailla… Mutta arjen tasaisuus voi olla tappavan tylsää, siinäpä se vika taitaakin olla. Ainakin minä turhaudun kun en töiden jälkeen jaksakaan harrastaa ja elämä on vain töitä, tiskiä ja pyykkiä ja muita velvollisuuksia. Silloin ne haaveet tai sen pienen onnenhetken löytyminen ovat todella arvokkaita ja voimaa antavia – ainakin minulla se toimii tähän tapaan.

  Outi:
  26.9.2007, 21.21

  Niinhän se toisaalta on, ettei suklaatakaan jaksa kovin paljoa, niin hyvää kuin se onkin. Siihen kyllästyy, jos sitä saa liikaa kerralla. Ehkä on parasta, että se on pieninä sattumina siellä pikkuleivän seassa… ilahduttamassa silloin kun sattuu osumaan kohdalle. Muuna aikana pitää yrittää nauttia siitä peruskeksistä. :)

  Jätä kommentti