Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


helmikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Haisevat viemärintukokset

  Virkanainen bloggasi tässä taannoin siitä masentavasta tosiasiasta, ettei täällä blogimaailmassa oikein osata antaa ihmisten nauttia onnestaan: heti kun erehdyt onnestasi kertomaan, tulee joku aukomaan päätään ja laukomaan ”itku pitkästä ilosta” -muistutuksiaan. Nuo toisten ilon parhaimman taitonsa mukaan pilaavat ihmiset ovat blogimaailman toiseksi alinta kastia – vain toiseksi alinta, koska blogimaailmasta löytyy vieläkin pahempia megakusipäitä, joille en osaa keksiä edes tarpeeksi viheliäistä nimitystä.

  Nimittäin sitä minä en voi kerta kaikkiaan mitenkään ymmärtää, että joku katsoo aiheelliseksi lyödä lyötyä. Miten kukaan voi tarkoituksella loukata sellaista ihmistä, jonka tietää jo valmiiksi olevan kappaleina? Minua itkettää silkasta raivosta törmätessäni sellaisiin paskiaisiin, jotka nyt esimerkiksi Turistille käyvät kommentoimassa, että tämä sai ansionsa mukaan.

  Nuo tunteettomat, itsekkäät, täysin empatiaan kykenemättömät haisevat viemärintukokset ovat kaikesta päätellen sikäli onnekkaassa asemassa, että he eivät tiedä, mitä on todellinen tuska. Kukaan, joka on kokenut suunnilleen saman mitä Turisti nyt, ei toivoisi moista pahimmalle vihamiehelleenkään, saati sitten menisi lällättämään toiselle, että tämä sai ansionsa mukaan. Toinen vaihtoehto tietysti on, että nämä hyypiöt eivät koskaan ole parisuhteeseen asti päässeetkään, mikä tietysti olisi heidän ajattelemattomuutensa ja ilkeytensä huomioon ottaen looginen selitys.

  Kommentteja: 14

   

  Kommentteja:

  Ari:
  6.10.2006, 16.21

  Tervetuloa Outi tosi elämään:) Sanotaan että lapset ovat julmia, aikuiset ovat toisinaan vielä julmempia, tarkoituksella jota ei voi käsittää.

  Maailma on minun mielestäni muuttunut ja on muuttumassa paljon raaempaan, julmempaan ja kovempaan suuntaan jossa vain vahvat selviävät, tai kuvittelevat niin, murtamalla heikompiaan.

  Ei ole enää sellaista auttamisen halua, ymmärtämistä kuin muutama kymmenen vuotta sitten. Onneksi täällä on vielä ihmisiä joilla on sydän paikallaan, (kuten sinä:) Toivottavasti he eivät ole katoava luonnonvara.

  sea:
  6.10.2006, 21.53

  Totta, maailma on muuttunut. Pitää olla kovempi, nopeampi ja tylympi. Ottaa eikä antaa. Lyötyä on helppo lyödä, koska lyöty ei pistä niin pahasti vastaan. Jotkut saavat siitä ilmeisemmin hyvän olon kun toisella menee vielä huonommin. Mene ja tiedä…

  Salaneuvos:
  6.10.2006, 23.43

  Kannattaa muistaa että kaikki jotka nettiin laittavat vuodatuksiaan ovat oikeastaan täysin ”vapaata riistaa” kaikille kommenteille.
  Vai luuletko että kaikki saavat osakseen pelkkää hymistelyä ja paijausta…

  Outi:
  7.10.2006, 10.30

  Salaneuvos, toivottavasti et ihan vakavissasi yritä tarjota ajatusta, että vain siksi, että joku bloggaa, hänelle saa olla törkeä? Jos saan lukea kiinnostavasti kirjoitettuna jonkun toisen elämästä, koen saaneeni lahjan. Minulle ei tulisi mieleenikään kiittää lahjasta heittämällä paskaa lahjan antajan päälle, kuten monet näyttävät tekevän. Tulisiko sinulle?

  Salaneuvos:
  7.10.2006, 10.56

  Kiittää lahjasta heittämällä paskaa…. ? :-)
  Ei kai ( sinunkaan lukemiesi ) blogien ohjeissa sanota että vain positiiviset ja kannustavat ja myönteiset kommentit ovat sallittuja ?
  Jos kerran kommentoida saa niin kommentteja tulee – hyviä ja huonoja.
  Eri asia sitten on ovatko kaikki nämä negatiiviset kommentit asiallisia ja tarpeellisia.

  sea:
  8.10.2006, 1.21

  Minusta myös toisen blogin lukeminen on lahja ei velvollisuus eikä oikeus. Silloin kirjoittajaa pitää kunnioittaa. En sano, että aina on hymisteltävä ja oltava samaa mieltä, toki kritiikkiäkin saa kirjoittaa, mutta haukkuminen ja vittuilu ei ole kritiikkiä. Vai auotko päätäsi kaikille vastaantulijoillekin?

  Salaneuvos:
  8.10.2006, 13.12

  @sea: mistäs päättelet että minä ”auon päätäni” yleensä kenellekään :-)
  Ja sitäpaitsi vastaantulijoilla harvoin lukee taskun reunassa että ”Kommentoikaa minua”…

  Outi:
  8.10.2006, 18.50

  Toki kirjoittajan kanssa saa olla eri mieltä, ja kritiikki on sallittua, mutta minusta suoranaista v*ttuilua ei oikeuta mikään, vaikka kuinka kommentointi olisikin blogissa sallittua. Ja minusta kaikenlaiset hatemailit menevät HIMPUN verran pitemmälle kuin pelkkä eri mieltä oleva kommentti blogissa. Eli sean kanssa olen kyllä täysin samoilla linjoilla.

  Sen verran pitäisi pahimmassakin idiootissa olla myötätuntoa, ettei lähde lyötyä lyömään, mutta nähtävästi näin ei ole. Ari on kyllä oikeassa: piittaamattomuus ja julmuus tosiaan lisääntyvät koko ajan.

  sea:
  11.10.2006, 3.03

  Salaneuvos: Empä sanokkaan jotta juuri sinä, se oli sellainen yleistäminen. :)

  Minusta kirjoittajaa vaan pitää kunnioittaa. Itse taistelin tänään myös aiheesta ”vapaa riista”. Jos olen kirjoittanut blogia ei se mielestäni tarkoita, että minut siitä tunnistavat ihmiset saavat huudella lukemaansa pitkin maita ja mantuja.

  Ari:
  11.10.2006, 10.51

  Erittäin hyvä pointti Sealta!

  Doora:
  12.10.2006, 9.15

  Sen verran mitä olen tätä internetin ihmeellistä maailmaa tutkaillut, tuo ”peeloilu” on valitettavasti hyvin tyypillinen ilmiö. Anonyymina kun voi laukoa mitä tahansa, ja osa pyrkii provosoimaan ihan tahallaan. Hyvä esimerkki on flame -viestit foorumeissa. Yleensä näillä ei ole mitään muuta tarkoitusta kuin saada aikaan kiivas väittely – joka yleensä ei liity mitenkään käsiteltävänä olevaan asiaan (olen joskus ollut modena eräällä foorumilla ja nähnyt näitä melkoisesti).

  Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että internetin lainalaisuudet tuntien oman henkilöllisyytensä (bloggaajana) paljastaminen netissä on tarpeetonta (ellei sitten ole poliitikko tai muu joka hakee etua tästä julkisuudesta). Harva meistä tavallisista ihmisistä on niin paksunahkainen, etteivät nämä negatiiviset kommentit satuttaisi – ja on enemmänkin sääntö kuin poikkeus että negatiivista kommenttia tulee. Jos sattuu olemaan herkässä vaiheessa elämässään, kannattaisi harkita bloggaamisen jättämistä kunnes on jälleen riittävän tasapainoinen kestämään tämän provosoinnin.

  Toki tuo loanheitto on sivistymätöntä ja paheksuttavaa, mutta eipä sitä pysty mitenkään estämäänkään näillä lainalaisuuksilla millä netissä tällä hetkellä toimitaan. Kasvokkain nämä loanheittäjät ovat varmasti arkoja kuin pikkupupuset – silloin voimassa ovatkin sosiaaliset käyttäytymissäännöt.

  Ari:
  12.10.2006, 11.06

  En kyllä ymmärrä, saako joku todellakin jotain ”kiksejä” loukkaamalla tai provosoimalla toisia? Mihinkähän tämä maailma on oikein menossa?

  marginaali » Der Alte:
  14.10.2006, 17.03

  […] tavalla kuin turistille kävi. Sympatiani sinne (näinkin myöhään, kun vasta nyt tuonne Outin kautta koukkasin). Ilmiön yleisyys on saanut ainakin minut jo kauan sitten vakuuttuneeksi siitä, että tämÖ […]

  IRL:
  18.10.2006, 23.17

  Turisti itse kyllä on sitä mieltä, että jos blogaa niin saa olla törkeä. Kommenttien sievistely on hänen mielestään tyhmää, ja itsensä ottaminen kommenteista ja niistä itkeminen on hölmöä. Itse hän mielestään on vittumainen ja ikävä ihminen. Eikä hän selvästikään tarkoittanut luennehdintaansa ironiaksi.

  Turistilla menee vaihteeksi huonosti. Ja mistä se johtuu: Turisti oli agressiivinen hyypiö, joka sai miljoonia pieniä vittuillessaan ja loukatessaan muita, mukaan lukien miehensä ja tämän vanhemmat, ja kaiken muun lisäksi hän oli fasistisen paha. Mutta älkää huoliko. Kyllä se iloksi tästä muuttuu. Myös lahjakkaalla herra Ripleyllä meni aina välillä vähän heikommin.

  Nähkääs, Turisti on blogihenkilö. Menkää ja lukekaa Turistia. Kyllä se siellä kerrotaan. Turisti ei ole K.K., eikä K.K. ole Turisti.

  Ei Mary Plangmankaan ollut Tom Ripley. Ehkä Mary ei ollut kovin kiva neiti-ihminen itsekään, ja viinaa, miehiä, naisia ja koiria kului, mutta vastaavasti tuli jumalaista tekstiä. Soitto on suruista tehty.

  Mutta jos olisitte laittanut Maryn blogiin kommenttia kuinka täyspaska A-luokan vatipää Tom Ripley on, niin kyllä gini olisi mennyt väärään kurkkuun ja seuraavassa entryssä asia olisi korjattu: sitä lukiessa teistä alkaisi tuntua miten herra Ripley on oikein sympaattinen hemmo mitä nyt hänellä on välillä vähän ongelmia ikävien ja ahdistavasti käyttäytyvien poliisien kanssa jonkun pienen murhan takia.

  Älkää siis itkekö Turistin tähden. Aikuiset ihmiset. K.K. on ainakin oman luonnehdintansa mukaan luonnossa ihan mukava ja joviaali tyyppi; voi olla että myös K.K:lla aina väliin vaihtuvat koirat, miehet ja kissat ja menee muutenkin heikommin mutta siitähän me emme mitään tiedä. En minä ainakaan tiedä siitä mitään.

  Minä tiedän vain että kokki osaa kirjoittaa.

  Jätä kommentti