Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


helmikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Pro-ana

  Lueskelin aikani kuluksi Benropea, kun törmäsin mitä melkoisimpaan kauheuteen. Ihmisten mielenvikaisuudella ei tunnu olevan mitään rajoja: on olemassa ihmisiä, jotka pitävät anoreksiaa elämäntapana sairauden sijasta. Kokonainen foorumillinen ihmisiä pitää tätä naista täydellisyytenä (varoitus, kuvan näkeminen voi aiheuttaa spontaania pahoinvointia – klikkaa linkkiä omalla vastuullasi): Bikiniasuinen luuranko

  Lainaus foorumilta, koskien linkin kuvaa: ”i sooo love this pic to death..i mean this is pure PERFECTION to me.”

  Vai täydellisyyttä. Minä en muista, milloin viimeksi olisin nähnyt jotain yhtä vastenmielistä. Toimittaisin psykiatrille jokaisen naisen, joka haluaisi näyttää tuolta, sekä jokaisen miehen, jonka mielestä tuo vartalo on kaunis.

  Oksetus.

  Kommentteja: 38

   

  Kommentteja:

  santtu:
  21.9.2006, 18.49

  Yäk

  tinka:
  21.9.2006, 18.56

  Järkky! Jos tuo on ”täydellinen”, piän mielelläni ne ”liikakilot”, jotka kulkee matkassa. Huh huh..

  Outi:
  21.9.2006, 19.06

  Minäkin olen yllättävän tyytyväinen noin kymmeneen liikakilooni, jos tuo on se toinen vaihtoehto!

  Ari:
  21.9.2006, 19.26

  Järkyttävän näköinen, miten joku voi ihannoida tuollaista vartaloa?

  sea:
  21.9.2006, 19.51

  Ei kai tuo edes aito kuva ole? Tuohan on ihan naurettava, ei tuollainen ole mahdollista?

  Maria:
  21.9.2006, 19.52

  Eihän sitä asiaa kukaan sellainen voi todella ymmärtääkään joka ei ole itse kärsinyt tästä sairaudesta. Joskin monet sellaisetkin kieltävät asian jolla kyseinen sairaus on, koska tämä, kuten muutkin mieleen vaikuttavat sairaudet on edelleen lähinnä häpeällinen.

  Siru:
  22.9.2006, 8.43

  Ei varmaan kukaan muu voikaan itse sairautta ymmärtää jollei sitä ole kokenut. Mutta miksi sitä ihannoidaan??? Eihän kukaan toivo syöpääkään itselleen! Tai mitään muutakaan sairautta. Mutta esim. anoreksia tai itsensä viiltely ovat sellaisia sairauksia, joita nykyisin estoitta ihaillaan ja unohdetaan ne todelliset syyt ja seuraukset jotka niihin liittyvät. Se jos mikä on huolestuttavaa ja asenteita ja mielikuvia vääristävää. Mainonta ja tässä esimerkkinä olleet foorumit vielä ruokkivat niitä vääriä mielikuvia, joten eipä ihme, jos anoreksiakin vain lisääntyy – nyt myös poikien keskuudessa.

  En nyt puutu siihen mikä on normaalia ja hyväksyttävää, se on loputon suo. Mutta eikö kaikenlainen itsensä vahingoittaminen ole oire jostakin? Terve ja tasapainoinen ihminen ei tietoisesti satuta itseään tai muita. Meillä on todella paljon mielenterveysongelmista kärsiviä kaikissa ikäryhmissä, eikä tällaisten ilmiöiden ihannointi auta heistä ketään.

  Taitaa vaan olla niin että tässä maailmassa tahti sen kun kiihtyy ja erilaiset ilmiöt venytetään äärimmilleen. Odotan vain koska lakipiste saavutetaan ja palataan takaisin, vai tuleeko epänormaalista normaalia – mikä sekin joissain tapauksissa olisi ihan ok. Jännä juttu muuten sekin että vain tietyt ”epänormaaliudet” ovat hyväksyttyjä, toiset taas eivät. Eri vammaisryhmät taistelevat vieläkin paikastaan tässä yhteiskunnassa, mutta koskakohan esim. pyörätuolia käyttävät ihmiset olisivat cooleja ja ihannoituja???

  Birdy:
  22.9.2006, 14.18

  Valitettavasti tuo kuva taitaa olla aito. Näin läheltä anorektikon fyysistä olomuotoa pari vuotta sitten: se järkyttää. Sitä ei tahdo ymmärtää todeksi. Kun polvilumpio on pallomaisen paksu kohta jalassa (reiden yläosa on sitä kapeampi, oikeasti) ja lonkkaluut näyttävät joltain isolta telineeltä, josta jalat roikkuvat, siitä on leikki kaukana:-(

  Ari:
  22.9.2006, 14.51

  Jeps luulen myös valokuvan olevan aito. Monet nuoret eivät edes tajua kuinka vaarallista on pudottaa painoaan ollakseen barbi.

  Maria:
  22.9.2006, 19.24

  Ainakin ulkomuotoon liittyviä ääri-ilmiöitä on ollut aina. Nykyään harvemmin esim. kurotaan vyötäröä kapeaksi valaanluisen korsetin avulla.

  En myöskään itse näe niin, että itse sairautta ihannoitaisiin. Se mitä ihannoidaan on se, että joku kykenee hallitsemaan itsensä niin hyvin kuin joku ”menestyksekkäästi” anorektinen henkilö pystyy. Tai voi syödä ihan mitä vain ja silti pysyä normaalipainoisena tai hoikkana, kuten bulimikko.

  Ja toki itsensä vahingoittaminen on oire, ja sen ihailu vasta oire onkin. Ja se että hoikkuutta ihannoidaan, sillähän syömishäiriöinen saa ”palkinnon” ja lisämotivaatiota. Mutta kuten sanottu, uskoisin että se tunne minkä syömishöiriötä sairastava ihminen saa sairaudestaan irti on se mikä pro-anaksi ajaa. Itsensä hallitseminen, muilta saatu ihailu, täydellisyyteen pyrkivän tunne siitä että tavoite on ihan nurkan takana… Se mihin pitäisi puuttua on näiden tekijöiden takan olevat syyt, kuten ”kiltin tyttöyden” tukeminen, ne kauneusihanteet, ylipainon vahtaaminen turhan vuoksi, masennus, toivottomuuden tunne jne. Siloin hoidettaisiin niitä syitä, joista nämä sairaudet johtuvat.

  Liiolii:
  23.9.2006, 19.34

  Hirveä kuva ja foorumillinen sairasta kukkua.

  Katja:
  24.9.2006, 11.01

  Sairastettuani itse kyseistä hengenvaarallista sairautta en pidä kuvaa mitenkään erikoisena. Meitä oli osastolla oikein luurankoarmeija opettelemassa normaalia elämää. Kauheinta on se, että taipumus sairauteen säilyy koko loppuelämän.

  Outi:
  25.9.2006, 15.47

  Minusta tuntuu jotenkin oudolta se, että tuolla pro-ana-foorumilla ihaillaan luurangonlaihoja ihmisiä – olin kuvitellut, että anorektikon vääristynyt kehonkuva liittyy ainoastaan häneen itseensä mutta ei ulottuisi muihin? Kaikkea sitä kuvittelee.

  Elena:
  25.9.2006, 21.40

  Tiedän, että anoreksia ja muut syömishäiriöt ovat vakavia sairauksia, ja ihminenkin voi näyttää tuolta. Mietin, että ihailevatko noin laihoja myös ne, jotka eivät itse sairasta, ole sairastaneet tai tule sairastamaan syömishäiriötä? Minusta tuossa kuvassa oleva tyttö näyttää vain vastenmieliseltä.

  Mika:
  26.9.2006, 10.57

  Aiheeseen liittyen: Tänään nelosella, 21:55 4D: Anoreksia elämäntapana.

  —:
  27.9.2006, 12.38

  Pro-ana -foorumit voivat myös toimia sellaisina vertaiskeskustelun alustoina, että sairaudesta kärsivät voivat mahdollisesti alkaa käsittelemään sairauttaan helpommin kuin foorumeilla, joissa käsitellään anoreksiaa sairautena. Nimittäin ilmeisesti tuon sairauden luonteeseen kuuluu, että läheisten auttamisyritykset koetaan jonkinlaisena salaliittona itseä vastaan. Eli jos äiti kauhistelee ”Hirveää, kun olet laiha! Syö lisää!” niin sairaudesta kärsivä kuvittelee tämän kateelliseksi, vihamieliseksi tai vastaavaksi, auttamishaluisen sijaan.

  Pro-ana -foorumeilla anoreksiaa sairastavat pystyvät käsittelemään sairauttaan edes jollain tavalla keskustellen. Voisi olla mahdollista, että tuontyyppisestä vertaiskeskustelusta olisi enemmän apua joidenkin parantumisen aloittamiseen, kuin hyökkäävänä koetusta asenteesta (”Yök! Olet hirveän näköinen! Mene lääkäriin!”)

  Mutta, en ole psykiatri, enkä edes lukenut yhtään tutkimusta aiheesta, kunhan olen seurannut keskustelua vierestä. Wikipediasta löytyy tiivistelmä keskustelusta pro-ana -ilmiön ympäriltä.

  Junakohtaus:
  28.9.2006, 19.19

  Ihan vain kailbroinnin vuoksi: puhuit miehistä, jotka pitävät tuollaista vartaloa kauniina, luulen että sellaisia ei ole ainuttakaan.

  naamakala:
  5.10.2006, 23.28

  minusta laihuus ja luut ovat kauniita, mutta tuossa bikinikuvassa se oli vähän liian pitkällä.
  pian kymmenen kilon laihis päälle ;>

  Shin:
  6.1.2007, 13.42

  Huh huh. Laihuus on tietyssä määrin kaunista. Itse olen ollu aina laiha, ilman laihsuttamista ja jos oma painoindeksini tippuu vielä kolme pistettä on kuolema ihan oven takana. Tuo ei ole enää ihannoitavaa laihuutta, mutta ei sitä kukaan voi ymmärtää.

  jircho chra:
  20.1.2007, 23.00

  mielestäni kuvassa olevan henkilön vartalo on kaunis ja ihannoitava. hyvä thinispokuva eikä enää tee mieli syödä.

  jemmm:
  8.2.2007, 19.32

  mie oon pro ana mut tuo naine on liian laiha. ei noin paljo luita tarvii näkyä.

  mimosa:
  12.2.2007, 17.12

  jos joku ihannoi tota vartaloa niin se pitäis lähettää psykiatrille ja vähän äkkiä

  moi:
  19.4.2007, 12.51

  ei tuo nyt niin kamala ole, ei todellakaan pahimmasta päästä. sitä paitsi kuvan tyttö venyttää itteään, ei normaaliasennossa nuo luut noin hurjasti pistä esiin. ja lisäksi iho on märkä jolloin kaikki luut korostuu. ja vielä jos katsoo tytön leukaa, ei se ole mitenkään suunnattoman epänormaalin luinen kammotus, vaan pikemminkin ihan normaali laihan ihmisen leuka.

  kannattaa ottaa useempi asia huomioon kun kattelee kuvia.

  Lumikki:
  23.4.2007, 15.57

  On se kyll karseeta kattoa, jos tyttö on liian laiha tai tavoittelee anorektikon elämää

  Mona:
  7.5.2007, 11.42

  HYI hitto!!! Ihan järkyttävä kuva!! :(

  S4nn4:
  8.5.2007, 12.19

  Ihanan laiha

  odysseia:
  13.5.2007, 22.25

  myönnän ihan rehellisesti että vaikken oikeastaan ihannoi anoreksiaa, haluaisin silti olla vielä hieman laihempi kuin tuon kuvan tyttö. siitä on jotenkin tullut minulle pakkomielle vaikka inhoankin median asettamaa naiskuvaa ja kauneusihannetta.

  Lisa:
  1.6.2007, 1.09

  Eihän monikaan ihaile itsensä vahingoittamista(mm. viiltely) tai anoreksiaa. Enemmänkin ihaillaan anorektisen vartaloa tai kadehditaan viiltelijän tapaa löytää apu oloonsa.
  Näin minä kuvittelisin.
  Vaikka mikä minä olen sanomaan. Minulla ei ole anoreksiaa(pelkkä EDNOS). Ja yhtäkään ihmistä en ole vielä löytänyt joka olisi ihaillut viiltelyäni. En, en yhtäkään.
  Mutta jos haluataan tosia laukoa, niin kyllähän tuo linkin takainen kuva oli pelottava ja kauhea. Mutta on siinä ihailtavaakin. Joskin enemmän pidän miehen luurankomaisesta vartalosta. Pukee paremmin miessukupuolta minun silmissäni.

  Jossu-:
  18.6.2007, 21.10

  Yhdyn tuohon mielipiteeseen, että sairautta voi olla helpompi käsitellä vertaisten joukossa foorumilla, kuin tuollaista ”Hyikuootlaiha” -asennetta vastaan.

  On kamala edes ajatella tällaisia asioita. Ystävälläni oli bulimia, se oli niin hirveää vain katsella vierestä tämän pahaa oloa. Tuo bikinikuva alkoi oksettaa minua.

  Järkyttävää.

  Minä:
  20.6.2007, 14.58

  Meidän luokalla on jotain 140cm pitkä tyttö jolla on anoreksia. Hän on oikeastaan tuollainen, mutta en usko että hän pitää anoreksiaa elämäntapana. Itse haluaisin olla tuollainen. Ja ketään ei voi tuomita omasta ajattelumaailmasta. Se on jokaisen oma asia, mutta en myönnä että ajattelen tällä saralla terveesti :o

  Neea:
  26.6.2007, 17.54

  ihana

  keiju:
  4.8.2007, 13.19

  ite olen tavallaan sairastanut anoreksiaa mut tajusin sen itekki tarpeeks ajoissa. Niinä aikoina elämä oliki ihan kamalaa ja muut näki musta sen ettei kaikki oo hyvin varsinki ulkonäöstä. Kiloja on tullu paljon lisää ja lähes normaalilta näytän mutta pakko myöntää ihannoin tollasta laihuutta edelleen ja tavottelen sitä itsellenikin vaikka en halua silti vajota taas liian alas.

  Noloa….:
  6.8.2007, 14.29

  No olen ajatellut laihduttaa mutta en sentään noin pajon—— Anoreksia
  on kauhee juttu…..

  miu:
  15.8.2007, 21.43

  Kyllä käy sitten sääliksi niitä jotka haluavat olla tuollaisia. Tuon kokoisena ei nimittäin pitkään elä. :( Olen itse mieluummin terve ja hieman pyöreä, kuin langanlaiha ja kuoleman partaalla.

  lenoor:
  17.8.2007, 15.21

  hyi miten oksettavan näkönen! ihan kuin joku keskitysleiriltä karannut

  amalia:
  21.8.2007, 10.56

  Anoreksia on kantajalleen hirmuinen taakka. Päähän ei mahdu mitään muuta kuin miten vältellä syömistä, miten saada itsestään vieläkin laihempi.
  Tuon kuvan negatiivinen kommentointi on käytännössä sama kuin arvostelisitte ketä tahansa mielenvikaista ulkonäöltä.

  Armi:
  21.9.2007, 15.53

  Minkähän takia moni laittaa aina sivuille ”omia kokemuksiaan” asiasta esim…olen sairastanut anoreksiaa, mutta voi onnea olen elossa, säälikää mua, tai tunnen yhen jolla on se ja se juttu. Eivätköhän kaikki joilla on vähänkin sosiaalista elämää tunne. Ja mikä järki on kerätä sääliä/huomiota? Haluaisin tietää sillä mielestäni esimerkkinä keiju kommentillaan kerää puhtaasti näitä säälipisteitä. Ja lopuksi, tottahan se on naisen pitää olla vähän pyöreä. =)

  julia:
  4.11.2007, 6.50

  On toi mun mielestä myös väärin arvostella täällä anoreksiaa sairastavia! Teidän täytyisi oikeesti ensin kokea se itse jotta te ahdasmieliset pystyisitte vähääkään tietää miltä se tuntuu! Voin kertoa että tuon kuvan näkeminen anoreksiaa sairastavana voi näyttää täydelliseltä ja ihailla sitä mutta parantuneena se herättää päinvastaisia tuntoja. Se vartalon kuva on vain niin vääristynyt sairauden myötä!