Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


toukokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Tiikeri mielialan kohottajana

  Kulunut viikko on ollut suorastaan harvinaisen penseä. En edes muista, koska olisi ollut yhtä raskas vitutus[1] monen päivän ajan. Piti jo kalenteristakin tarkistaa, että onko tämä nyt sitä kuuluisaa PMS:ää, vaan eipä ole. Ensimmäistä kertaa aikoihin mieliala on ollut niin nurja, että yöllä on ollut vaikea saada unta, kun on niin tympinyt.

  Kun ihan tosissaan alkoi ahdistaa, oli pakko lähteä lenkille. Minuutin välein kysyin itseltäni, notta vieläkö ahdistaa. Jos vastaus oli myöntävä, kiristin vauhtia. Tätä tekniikkaa kun jatkaa jonkin aikaa, voi olla varma siitä, että jossain vaiheessa ahdistus unohtuu. Tilalle tulee tosin (helpommin siedettävä) ahdistus siitä, kun keuhkoihin pistää ja meinaa läkähtyä.

  Eilen vihdoin helpotti ainakin tilapäisesti, kun illalla lompsimme Hartwall Areenalle katsomaan tanssiguru Michael Flatleyn uusinta esitystä. Celtic Tiger oli kerta kaikkiaan hieno show – varsinkin tällaiselle tietämättömälle, joka ei juurikaan ollut nähnyt mitään Flatleyn aiempaa tuotantoa. Esityksen ensimmäinen osa kävi läpi Irlannin historiaa alkaen ajasta ennen kristinuskoa, toinen osa puolestaan oli ”…a celebration of modern Ireland, and new beginnings in America and across the globe”[2].

  Pidin esityksen ensimmäisestä osasta selvästi enemmän kuin toisesta, vaikkakin toinen osa oli tavallaan näyttävämpi ja suureellisempi. Irlannin historiaa kuvaavat vaiheet koskettivat enemmän kuin loppupuolen valtava Amerikka-paatos (lavallinen väkeä puna-sini-valkoisissa asuissaan ylistämässä tanssillaan jenkkejä – se todella oli hieman turhan mahtipontista…). Kaiken kaikkiaan Celtic Tiger oli kyllä todellinen elämys. Se onnistui nostamaan pahasti pakkasen puolella olevan mielialan takaisin jotakuinkin lämpimiin lukemiin, ainakin toistaiseksi.

  Jos tämän merkinnän lukemisen jälkeen vielä kiinnostaa, täällä voi nähdä esityksen finale-osan, joskin melko huonolaatuisena videonpätkänä. Vaikuttava se on silti.

  —–

  [1] Yritin keksiä tätä merkintää varten jonkin sievemmän samaa tunnetta kuvaavan sanan, mutta tulin siihen tulokseen, että suomen kielessä ei ole yhtään toimivaa ilmausta, joka sisältäisi riittävän negatiivisen varauksen.
  [2] …sanotaan esityksen nettisivuilla.

  Kommentteja: 1

   

  Kommentteja:

  Haastemies:
  30.5.2006, 21.03

  Haaste räpsähti

  Jätä kommentti