Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


toukokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Who You Fighting For?

  Palailen eiliseen UB40-aiheeseen, vaikka ainakaan musiikkivisan* perusteella blogini lukijoista ei löydykään ketään, joka tietäisi kyseisen yhtyeen. Olen nimittäin täysin rakastunut tilaamaani levyyn. Minulla on äkkiseltään laskettuna 21 UB40:n levyä, mutta ihan rehellisyyden nimissä on todettava, että ainakin minusta yhtyeen musiikin taso on 2000-luvulla laskenut. Juuri siksi uusin levy olikin niin ihana yllätys.

  Edellinen levy, Homegrown, oli minusta yksi tylsimmistä UB40-levyistä vuosikausiin. Ainoa selvästi mielenkiintoinen kappale levyllä on yhtyeen versio ikivanhasta hengellisestä laulusta Swing Low, Sweet Chariot. Homegrownia edeltänyt Cover Up ei sekään ollut mikään mestariteos, mutta kelpo levy kuitenkin.

  Who You Fighting For on kuitenkin ihan toista maata. Olin hieman epäluuloinen lukiessani iTunes Music Storesta arvion, jonka mukaan levy on ”the solidest album from UB40 in well over a decade” – tottahan iTunes Music Storen kannattaa esittää levystä kehuvia arvioita, jos meinaavat saada sitä kaupaksikin. Kaivelin siis netistä lisää levyarvosteluja.

  Luin kaiken kaikkiaan noin tusinan verran arvosteluja, jotka olivat lähes poikkeuksetta sitä mieltä, että levy todellakin on erinomainen. Oikeassahan ne olivat – takana on nyt vajaa kymmenen kuuntelukertaa, ja levy on kolahtanut ainakin meikäläiseen ihan tosissaan. Se on eheä, melodinen kokonaisuus, joka koostuu samoista aineksista kuin kaikki hienot UB40-levyt: niin yhteiskuntakritiikkiä ja poliittisia sanoituksia kuin niitä tasapainottamassa myös rakkauslauluja ja ihan rehellistä hassuttelua.

  Mukavaa, että yhtye ei ole menettänyt otettaan.

  —–
  * Musiikkivisakuvassa tunnistamatta jäänyt numero 2 on siis UB40. Muut tunnistamatta jääneet ovat:
  3 – hollantilainen pop-yhtye BlÖ¸f, jonka levyjä minulla on useita. Hienoa musiikkia!
  14 – Gregory Isaacs, jamaikalainen reggaelaulaja, josta en tiedä tuon taivaallista. Sattuupahan vain esittämään cover-version eräästä UB40:n kappaleesta.

  Kommentteja: 0

   

  Jätä kommentti