Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


helmikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Eläköön sananvapaus

  Sitä vaan mietin tästä Kaltion selkkauksesta, että vaikka olen sen kyseisen sarjakuvan lukenut kolmeen kertaan ja mielestäni sananvapautta kannatankin, niin en ihan täysin ymmärrä niitä, joiden mielestä sarjakuva on tehty ”todella hyvällä maulla”.

  On hyvä, että pyritään luomaan keskustelua. Rannan sarjakuvassa on ehdottomasti hyvää asiaa, mutta… öh… Sekö auttaa tätä koko asiaa, että kun muslimit jo ennestään ovat loukkaantuneita, niin sinänsä hyvässä puheenvuorossa esitetään profeetta Muhammed typerässä vappunaamarissa naurettavan näköisenä? Minua se ei loukkaa, koska en Muhammedia pidä millään tavoin itselleni pyhänä, mutta voisin kuvitella, että monia muita se loukkaa.

  Niin sitä minä tässä vaan, että onko tästä kaikesta mahdotonta keskustella ilman, että ärsytetään lisää?

  Palaan nurkkaani. Tervatkaa ja kierittäkää höyhenissä, jos haluatte.

  Kommentteja: 4

   

  Kommentteja:

  Burana:
  26.2.2006, 9.54

  Mielestäni sarjakuvan tärkeämpi sanoma oli kritiikki Suomen varsin hälläväliä ja antakaa anteeksi meillekin. vaikka emme mitään ole tehneet -asenteen kritisoiminen. Mikä minuakin otti suunnattomasti päähän.

  Ja vahvistihan tuo Kaltion tapaus sen, minkä olemme tienneet jo pitkään – Oulu ei todellakaan ole kulttuurikaupunki, eikä sellainen nähtävästi tule pitkään aikaan olemaankaan.

  Gwenael:
  26.2.2006, 11.23

  Minusta tuntuu, että tässä kaikilta osapuolilta olisi hyvä veto nyt jättää koko aihe, ja palata asiaan, kun tunteet eivät käy enää niin kuumina. Buranan kanssa olen samaa mieltä Oulusta. Jestas sentään.

  anna:
  23.3.2006, 2.24

  Määritelkääs nyt vielä mulle se kulttuurikaupunki. Siitäkö se on kiinni, että millaisia sarjakuvia paikallisessa aikakauslehdessä julkaistaan? ;)

  Minun mielestäni se sarjakuva oli ihan mainio, ja sen kohderyhmä eivät ole fundamentalistiset muslimit, vaan tuon pienilevikkisen aikakauslehden lukijat. Joku perspektiivi…

  Juha:
  22.4.2006, 20.34

  Sarjakuva oli hyvä – se että oliko maku luodessa ollut hyvä. Mielestäni se oli varmasti ajankohtainen, osuva ja kohderyhmäkin osui kohdalleen, eikä se todellakaan ole mikään Islam tai muukaan rajojen ulkopuolella oleva potentiaalinen loukkaantuja, sehän oli me suomalaiset, me herkkänahkaiset – tosikot. Varsinkin poliitikkomme se on aihe josta suomessa EI SAA PUHUA PAHAA ja EI SAA OSOITELLA, muutama Rouva ja muutama Herra Herra Iso Herra, ei oo vaan ymmärtäny sitä että jos myymme oikeuden vapaaseen sanaan lähinnä vitsin muodossa, puollustamatta niitä mitenkään voimme pyyhkiä koko lailla peräpäätämme lopullisesti. Tottakai joku näsäviisas sanoo että ”Rikoslain 24 § sisältää tarkempia rajoituksia sananvapauteen määritellessään yksityisyyden ja kunnian loukkaamisen”. Mutta ainakaan tässä tapauksessa sekään ei osu eikä uppoa.. tai sitte voimme kieltää myös itsevaltiaat – voi vaan ironinsesti hymyillen kattoo meidän säälittäviä poliitikkojamme.. kyllä me nöyristellä osataan, siinä on perinteet pitkällä ja suomalainen sananvapaus on lähinnä vitsi – huono, se ei edes naurata… mutta onhan meillä vielä kiinanmalliin vähän matkaa.. onneksi..

  Jätä kommentti