Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


toukokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Ei pidä pysähtymän

  Nyt alkaa olla pitkästä aikaa taas sellainen tilanne elämässä, että ei saa pysähtyä miettimään tulevaa, koska työmäärä litistäisi alleen. En uskalla miettiä, mitä kaikkea pitää ehtiä tehdä ennen perjantaina tapahtuvaa muuttoa – siis pakkaamisen lisäksi. Jos pysähtyisin hetkeksi pohtimaan työn määrää, päätyisin luultavasti pienenä pallona nurkkaan tärisemään. Tästä syystä on vain porskutettava menemään päivä kerrallaan ja tehtävä hommia pienen eläimen lailla.

  Harmillista kaikessa tässä remontti- ja muuttostressissä on se, että kun olen valmiiksi väsynyt ja stressaantunut, monet normaalisti pinnan alla vaaniskelevat murheet ja pelot hyökkäävät kimppuun. Edessä on muutama vaikeahko viikko, veikkaan.

  Elämä ei kuitenkaan ole pelkästään kurjaa raatamista juuri nyt. Uuden asunnon remontoiminen on itse asiassa myös kivaa, sillä siinä tuntee konkreettisesti laittavansa itselleen uutta kotia… uutta yhteistä, kaunista, tilavaa kotia.

  Kommentteja: 6

   

  Kommentteja:

  kolibri:
  5.2.2006, 3.48

  Stressi puhuu, oikeasti on tapahtumassa jotain todella ihanaa :)

  Outi:
  5.2.2006, 23.46

  Juu, niin puhuukin stressi. Ja kaikki puupöly minun keuhkoissani, *köhKÖ–H*.. Kyllä tämä tästä, päivä kerrallaan, vaikka parketti loppuikin kesken, jalkalistat eivät suostu menemään paikoilleen eikä keittiön boordia saa irti edes mattoveitsellä…

  Webs:
  6.2.2006, 8.55

  Boordia? Onko kyseessä sellainen tapettinauha? Jos on, ja jos boordi on tarkoitus poistaa mahdollista vanhaa tapettia säästämättä (onko alla tapetti vai maali?) niin suosittelen kokeilemaan suihkupulloa, vettä ja sikliä: boordi muutaman suihkutuskerran avulla läpimäräksi ja sitten siklillä poistaen, ja taas välillä suihkuttamista. Sikli on siis se sellainen, mm. tasoitteen levittämiseen tarkoitettu metallilasta, toimii myös tapettien poistohommissa tehokkaammin kuin esim. voiveitsi. Hätätapauksessa myös juustohöylä tai metallinen paistinlasta voi joskus toimittaa siklin virkaa…

  Eikä voida sivuuttaa kunnon räimerokin merkitystä kaikenlaisen tapetinpoiston ja purkuhommien välineenä…

  Outi:
  6.2.2006, 9.50

  Webs, juurikin sellainen. Toisesta huoneesta sain ne irti kastelemalla ja sen jälkeen liimalastalla raaputtamalla, mutta keittiössä istuvat niin helvetillisen tiukassa, että irti saa vain neliömillin kerrallaan.. ja sitä keittiön seinää on 4.80 m. Sellaista kittimassan tasoitukseen käytettyä metallilastaakin olen yrittänyt… :(
  Nimim. Revinkö boordia vielä toukokuussakin?

  Webs:
  7.2.2006, 14.03

  Kuulostaa siltä että boordi vaatii vielä räimerokkiakin vahvempaa lääkitystä. Death metal? Eräs ystäväni suositteli kerran konstia: kastele sanomalehdet läpimäriksi. Asettele sanomalehdet tapetin päälle niin että ne liimautuvat tapettiin kiinni. Kastele koko päivä. Jo lähtee!
  Tepsisiköhän tuo, vai liekö boordit liimattu jollain ei-vesiliukoisella tavaralla seinille?

  Outi:
  7.2.2006, 14.12

  Kuvailtuani ongelman K-Raudan herralle tämä arveli edellisen asukkaan kiinnittäneen boordin puuliimalla liisterin sijasta, joten mahdollisuudet olivat kuulemma aika vähissä.

  Mutta eipä hätää – meikämimmi otti tasohiomakoneen kauniiseen kätöseensä ja jyrryytti boordin karkealla paperilla sileäksi. Kyllä se seinäpinta edelleen tuntuu erilaiselta boordin kohdalla, mutta ehkäpä sitä ei uuden maalipinnan alta enää huomaa. Jos huomaa, niin eipä auta kuin laittaa oma boordi tilalle…

  Jätä kommentti