Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


toukokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Omituisia tapoja

  Olen eilisestä saakka yrittänyt kuumeisesti miettiä, mitä omituisia tapoja minulla on. Syyllinen tähän aivojen rasitukseen on Jani[1], joka haastoi minut mukaan meemiin. Ilmeisesti omien omituisuuksiensa huomaaminen on hirveän vaikeaa, koska minulla on ollut niin paljon hankaluuksia viiden kohdan keksimisessä, tai sitten minä olen poikkeuksellisen normaali. Kun pyysin Jannelta apua, sain vastaukseksi kommentin ”Ei sulla ole omituisia tapoja, ne on kaikki ihania”, mutta uskon sen olleen epätoivoinen yritys paeta koko tilanteesta.

  Mutta asiaan:

  1. Syömishetken pitää olla mahdollisimman lähellä täydellisyyttä, joten aamiaistarvikkeet korjataan takaisin kaappiin ja jääkaappiin ennen kuin syöminen aloitetaan. Tämä tarkoittaa tosin sitä, että on etukäteen osattava arvioida, mitä ja paljonko haluaa syödä. Tähän samaan asiaan liittyy neuroottinen tarpeeni käydä wc:ssä ennen ateriaa – en voi sietää ajatusta, että kesken päivällisen tulisi tunne edes etäisesti lähestyvästä vessahädästä, koska mikään ei saa häiritä ruokanautintoa (vaikka se sitten olisikin toissapäiväistä jauhelihakastiketta).

  2. Puhun esineille. En kauhean usein, mutta kuitenkin.[2] Olen esimerkiksi joskus jutellut raa’alle spagetille, jota olen juuri laittamassa kiehuvaan veteen. Makaaberia.

  3. Nostan lähes poikkeuksetta oikeaa jalkaani vaihtaessani suihkun hana-asennosta suihkuasentoon. Tämän tavan tarkoitus on minimoida minuun osuvien kylmien roiskeiden määrä, mutta ulkopuolisesta se luultavasti näyttäisi oudolta.

  4. Laitan kahviin sokeria lähes aina kaksi kertaa (paitsi kahvilassa / kylässä) maistamatta sitä kertojen välissä. Jostain syystä laitan aina ensin teelusikallisen ja sen jälkeen otan vielä lusikan kärjellä vähän lisää sen sijaan, että kerralla laittaisin reilumman teelusikallisen. Sokeriin liittyy myös (toisinaan sotkua aiheuttava) taipumukseni leikkiä sokeriastialla, kun meillä on vieraita ja istumme pöydän äärellä kahvittelemassa: törkin sokeria lusikalla niin, että siihen jää jänniä kuvioita.

  5. Tämä ei ole oikeastaan niinkään tapa kuin ominaisuus, joka on poikkeuksetta herättänyt ihmisissä hämmästystä, jos olen puhunut siitä – en ole vielä tavannut ketään toista, jolla olisi sama ominaisuus. Näen sinänsä abstraktit asiat kuten viikonpäivät, kuukaudet ja numerot mielessäni tietyssä kuviossa. Kun joku puhuu luvuista ja sanoo esimerkiksi 65, näen sen mielessäni omassa kohdassaan kuviota.

  Haastan mukaan meemiin kurmelin, kolibrin, Sivustan ja koko TiraMisun kolmikon.

  —–
  [1] Jostain syystä näin tänä aamuna unta, jossa sain Janilta kirjeen, mikä näin sivuhuomautuksena mainittakoon. Kummallista.
  [2] En kuitenkaan missään olosuhteissa ole odottanut esineiden vastaavan minulle, mitä toivottavasti pidetään lieventävänä asianhaarana.

  Kommentteja: 10

   

  Kommentteja:

  Jani:
  18.1.2006, 13.15

  Aaahahaa! Kyllä näistä ainakin minusta ihan riittävästi outoutta löytyy. :D

  Tuo viimeinen on ilmeisesti eräs synestesian muoto? Erittäin mielenkiintoista.

  Mitähän minä mahdoin sinulle kirjeessä kirjoittaa?

  Outi:
  18.1.2006, 13.49

  Voipi tosiaan olla synestesiaa, tiedä häntä. Ehkä mun pitäisi ilmoittautua johonkin tutkimukseen :D

  En muista tarkemmin sitä kirjeen sisältöä (tekstin puolesta), mutta sen mukana oli osittain syöty ( :D ) litteä suklaasydän, vaikka et minua mitenkään romanttisissa merkeissä siinä kirjeessä lähestynytkään. Luultavasti tämä liittyy jotenkin kuukausia jatkuneeseen dieettiini ja jatkuvaan makeanhimooni… :P

  siru:
  18.1.2006, 13.54

  Mielenkiintoista! Olet ilmiselvä synesteetikko! Synestesiasta tiedetään vielä aika vähän ja sitä on todettu esiintyvän mm. Savanteilla, jotka ovat näitä huippulahjakkaita autisteja (Rain man). En usko että sinä olet vähäisessäkään määrin autistinen, mutta useat ns. normaalit huippulahjakkuudetkin ovat olleet synesteetikkoja. Et siis ole omituinen vaan harvinainen!

  Jani:
  18.1.2006, 14.16

  Joo, tyypillistä minulta, etten malttanut olla haukkaamatta itse siitä suklaasydämestä ennen sen lähettämistä :D

  Anna:
  18.1.2006, 17.20

  Teen ihan samoin kuin sinä kohdassa 3., paitsi että nostan vasemman jalan. Johtuneeko siitä, että minä olen oikeakätinen? Samalla suuntaan suihkun osoittamaan nurkkaa välttääkseni niitä kylmiä vesipisaroita :)

  kolibri:
  18.1.2006, 20.35

  Haaste vastaanotettu ja suoritettu. Ei meista kukaan ole ”normaali” ;)

  Outi:
  18.1.2006, 21.35

  Vähänkö tunnen nyt oloni Janin ja Sirun ansiosta hienoksi ja harvinaiseksi ja aivan erityiseksi :)

  Anna, varmasti johtuu just tuosta oikeakätisyydestä. Onpa helpottavaa kuulla, että joku muu tekee juuri samalla tavalla :D

  Kolibrin outoudet ehdinkin jo käydä tutkimassa. Tämä on kyllä mielenkiintoinen meemi ;)

  Kiikku:
  19.1.2006, 22.24

  Minusta tuo 5. on täysin normaalia. En ole ikinä edes ajatellut, että muut ihmiset näkee numerot muuten kuin kuvioina. Tosin voipi olla, että tämä on vaan aihe josta ei ole ollut ikinä puhetta kenenkään kanssa.

  Tunnistan toki noita muitakin omiksi tavoikseni. Varsinkin tuo sokeriastialla leikkiminen taitaa olla samalla tavalla rauhoittavaa kuin sellaisen japanilaisen hiekkapuutarhan haravoiminen. Noiden tapojen lisäksi pesen hampaat aina silmät kiinni ja se on minusta outoa jos mikä.

  Outi:
  22.1.2006, 22.51

  Minä en osaisi pestä hampaitani silmät kiinni, kun varmaan pelkäisin huitovani harjalla harhaan tai jotain :D

  J-J:
  22.1.2006, 23.54

  Minäkin innostuin tuosta synestesiasta. Minulla kun vuosiluvut muodostavat tietyn kuvion, joka välähtää mielessä aina kun niistä puhutaan. Se auttaa asioiden sijoittamisessa. Eikä kyse ole mistään hissankirjan aikajanasta vaan pikemminkin dominopelimäisestä rakennelmasta. Olen joskus nuorempana kysellyt kavereilta, näkevätkö he historian niin, mutta kukaan heistä ei ymmärtänyt mitä yritin selittää. Ominaisuudelle on siis nimi. Ihanaa. Täytyy googlata lisää aiheesta.

  Jätä kommentti