Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


toukokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Kiirestressiahdistus

  On pitänyt jo monena päivänä kirjoittaa ihan ”oikea” merkintä meemien ja muiden sijasta, mutta aikaa ei vain ole tuntunut löytyvän. Elämä on ollut yhtä hulinaa viime aikoina: hillitöntä tavaroiden siirtelyä ja siivousta asuntoesittelyä varten, sitkeää kiertelyä erilaisissa remonttiliikkeissä sun muissa ja nyt viime päivinä lähes paniikinomaista pesemistä, paikkaamista, hiomista, maalaamista…

  Sitä luulisi, että yhden pienen vessan pistää seinien ja lattian osalta sukkelasti kuntoon, mutta totuus on ihan toisenlainen. Se yksi pieni vessa on niellyt meiltä nyt neljä iltaa, eikä vieläkään ole valmista. Kaksi seinistä on onneksi saanut jo molemmat maalikerrokset – toiset kaksi pitää vielä huomenna maalata uudelleen. Lattiakin on vielä vaihtamatta. Apua.

  Tälle asunnolle löytyi ostaja neljässä vuorokaudessa, mikä tuntuu todella hurjalta. Olo on yhtä aikaa helpottunut ja haikea. Talouden kannalta oli tietenkin upeaa, että ostaja löytyi pian, mutta on jotenkin haikeaa ajatella, että jo kuukauden kuluttua asumme jossain muualla. Tämä asunto oli kuitenkin meidän ensimmäinen yhteinen kotimme ja sen vuoksi se tulee aina olemaan minulle tärkeä.

  Kaikkein päällimmäisin tunne tällä hetkellä on kuitenkin jonkinlainen kiireen, stressin ja ahdistuksen sekamelska. Mielessä on jatkuva huoli siitä, ehdimmekö tehdä kaiken ajoissa ennen muuttoa, tuleeko asunnosta sellainen kuin haluamme jne. Stressiä aiheuttaa myös se, että oma aika on vähissä molemmilla: minä teen päivät kirjoitustöitä ja Janne on päivätyössään, illalla pitää touhuta uuden asunnon parissa.

  Ehkä pitäisi keskittyä ajattelemaan, että kahden kuukauden päästä tämä lähestyvän muuton aiheuttama stressi on muisto vain.

  Kommentteja: 8

   

  Kommentteja:

  Tuoppi:
  17.1.2006, 3.01

  Muutaman asunnon kokemuksella: vanhat asunnot unohtuvat. Koti on kuitenkin enemmän ihmisistä kiinni kuin mistään muusta – lapsuudenkoti voi olla toinen asia, se ehtii hitsautua muistiin hajuja, pintoja ja kaikenlaisia pieniä yksityiskohtia myöten siinä iässä, kun oppiminen on nopeaa, tehokasta ja kaikelle yrittää löytää merkityksen.

  Marjut:
  17.1.2006, 6.56

  Tuohan kuulostaa ihan Nelosen Unelmakämpältä. :-)

  Ari:
  17.1.2006, 10.47

  Outi, miten wc:n vaihdetaan lattia?

  Webs:
  17.1.2006, 11.23

  Hengittäkää syvään, älkääkä koittako ehtiä kaikkea kerralla! Tehkää plan B siltä varalta että jotain ei ehditä tehdä. Oman ja kaikkien tuttavien ja kavereiden kokemuksen mukaan remontit venyvät _aina_…

  Jaksamista!

  Outi:
  17.1.2006, 12.33

  Tää on kuulkaa kaukana unelmakämpästä ;)

  Tuoppi on kyllä sikäli oikeassa, että ihmisethän ne tärkeimpiä ovat, mutta kyllä silti jotkut asunnot ovat muistoissa tärkeämpiä kuin toiset.

  WC:n lattia vaihdetaan siten, että kiskotaan entinen muovimatto pois ja pistetään uusi tilalle, liimataan kiinni ja naputellaan jalkalistat paikoilleen. Tosin meidän tapauksessamme se uusi matto vedetään entisen päälle :)

  Webs, samaa olen minäkin kuullut remonteista ja aikatauluista… Pitänee tosiaan kehitellä myös jokin B-suunnitelma.

  Jani:
  17.1.2006, 13.31

  Ja ei kun lisää meemiä pukkaa…

  Minua muutot ahdistavat aina ja olen sikäli pöljä, että tunnen haikeutta paitsi omia entisiä asuntoja, myös muidenkin entisiä asuntoja ajatellessani. Näin siltikin, vaikka ao. ihmiset itse eivät ainakaan päällepäin niin näyttäisi tuntevan!

  Janne:
  17.1.2006, 15.14

  Tällä hetkellä meidän remontit menee aikatauluista kaksi viikkoa edellä ja alle alkuperäisen budjetin… Mikä on jo sinällään huolestuttavaa.

  ainailona:
  18.1.2006, 1.04

  Haastettu;- ))

  Jätä kommentti