Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


helmikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Suurta surkeutta ja ahdistusta

  Hammaslääkäri veti vähäisenkin joulumieleni vessasta alas yhdellä lauseella. ”Sulla on melkein joka puolella hammasväleissä syventyneet ientaskut.”

  Olisin mieluummin ottanut vaikka parit juurihoidot. Menen nyt sängyn alle vinkumaan surkeuttani. Ahdistaa ihan hirveästi.

  Kommentteja: 10

   

  Kommentteja:

  Jani:
  19.12.2005, 17.57

  Siinä se taas nähtiin, ettei kannata käydä hammaslääkärissä.

  Mitä se ’syventyneet ientaskut’ tarkoittaa?

  Outi:
  19.12.2005, 18.05

  Syventyneet ientaskut kait tarkoittaa lähinnä sitä, että ien ikään kuin irtoaa siitä hampaasta, eli se kiinnityskudos siellä hajoaa (normaalit ientaskut on kai 2-3 mm, mulla ne kuulemma on hammasväleissä 4-5 mm). Ja mitä heikommin siellä on kiinnityskudosta, sitä heikommissa kantimissa ovat tietysti myös hampaat. Mulla ne ientaskut on syventyneet eivätkä onneksi vaikeasti syventyneet, mutta tilannetta ei saa päästää pahenemaan.

  Eli kannattaa ottaa ihan tosissaan, kun hammaslääkäri neuvoo käyttämään hammaslankaa. Minä olen aina ollut laiska lankaamaan, ja nyt sitten märisen surkeuttani, kun pelkään omistavani tekohampaat ennen kuin täytän 35.

  Anna:
  19.12.2005, 19.45

  Outi, ei se kiinnityskudos noin nopeasti sentään tuhoudu, että sinulla olisi 35 vuotiaana tekohampaat. Nyt otat vain asiaksesi puhdistaa joka päivä hammasvälit. Suosittelen tähän Jordanin Miracle -lankainta. Alkuinvestointina voi tuntua kalliilta, mutta kun huomaat, kuinka helppoa lankaaminen sillä on, varsinkin taka-alueilta, niin uskon, että tykkäät sieki. Met käytämmä sitä kumpikin. Lisäksi sitä lankainpäätä voi käyttää vaikka koko viikon tai pitempäänkin, jos se kestää, kun vain käytön jälkeen huuhtasee sen.

  Myöhemminkin jos parodontologinen tilanteesi huononee hampaita tavallisesti menetetään yksi kerrallaan. Ja hammaskiven poisto ja juurenpinnankuntoutus ovat tärkeitä suorittaa suuhygienistilla säännöllisesti.

  ps. hyvä sähköhammasharja kykenee tutkimusten mukaan puhdistamaan ientaskuja 4 mm syvyydestä (varmaankin synnyttää jonkin pyörteen, eihän ne harjakset sinne yllä) ja muista käyttää pehmeätä harjaa niin ikenet eivät vetäydy

  Outi:
  19.12.2005, 23.07

  ”jos — tilanteesi huononee hampaita tavallisesti menetetään yksi kerrallaan”… O_O Jos et olisi minua aiemmin illalla Messengerissä saanut jossain määrin rauhoiteltua, parkuisin parhaillaan sängyn alla. :P Nyt virittelen uuden sähköhammasharjani ja hammaslangan ja käyn urheasti taistoon. Ehkä hampaani eivät putoa ihan vielä. Ehkä.

  Anna:
  20.12.2005, 12.26

  Niin ja on tuohon, voi kai tuota sairaudeksikin sanoa, kaikenlaisia kikkoja, leikkauksia ja muuta, kuten kiskotukset ennenko hampaat tippuvat. Tai ne otetaan pois, jos ne heikentävät muiden hampaiden ennustetta

  Outi:
  21.12.2005, 0.32

  Corsodylistä meillä oli puhetta, mutta myivät mulle apteekissa Meridol-nimistä tavaraa. Lieneekö siitä hyötyä mulle?

  Anna:
  21.12.2005, 11.10

  Meridol on tuotenimenä nyt kyllä ihan uusi tuttavuus minulle. Netistä löysin, että se olisi fluorilisä, mutta Corsodyl on suun desinfiointiin tarkoitettu valmiste. Sitä käytetään mm. hampaanpoiston jälkeen. Minusta möivät apteeksissa sulle kyllä väärän tuotteen :(

  Burana:
  22.12.2005, 10.42

  Joko olet maistanut Meridolia? Anoppi, hammaslääkäri sekin, sanoi että aivan kamalan makuista myrkkyä. Joku potilas oli valittanut mausta ja oli sitten itsekin testannut. Ei ole sen koomin suositellut kenellekkään.

  marginaali » Pepsi Max Capuccino:
  19.1.2006, 15.11

  […] ssa hammaslääkäriajan. Edellisestä käynnistä onkin vierähtänyt kohta kuusi vuotta. Hammaslääkärissä käynti ei kannata, koska siellä voi kuulla vain huonoja uutisia, ja jos ei kuule, […]

  Naamioiden takana » Uneton ja väsynyt:
  16.5.2006, 0.54

  […] n välillämme on tuhansia kilometrejä. Se tuntuu mukavalta. Lämmittää. Tänään oli kontrollikäynti, jota pelkäsin aika lailla. Aina talvella saadusta tuomiosta asti olen pyrkinyt hoitama […]

  Jätä kommentti