Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


helmikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Ensimmäinen joululahja

  Pääsin eilen nauttimaan ensimmäisestä joululahjastani. Jannen veljen perhe antoi meille liput Andrea Bocellin konserttiin. Voin ihan rehellisesti sanoa, että se oli yksi hienoimmista joululahjoista, mitä olen ikinä saanut. Omistan yhden Bocellin levyn (Romanzan, kuinkas muuten), joten en varsinaisesti sanoisi itseäni herran faniksi, mutta konsertti oli kyllä Elämys isolla e:llä.

  Olen toivoton herkistelijä: ensimmäiset kyyneleet tulivat jo ennen kuin Bocellista oli nähty vilaustakaan. Tsekin kansallisorkesteri aloitti soittamalla Verdin Nabuccoa – sen upean osan, VÖ , pensieron, jonka poppismaailmassa tunnetuksi teki Zucchero. Jestas miten hienolta se kuulosti! Niskakarvat nousivat pystyyn, mutta hyvällä tavalla.

  Itse Bocellissa vaikutuksen teki paitsi jumalaisen kaunis ääni, myös se, miten vaivattoman näköisesti mies ääntään käytti. Kasvoilla ei näkynyt missään vaiheessa erityisiä ponnistelun merkkejä; tuntui, että Bocellin ei tarvinnut kuin avata suunsa, ja laulu soljui ulos kuin itsestään. Uskomatonta.

  Konsertin ensimmäiseen osaan oli koottu hieman tuhdimpaa tavaraa, josta kaikki ei ihan täysin uponnut minuun, mutta jälkimmäinen puoliaika olikin sitten todella viihdyttävä. Erityisesti pidin Tostin Marechiaresta (joskin olen edelleen sitä mieltä, ettei kukaan esitä sitä hienommin kuin Placido Domingo) ja tietysti Di Capuan O Sole Miosta, joka sai yleisöltä valtavat suosionosoitukset.

  Bocellin selkeästi viihteellisempää tuotantoa konsertissa kuultiin ainoastaan encoreissa muutaman kappaleen verran, mutta mies ei tuottanut pettymystä: viimeisenä encorena tuli se, mitä puolet yleisöstä oli luultavasti toivonut koko illan. Con te PartirÖ² yhdessä sopraano Patrizia Orcianin kanssa esitettynä oli jumalaisen hieno päätös konsertille.

  Minä leijuin kotiin.[1]

  —–

  [1] Tai no, olisin leijunut, ellei olisi ollut kauhea vessahätä.

  Kommentteja: 3

   

  Kommentteja:

  Lyllertäjä:
  18.12.2005, 14.12

  Ymmärrän tunteen. Olin syksyllä Susanna Haaviston ja Eija Ahvon konsertissa. He esittivät ranskalaisia kappaleita. Jestas sentään, millainen tunnelma konsertissa oli! Pieni sali, suhteellisen vähän ihmisiä (ei mahtunut enempää), hyvää seuraa ja loistavasti valitut kappaleet hyvine juontoineen:) Kokemus oli hieno, vaikka ei olekaan verrattavissa sinun kokemukseesi.

  Kati:
  18.12.2005, 20.54

  Mukava kuulla,että pidit(te) konsertista! Olisin siellä kyynelehtinyt minäkin :)

  Naamioiden takana » Kiitos:
  15.10.2006, 14.35

  […] on surua (157, 789), avioero (495), muuttoja (130, 192, 666, 905), elämyksiä (576, 771, 883), elämää suurempi rakastuminen (457), tuskaa ja ahdistusta (218, 254), pakahduttavaa onnea (604, 735, 778), p […]

  Jätä kommentti