Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


helmikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Usko, toivo ja rakkaus

  Tulin jostain syystä aivan älyttömän pahalle tuulelle, kun viikonloppuna luin lööpeistä, että taas yksi julkkispari oli eronnut. Kaava tuntuu olevan jotakuinkin tämä:

  0-2 kk yhdessä: Yleistä biletystä yhdessä. Huolehditaan siitä, että päästään ainakin pariin juorulehteen ”X ja Y viettivät intiimiä iltaa ravintolassa Z” -juttuihin.
  2-4 kk yhdessä: Muutetaan rivakasti yhteen. Annetaan rakastuneita yhteishaastatteluja.
  4-9 kk yhdessä: Hankkiudutaan siunattuun tilaan joko tarkoituksella tai vahingossa. Annetaan onnellisia vauva-aiheisia haastatteluja naistenlehtiin.
  9-18 kk yhdessä: Esitellään vauva naistenlehdissä. Leperrellään siitä, miten elämä on yhtä onnea. Äiti pohtii rooliaan äitinä, isä rooliaan isänä. Toistetaan kaikki kliseet siitä, miten vauva on syventänyt ja lujittanut parisuhdetta.
  18-30 kk yhdessä: Erouutinen. ”Kasvoimme erilleen” tai jotain muuta yhtä pateettista.

  Ja taas on yksi vauva rikkinäisessä kodissa.

  Onko se oikeasti ihan mahdoton ajatus, että vaikka katseltaisiin ensin vähän sitä ihanaa naista tai ihanaa miestä saman katon alla ja funtsittaisiin vaikka edes vuoden, parin ajan, jaksaako sitä naamaa katsella pitempäänkin? Mikä hitto siinä on, että pitää saman tien mennä hankkiutumaan raskaaksi, kun ei parisuhde edes ole ehtinyt kehittyä sille tasolle, että perheen perustamiselle olisi oikeat edellytykset?

  Mikä nykyajan ihmisissä on vikana, kun parisuhteet eivät kestä muutamaa vuotta kauempaa? Miksi ensimmäisen vastoinkäymisen tullessa pakataan kamppeet ja erotaan? ”Niin pysyvät nyt usko, toivo, rakkaus, nämä kolme; mutta suurin niistä on rakkaus.” Minusta näyttää siltä, että suurin on nykyään rakkauden sijasta usko – ja se uskokin suuntautuu sen oman parisuhteen sijasta siihen itsekkääseen ajatteluun, että on ansainnut jotain vielä parempaa. Kaiken pitäisi olla täydellistä, eikä itse haluta tehdä työtä sen täydellisyyden saavuttamiseksi.

  Surullista… niin surullista.

  Kommentteja: 10

   

  Kommentteja:

  Meche:
  15.11.2005, 16.20

  Minusta tuntuu, että ihmiset ei tajua eroa rakastumisen hormonihumalan ja rakkauden välillä, vaan se tyyppi jätetään, kun hormonihumala vaihtuu, eikä sukat enää pyörikään jaloissa. Sitten vain lähdetään etsimään sitä seuraavaa, jonka kanssa kokea rakastuminen.
  Vaan onko tuo ihmekään: viihdeteollisuus on pääasiallisesti unohtanut kokonaan arjen, loppuvathan kaikki elokuvatkin siinä vaiheessa, kun pari vaikeuksien jälkeen vihdoin astelee vihille. Siinä se, elivät onnellisina elämänsä loppuun asti. End of story.
  Miksi ihmiset eivät uskalla elää arkea?

  Altti:
  15.11.2005, 16.21

  Nämä julkimot kasvavat vielä kaiken lisäksi huimaa vauhtia. Kaksi ihmistä ”kasvaa” erilleen muutamissa kuukausissa. Yleensä aviopari ”kasvaa erilleen” 20 vuoden avioliiton jälkeen kun lapset ovat maailmalla ja se ukon/akan retale korpeaa oikein kunnolla. Lapsille on tietysti mukavampi puhua lempeästi erilleen kasvamisesta.

  Burana:
  15.11.2005, 16.25

  Niin. Vieläkös sinulle tulee se Me naiset -lehti? ;-)

  Outi:
  15.11.2005, 17.17

  Niinpä, se on kovin surullista, ettei sitä arkea uskalleta elää. Siinä yhteisessä arjessa kun piilee minusta se kaikkein suurin onni.

  Ihmetellyt olen sitäkin, miten ihmiset voivat kasvaa erilleen nopeammin, kuin mitä pariskunta ylipäänsä edes voi kasvaa yhteen. Olen väsynyt kliseisiin.

  Ja kyllä, minulle tulee edelleen MeNaiset. Ja tässä taannoin juurikin tämä kyseinen pariskunta esitteli siellä onneaan ja ipanaansa. Huokaus.

  Mark-Anthony:
  16.11.2005, 14.13

  Joo. Olen myös ihmetellyt mielessäni millaiseen sisäsiittoisuuteen tuo parinmuodostus, 30 ihmisen kesken / 20 vuoden ikähaarukka, tulee johtamaan ajan kanssa. Alkaako pikkuhiljaa 7-päivää lehden kansi muistuttaa sarjakuvalehteä Visitors, vai erehdytäänkö missejämme luulemaan vuosikymmenten päästä aidoiksi siniverisiksi Britannian kuningasperheen jäseniksi.

  Tuo valinnan suppeus on varmaan omiaan pilaamaan suhteita. Toinen tekijä on yhteiskunnan projektikeskeisyys. Minun lapsuudessani ihmiset vaihtoivat työpaikkaansa keskimäärin kolmesti elämänsä aikana. Erot parisuhteista yleistyvät koko ajan. Naamat eivät ole enää Niin miellyttäviä :D

  Outi:
  17.11.2005, 0.43

  Onhan sitä mielenkiintoista seurata, miten tuo julkkispiiri pyörii :) Säälittää vain, kun reppanat melkein pääsääntöisesti epäonnistuvat suhteissaan. Ja ärsyttääkin, kun ovat usein niin pahuksen typeriä.

  ElinaA:
  17.11.2005, 13.28

  Kertokaa minullekin kuka pariskunta tällä kertaa? Olen ihan ulkona kaikista juoruista. :)

  Outi:
  17.11.2005, 13.38

  Wallu Valpio mallityttöystävineen. Ni(i)na Herala tms.

  Henna:
  17.11.2005, 21.49

  Mietin ihan samaa kuin ElinaA, mutta onneksi uusin MeNaiset antoi vastauksen tänään tähänkin ongelmaan :)

  Outi:
  18.11.2005, 13.33

  Henna, oli muuten hyvät ne MeNaisten luettelemat syyt – varsinkin ensimmäinen ;)

  Jätä kommentti