Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


huhtikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Eine alte Frau wird Ö¼ber gefahren

  Postiluukusta tipahti tänään sisään paksu sininen kirjekuori. Osoite oli kirjoitettu käsialalla, jonka tunnistin välittömästi. Lähettäjäksi oli merkitty ”ruma pieni ötökkä, jolla on velliaivot”, minkä muistin lainaukseksi Lassi ja Leevi -sarjakuvasta, joskaan en ymmärtänyt sen yhteyttä lähettäjään – vielä siinä vaiheessa.

  Kirjekuori oli täynnä erikokoisia, erilaisilla kynillä kirjoitettuja ja osin repaleisiakin kirjelappuja. Osa oli sotkuisia, osa siistimpiä. Joissakin oli muste levinnyt, joissakin taas lyijykynän jälki tuhriintunut.

  Kaikki laput olivat minun käsialaani.

  Ystävä oli lomailemassa vanhempiensa luona, missä oli sattumalta löytänyt hirveän läjän kouluajoilta peräisin olevia kirjelappuja. Luettuaan ne ja naurettuaan itsensä tärviölle hän päätti kilttinä ihmisenä suoda saman ilon myös minulle – lappujen kirjoittajalle. Ja niinpä minä sain ison kasan lyhyitä kirjeitä ja viestejä, joista osa on peräisin jopa viidentoista vuoden takaa. Ne luettuani jouduin väkisinkin ihmettelemään, miten arvosanani olivat sekä yläasteella että lukiossa erinomaisia, kun kaikesta päätellen en ikinä tunnilla kuunnellut opettajaa.

  Henkilökohtainen suosikkini kaikista lapuista oli tämä omituinen piirros, joka toivottavasti ainakaan ei kerro mistään piilevistä väkivaltaisista taipumuksista. Sattuneista syistä arvelen sen syntyneen jollakin lukioaikojen saksantunneista.

  Lappu 1

  Myös seuraavan lapun skannasin lähinnä piirroksen vuoksi. On hienoa, että olen tekstissä selventänyt, mitä piirros esittää – muuten sitä ei kyllä enää näin yli kymmenen vuotta myöhemmin tietäisi.

  Lappu 3

  Tässä lapussa puolestaan tarjoillaan täysin absurdeja lainauksia kuuluisista runoista:

  Lappu 4

  Tämä näyte puolestaan kuvaa hienosti teini-ikäisen ajoittaista kouluangstia:

  Lappu 5

  Myös viitteitä romantiikasta oli löydettävissä! Tämä viesti vihjaa minun lähestyneen jotakuta miespuolista seurusteluaikeissa. Minulla ei tosin ole enää aavistustakaan siitä, mistä tai kenestä jutussa on kyse. Jostain täysin mystisestä syystä suurin osa kirjelapuista on kirjoitettu vieraalla kielellä – enimmäkseen ruotsiksi…

  Lappu 6, osa 1

  …ja tämän pätkän lukemisen jälkeen sopii sitten ihmetellä, miten onnistuin kirjoittamaan ruotsista laudaturin:

  Lappu 6, osa 2

  Matka kauas menneisyyteen oli paikoitellen suorastaan kiusallisen nolo, mutta ainakin se tarjosi paljon huumoria. Ja lähettäjän käyttämän nimen arvoituskin selvisi: yksi lapuista oli osoitettu rumalle pienelle ötökälle, jolla on velliaivot.

  Olin tuohon aikaan kohtelias.

  Kommentteja: 7

   

  Kommentteja:

  Burana:
  27.10.2005, 14.47

  Oisko meemin paikka?

  Heli:
  27.10.2005, 14.57

  Voi kääk! Pakko kaivaa tänä iltana vanhat teinarit esiin!

  Timo:
  27.10.2005, 14.58

  Hauskaa! :-) Mullakin olisi vanhojen kouluvihkojen takasisäkannet täynnä Vonnegut-lainauksia yms outoja piirroksia… esim hienosti muotoiltu ’Hän!’ jonka viittaaman henkilöllisyyden vielä muistan. ;-)

  Outi:
  27.10.2005, 15.10

  Rohkeasti näytille vaan :D

  Stello:
  27.10.2005, 19.17

  Mulla ei taida olla mitään kirjelappusia, mutta tallessa on ainakin vanha ”Chameleon Puzzle” kirjanen, joka on siis A4-vihko, missä on lukioajoilta sekalaisia kirjoituksia, lehtileikkeitä, piirroksia, yms.. Sisällön pääosa on palapelin numeroiduilla osilla, jotka seikkailevat sivuilla kertoen omia tarinoitaan ja kommenttejaan. Itse kirjasen nimi oli oma lempinimeni ja palat siis osa minua. Takakannessa on yksijalkainen suihku, yms..

  Kristel:
  27.10.2005, 22.23

  Oivoi, noi on sentään yläasteelta ja lukiosta… Minä ja tutorryhmäkaveri kirjoittelimme heprea 2 -kurssilla toisillemme pitkiä sepustuksia ja yritimme saada toisiamme repeilemään.

  Kun molemmat pääsimme läpi kurssista, kirjoitimme suurella vaivalla viestimme koneella puhtaaksi, printtasimme, laitoimme siistiin kansioon ja lahjoitimme arvoisalle prof. Lauhalle joka luennoi kurssia. Anteeksipyytävän viestin kera toki. ;) Tästä on vuosia aikaa, mutta Risto muistaa edelleen huomauttaa asiasta aina joskus. Kansio on kuulemma tallella, ja hän oppii sitä lukiessaan aina jotain uutta…

  Outi:
  28.10.2005, 1.15

  Pitäisköhän munkin skannailla enemmänkin noita lappuja ja sitten printata ja lähettää opettajille? ;)

  Jätä kommentti