Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


huhtikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Kolmosen kyydissä

  Tänään minulla oli ilo tavata rokotiiri muutaman tunnin ajan, kun palaveerasimme tulevasta yhteisestä työprojektista. Kuuden jälkeen suuntasin kaupungilta kotiin kolmosen ratikalla, kuinkas muuten.

  Ratikka ei ollut ehtinyt rautatieasemalta edes Kaisaniemeen, kun joku avohoitotapaus jo tuli esittelemään minulle ruskeaa nallea. Oli menossa Aholaitaan, kun toisessa kaupassa kuulemma ”käyvät päälle”. Naisen hampaat olivat surkean näköiset, ja leuassa kasvoi karvoja. Olin helpottunut, kun hän jäi pois Kaisaniemen pysäkillä.

  Hakaniemestä kyytiin nousi sama spurgu, jonka olen nähnyt monta kertaa matkalla keskustaan tai sieltä pois. Äijä höpötti yksinään ja kaikille lähellä istuville ja kielsi puremasta ananastaan.

  Karhupuistossa äkkäsin sellaisen vapaan istumapaikan, jossa sai istua nenä menosuuntaan päin, ja kävin istumaan. Virhe. Kauempaa katsottuna suhteellisen siistiltä vaikuttanut mieshenkilö vastapäisellä istuimella olikin ympäripäissään, ja rupesi selittämään vieressään istuvalle nuorelle naiselle, että tämä näytti aivan hänen sisarentyttäreltään. Selitti sen jälkeen muiden sisarustensa lapsistakin. ”Vuokolla on kolme poikaa… mulla ei ole mitään.. VIELÄ.. mä haluisin kyllä saada aikaiseksi…” mies örvelsi.

  Kotipysäkille päästessäni oli niin ahdistunut, että silmiin oli kihonnut kyyneleet.

  Ratikan perällä spurgu lauloi Kulkuria ja joutsenta.

  Kommentteja: 13

   

  Kommentteja:

  Jyri:
  29.7.2005, 23.33

  Outi parka, koko päivä sekopäiden seurassa. No, sentään minä ja kollegani mafioso olemme hyvin pukeutuneita ja hyvältä tuoksuvia (joskus).

  kolibri:
  30.7.2005, 0.19

  On kylla tuttu fiilis, se on nykyaan niita isoimpia vihokkeja Helsingissa. En ymmarra enka halua hyvaksya tai tulla turraksi.

  Marjut:
  30.7.2005, 6.28

  En tiedä missä päin Kalliota asut, mutta olisiko mahdollista kulkea välimatkoja bussilla? Niissä saa sentään olla edes vähän enemmän rauhassa. Muuten kyllä ymmärrän tuskasi täysin – viimeksi eilen kulmilla jalan liikkuneena tuli taas nopeasti kiire pois.

  Altti:
  30.7.2005, 12.10

  Tuo kertoo hyvin kuinka Helsinki huolehtii sellaisista joilta ote lipeää.

  JP:
  31.7.2005, 9.53

  Tahattoman osuvasti raitsikkalinjan kyltissä lukee ”Eläintarha” – surullista menoa.

  Zippo:
  31.7.2005, 21.32

  Mä törmäsin myös tänään laitapuolen kulkijaan. Olin juuri evästänyt, ja eväitä oli vielä jäljellä, niin annoin sitten kaverille banaanin. Juteltiin sitten hetki niitä näitä. Oli tosi kohtelias ja kiitti banaanista, molemmat jatkettiin tahoillemme. Ihmisiä me kaikki ollaan.

  Outi:
  1.8.2005, 0.16

  Toki olemme kaikki ihmisiä, en minä muuta väittänytkään. En vain voi mitään sille, että minä ahdistun kaikkien noiden spurgujen keskellä.

  Bussilla kulkeminen voisi olla hyvä ratkaisu: bussipysäkki on suunnilleen yhtä lähellä kuin ratikkapysäkkikin, ainoa miinus on se, että bussit kulkevat selvästi harvemmin. Mutta ehkä sen rauhan vuoksi olisi valmis tinkimään…

  marginaali » Päivä Hellsingissä:
  9.5.2006, 11.02

  […] olimatta ei löytynyt kumpiakaan ja minä ajattelin, että onpa tämäkin yksi tuppukylä. Häiriköitä oli minusta tavallista vähemmän ja ajattelin, että kaupungin “poissa silmistä, po […]

  Mikko Moilanen:
  11.5.2006, 10.12

  Kauniiden ja rohkeiden naamioiden takana piileskeleviä ahdistaa spurgut! Nyt on kaasukammioiden aika viimeistään! Outissa ja kumppaneissa ei ole mitään vikaa. Spurguissa on kaikki vika. Täten kuolemantuomio tai erämaahan siirto kuolemaan kaikille spurguille. Sehän ei kerta käy millään tavalla päinsä, että Outi ja kumppanit voisivat joutua kokemaan ahdistusta spurguista kaupungilla.

  Oksetatte sata kertaa enemmän kuin yksikään spurgu. Silti en vaadi päitänne vadille.

  Outi:
  11.5.2006, 11.51

  Pyrin välttämään peikkojen ruokkimista, mutta menköön nyt tämän kerran.

  Mikko Moilanen – missään en ole väittänyt olevani kaunis ja rohkea. Minun pelkoni ja ahdistukseni ja kaikki muukin on luettavissa tästä blogista.

  On oma asiani, jos minusta tuntuu pahalta olla laitapuolen kulkijoiden ympäröimä ratikassa. En näe, miksi se tekee minusta huonon ihmisen. En minä missään vaatinut näiden ihmisten siirtoa erämaahan, ja vielä vähemmän heidän kuolemaansa. En vain itse kaipaa kontakteja heihin.

  Ja huomaa: en myöskään sanonut, että näitä ihmisiä ei esimerkiksi pitäisi päästää raitiovaunuihin. Minun ratkaisuni tässä tilanteessa oli lakata itse käyttämästä kolmosen ratikkaa. Minä en vaatinut toimenpiteitä keneltäkään, vaan muutin omaa toimintaani.

  Jos sinulla ei ole rakentavampaa sanottavaa (ja sen perusteella, mitä olen sinun muualla nähnyt sanovan, pidän todennäköisenä, ettei sitä tosiaan ole), niin toivon, että et vastaisuudessa tule tänne trollaamaan.

  Mikko Moilanen:
  11.5.2006, 22.13

  Vai nimittelet sinä minua trolliksi. Ehkä et keksinyt muuta suojautumistaktiikkaa? Itseensä kohdistuvaa ironiaa voi olla vaikea niellä? Minä voisin vastaavasti väittää sinun olevan trolli, koska kirjoitit minua /provosoivasta/ aiheesta. Siihen en kuitenkaan alennu, mutta sen sijaan suosittelen sinulle tutustumista trollin määritelmään ja miettimään sitä tarkasti. Ja rakentavasta sanomisesta sen verran, että siihen pätee hyvin paljon samat lainalaisuudet kuin trollauksen määrittelyyn. Eli omasta mielestä epämiellyttävät totuudet eivät ole rakentavia aivan kuten ironia ja parodia on trollausta. Spurguista on rakentavaa keskustella spurguja parjaten. Esim. peiliin katsominen spurgujen parjaamisen sijaan ei ole rakentavaa, vaikka oikeasti, mikä voisi olla rakentavampaa? Teidän mielestä jopa Sokrates olisi varmasti ollut trolli.

  Kannattanee joskus miettiä spurgujen kohdalla sitä, että mitä heillä on. Heillä ei ole normi-ihmisten mittapuulla yhtään mitään, mutta silti nämä normi-ihmiset haluavat viedä spurguilta pois sen, mitä spurguilla on – eli valitsemansa kuolinympäristön.

  (Tämä on julkinen blogi, ja minä kirjoitan julkisten blogien kommenttiosastoille mitä haluan. Jos mielipiteeni ei miellytä, niin yritä saada poliisia antamaan minulle lähestymiskielto, sillä se voisi koskea myös tätä blogia. Älä silti pelkää, tuskin tulen pitkään pitkään aikaan eksymään tähän blogiin uudestaan.)

  Janne:
  11.5.2006, 23.12

  Mikko, Suomen Kibo.

  Outi:
  14.5.2006, 0.34

  Voi hyvä tavaton. Jos joku oikeasti haluaa lukea kirjoituksiani tahallaan noin väärin, niin mitäpä siihen enää sanomaan. :) Oletpa hassu :)

  Jätä kommentti