Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


toukokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Ne yöt ovat valkeat…

  Vietimme kaikkea muuta kuin omaperäisen juhannuksen: olimme mökillä, saunoimme, uimme, paistoimme makkaraa. Silti juhannus oli yksi parhaimmista, mitä muistan viettäneeni. Ulkona tarkeni kerrankin ilman kaksia pitkiä housuja, järvivesi oli yllättävän lämmintä ja selvisin savusaunastakin hengissä.

  Olimme Jannen vanhempien mökillä Keski-Suomessa – minulle entuudestaan täysin oudoissa maisemissa. En ole koskaan ollut niillä seuduilla, joten sikälikin pikainen pyörähdys mökille oli kokemus. Koolla oli lähes koko Jannen perhe, mukaan lukien kaksi hyvin pienikokoista ihmistä ja kaksi karvaista nelijalkaista. Allergia rajoitti hauvakuumetta, mutta vauvakuumetta Jannen pikkuinen veljenpoika oli kyllä saada aikaan.

  Ulkohuuss(e)ista huolimatta mökkielämässä on oma viehätyksensä. Oli todella ihanaa juosta kuumasta saunasta viileään veteen ja uida tyvenessä järvessä laskevan auringon värjäämän taivaan alla. Sellaisena hetkenä ymmärtää Suomen kesän arvon – missä muualla voisi kokea samanlaista juhannusyön taikaa? Ja taioista tulikin mieleeni: ilman yhdeksää erilaista kukkaakin minä näin unta sydämeni valitusta, jonka vierestä minulla oli tänäänkin onni herätä.

  Keski-Suomessa kesäyö oli huomattavasti Helsingin öitä valoisampi, mikä tuntui kotoisalta. Olen tottunut siihen, että kesällä voi halutessaan lukea läpi yön kirjaa tarvitsematta valoja, joten Helsingin kesäyöt tuntuvat oudoilta. Kaipaan pohjoisen keskiyön aurinkoa.

  Kommentteja: 0

   

  Jätä kommentti