Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


toukokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • puolisen kiloa kevyempi

  Kävin tänään verenluovutuksessa toista kertaa elämässäni. Kokemus oli tälläkin kertaa ihan positiivinen.. tai ainakin itse luovutus oli. Jostain syystä tunti, pari myöhemmin tuli huono olo ja alkoi heikottaa. Olin syönyt veripankin tarjoamia leipiä ja juonut kahvia ja tuoremehua, joten alhainen verensokeri tuskin oli syynä. Mietin mahtoiko olla huono ajatus luovuttaa verta, kun hemoglobiini vain juuri ja juuri ylitti vaaditun alarajan.

  Nyt illallakin on ollut aika uupunut olo, mutta tänään toisaalta käskettiinkin ottamaan rauhallisesti ja olemaan rasittamatta itseään. Luultavasti nukkumaan meneminen suhteellisen pian olisi hyvä idea.

  Olisi enemmän sanottavaa, kuin minkä kirjoittamiseen riittää nyt energiaa. Oli mukava päivä, tapasin ihmisiä ja kiertelin kaupungilla. Söin illalla kokonaisen kulhollisen fetasalaattia (röyh). Tutustuin ihanaan uuteen lehteen, jonka tilaamista harkitsen vakavasti.

  Silmät eivät enää pysy auki.

  Kommentteja: 4

   

  Kommentteja:

  Anna:
  19.4.2005, 7.09

  Nesteen juominen olisi myös aiheellista verenluovutuksen jälkeen.
  Hienoa, että olet käynyt verenluovutuksessa. Minua aina "pelottaa" siihen asti, kunnes tiedän riittääkö hemoglobiini :)

  Ari:
  19.4.2005, 11.36

  Arvaa Outi mikä muu aiheuttaa pahoinvointia ja heikotusta….

  K:
  20.4.2005, 15.02

  Arvaus Aria (ja Jyriä) varten: Kuukuppi? :D

  Lissu:
  21.4.2005, 12.39

  Älä huoli, Outi, noita heikotuksia sattuu silloin tällöin hemoglobiinista riippumattakin.

  Vaikka veren tilavuudesta napataan vain kymmenesosa, verensokeri laskee jälkeenpäin yllättävän nopeasti. Tunnin – parin päästä on korkea aika syödä lisää, ja runsas juominen on tärkeää sekä ennen että jälkeen.

  Mie teen usein niin, että vaikka kahvittelen ja voileivättelen luovutuksen yhteydessä, käyn jossain vaiheessa päivää kunnolla ulkona syömässä. Lisäksi ostan purkin jotain oikein hyvää mehua, jonka juon kokonaan päivän aikana.

  Pyörrytys on vähentynyt, ja kollektiivisen auttamisen ja itseensä satsaamisen yhdistelmä tuo hyvän mielen :).

  Jätä kommentti