Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


helmikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • puuttuva ainesosa

  Jos täydellisen herkulliseen ja taivaallisen maittavaan kakkuun tarvitaan omenoita, luumuja, banaaneja ja persikoita, ja se on nimeltään omenaluumubanaanipersikkakakku, niin mitä tapahtuu, jos jonkun ikävän sattuman seurauksena omenoita ei enää olekaan saatavilla? Pitäisikö kakkua edelleen kutsua nimellä omenaluumubanaanipersikkakakku, vaikkei siinä ole omenoita, eikä tule enää koskaan olemaankaan?

  Ei minusta. Jotkut näyttävät olevan eri mieltä.

  Kommentteja: 8

   

  Kommentteja:

  Burana:
  18.3.2005, 7.29

  Ihan oikein tuo on. Miksi bändin pitäisi vaihtaa nimeään jos solisti tai muu jäsen vaihtuu tai puuttuu? Tuollaisiahan on tapahtunut läjäpäin kautta aikain, niin mikä tästä nyt tekisi erilaisen? Genesiksestä on tainnut ainakin solisti vaihtua Gabrielista Collinsiin, Pumpkinsista lähti kitaristi huumevieroitukseen, Metallican alkuperäisjäsenistöstä en edes tiedä.

  Jyri:
  18.3.2005, 10.14

  Burana, riippuu bändin rakenteesta. Suurin osa selviää aivan hyvin ilman "takarivin" jäseniä, joiden tehtävä on vain soittaa instrumenttiaan ja pysyä poissa tieltä. Metallican tapauksessa kumpikaan edesmennyt basisti ei kuulunut vahvasti säveltäjäkaartiin ja Mustainen lähdölläkään ei olisi ollut merkitystä, ellei hän olisi myöhemmin polkaissut pystyyn Megadethiä. Pumpkins taas pyörii Corganin perseen ympärillä, eihän hän kai antanut muiden muusikoiden aina edes soittaa levyillä. Nirvanan jatkaminen olisi ollut järjetöntä, vaikka Dave Grohlilla olisi ollut Foo Fighterseistä päätellen kykyjä ottaa säveltäjä/vokalistin tehtävät. Jos bändistä lähtee "merkittävä" henkilö, on melko tapauskohtaista kannattaako jatko. G’n’R on surkuhupaisa tarina, mutta AC/DC näyttää pärjäävän hyvin, vaikka Bon Scott tukehtui omaan oksennukseensa. Iron Maiden sinnitteli säveltäjä-basistin voimin, vaikka välillä hukkasivatkin kulta-aikojensa vokalistin ja kitaristin…

  Queen oli hankala viritelmä, koska kaikki jäsenet olivat myös säveltäjiä, tärkeysjärjestyksessä Mercury, May, Taylor, Deacon. Viimeisin olisi varmaankin ollut korjattavissa, Taylor ehkä myös, Mercury/May ei. Molemmat olivat luoneet liian suuren osan Queenista, sävelsivät liikaa, olivat liian "erikoisia" korvattavaksi jne.

  Itseäni ainakin näin fanina lähinnä nolottaa tuo "Queenin" kiertue. Olisivat nakanneet jonkin muistokiertueen, mutta eeeeeei. Herroilta rahat lopussa, kun söivät sanansa?

  Outi:
  18.3.2005, 12.21

  On ehkä tapahtunut läjäpäin kautta aikain, mutta onko poistunut jäsen ollut yhtyeen koko olemukselle yhtä tärkeä kuin Mercury oli Queenille? Vahvasti epäilen.

  Minulle Queen-fanina (vuodesta 1989, rock on!) on sekä noloa että Freddien muistoa kohtaan epäkunnioittavaa lähteä kiertueelle Queen-nimellä, jos porukassa on vain kaksi alkuperäisen kokoonpanon jäsentä ja laulaja, josta ei ole mihinkään Mercuryyn verrattuna (hyvin harvasta laulajasta on).

  Spinsteri:
  18.3.2005, 19.22

  Ja varsinkaan May. Brian May on loistava, upea kitaristi mutta esim. Too much love will kill you josta on sekä Mayn ja Freddien versio, Freddien versio hakkaa Mayn mennen tullen. Miten muuten Queenin sävellysjärjestys määrätään? Jossain vaiheessahan säveltäjänä alettiin käyttää yhteisesti Queenia, eikä erillisiä säveltäjiä enää mainittu (no joo, Freddie ON säveltänyt Bohemian Rhapsodyn). John Deacon muuten lausui vuonna 92 "As far we are concerned that is it. There is no point carrying on. It is impossible to replace Freddie" John näyttää pysyvän sanojensa takana…

  Ada:
  18.3.2005, 21.54

  Joskus yrittänyt kuunnellut Queenin biiseistä tehtyjä covereita. Ei onnistu. Ei jotenkaan vaan tunnu olevan mitään mieltä niissä. Sitä kaipaa sitä Freddien satumaista ääntä, ja vaikka kuinka muutkin voivat niitä biisejä laulaa, niin niistä yksinkertaisesti ei tule yhtään mitään kun se jokin puuttuu. :)

  Siksipä en ole oikeen edes noteerannut koko kiertuetta. Kiinnostaa kyllä se Bohemian Rhapsody-musikaali(?) josta olen vilaukselta nähnyt mainoksia ratikoissa. (Tosin sen paremmin tutustumatta..)

  (Aloitin Queenin fanittamisen 9 vuotiaana. Silloin menin aina kaverin luokse: katsoimme ensin Kauniit ja rohkeat ja sitten kuuntelimme Queeniä ja yritimme kääntää biisien sanoja. Oli tosi päheetä kun kaveri sai VHS:n jossa oli Queenin musiikkivideoita…)

  Jyri:
  19.3.2005, 1.19

  Lisää esitelmää…

  Mikäli minä olen käsittänyt oikein, myöhemmän "Queen"-tittelin alle imaistiin vähän kaikkien sävellyksiä, varmaankin bändin sisäiset sopparit pitivät huolta rojalteista. Kipaleissa on kyllä havaittavissa tiettyjä vaihteluita: Freddie tuntui suosivan nykyäänkin muodissa olevaa ooppera/operetti-lähestymistä ja mihinkään luokkaan kuulumattomia kipaleita, May oli rock/blues/metal-kasvatti, Taylor hurahti "alkuteknompaan" suuntaan ja Deacon työsti softrock/pop-biisejä.

  Siinä missä nykykitaristit vittuilevat toisilleen "miljoona sekuntiin"-soittamisesta, Brian näytti erilaista suuntaa. Tolkuton tiluttelu Malmsteenilta vs. yksi vongahdus Maylta – kumpi määrittelee sooloa enemmän? Kaiken lisäksi on vielä mukava kuulla Mayn olleen äärimmäisen ystävällinen, kannustava ja kohtelias herrasmies, siinä missä suurin osa nykykitaristeista on egoistisia kusipäitä.

  Minä en noista musikaaleista ole niin innostunut, johtuen pitkälti kliinisestä lähestymistavasta Queenin musiikkiin. Yksi "hienoimmista" kiertuieista mistä olen kuullut oli Queenin crazy tour, jonka he vetivät pikkuklubeissa suurkiertueen perään. Näin minä olen muistaakseni lukenut, sillä olenhan vain keskenkasvuinen ja suomalainen. Itse pääsin osaksi live-elämystä monien Queen-akselin vaikuttajien tunnustuksella Miracle-nimisen coverbändin kulta-aikoina. Ehkä vokalisti hajotti äänensä jälkikäteen, ehkä olin vain tilaisuuden huumassa, mutta Vlaardingenin – oliko se nyt 2003-keikalla – vanhaltakin melkein tuli tippa silmään. Voin vain kuvitella bändin englannin Queen-conventionin keikan tunnelmia heidän soittaessaan parituhatta ihmistä sekopäisiksi.

  Muista coveroinneista on hankala löytää mitään alkuperäiseen verrattavaa, mutta vastoin ennakkoluuloja tulee sellainen kiva tunne kun kuulee tiettyjä pyyteettömiä covereita: Queen vaikuttaisi olevan yksi niistä bändeistä, jota kukaan ei häpeä tunnustaa.

  Nojoo, pölisisin lisää ja korjailisin virheitäni mikäli osaisin päätttää mikä noista kolmesta pöytäni yllä kieppuvasta ja kiiltävistä compaqin läppäristä on omani… Nähtävästi viini ja viski eivät ole toimiva yhdistelmä

  Outi:
  19.3.2005, 12.08

  Säveltäjäksi on merkitty koko yhtye ainoastaan A Kind of Magicin jälkeen ilmestyneillä levyillä – eli käytännössä vain The Miraclella ja Innuendolla. Niidenkin kappaleista kyllä harjaantunut korva erottaa melko selvästi, kuka mitäkin on tehnyt. Muistaakseni tiedot löytyvät netistäkin, en nyt muista tarkkaan mistä.

  tiina:
  21.3.2005, 17.20

  joo,se musikaali kuulostaa tosi hyvältä jutulta,kaikki kattomaan gloriaan! itte oon kans menossa.

  Jätä kommentti