Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


toukokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • ”sumppi auki…”

  Vein Nöpön lisäksi myös Nellin eläinlääkärille, sillä halusin kuulla lääkärin mielipiteen siitä, onko Nelli voinut tartuttaa Nöpölle jonkin hengitystiesairauden (Nelli kun on alusta asti tuhissut ja raksunut). Oli veikeän näköistä, kun pikkuisten keuhkoja kuunneltiin stetoskoopista: avustaja piti kiinni hiirulaisen niskanahasta ja lääkäri kuunteli. Nöpö yritti välittömästi alkaa nakertaa stetoskoopin reunaa.

  Nelli oli melkoinen sisupussi. Neiti ei yhtään arvostanut sitä, että joku yritti pitää sitä niskanahasta kiinni. Tuloksena oli yksi kappale verisiä sormia… Onneksi kuitenkin kuuntelu onnistui lopulta, ja lääkäri saattoi todeta, että molempien keuhkot kuulostivat normaaleilta.

  Koska hiirten oireet kuitenkin viittasivat hengitystieinfektioon, ovat molemmat hiirulaiset nyt kymmenen vuorokauden antibioottikuurilla. Meinasi vähän ahdistaa ajatus siitä, että joudun lääkitsemään noin pieniä otuksia: homma ei ole ihan niin yksinkertaista, että sanoisin ”sumppi auki, täältä tulee lääkettä” ja hiiret kiltisti ottaisivat lääkkeensä.

  Yritin imeyttää lääketipan keksinpalaseen, jota sitten tarjosin hiirille. Ei kelvannut. Tai kelpasi sitten vähän myöhemmin, hyvinkin, mutta väärille hiirille. Lopulta oli pakko turvautua eläinlääkärin tekniikkaan: hiirtä niskanahasta kiinni ja toinen – tässä tapauksessa Janne – työntää pipetillä suuhun lääkettä. Yllätys oli melkoinen, kun tositilanteessa hiiri sitten nappasikin pipetistä kiinni molemmilla etutassuilla ja näytti siltä, että olisi halunnut lisääkin…

  Kommentteja: 1

   

  Kommentteja:

  parppei:
  26.2.2005, 21.26

  No jopas. Lähetin viestiä jo aiemmin, mutta se eksyi jonnekin.

  Vinkkinä piti sanoa, että sen pipetin pään voi myös kastaa jogurttiin, jäätelöön tai muuhun herkkuun, jos lääke ei muuten mene oikeaan osoitteeseen. Kun potilas sitten avaa suunsa nuollakseen, ruutataan lääke suuhun.

  Halju temppu, mutta hätähän ei lue lakia. Tuo toimi ainakin rotillani (ne tietysti oppivat heti, että pipetistä tulee myös lääkettä, mutta ahneus voitti aina!).

  Jätä kommentti