Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


helmikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • viimeinen kerta kylässä

  Viimeistä kertaa ”kylässä” oman kullan luona. Yritän ajatella, että alle kolmen viikon kuluttua tämä on minun kotini, mutta ajatus tuntuu vielä hurjan oudolta. Koti on Oulussa, repsahtaneen näköisessä luhtitalossa, pikkuisessa vuokrakaksiossa. Ei täällä. Vaan eiköhän tämä tästä, vähän kerrallaan. Helpottaakseni lähestyvää muuttoa väänsin oheisen listan…

  Asioita, joita en jää kaipaamaan, jahka lähden Oulusta:

  – naapurissa örveltävät teekkarit ja luonnontieteilijät (saattaa kai siellä joskus humanistejakin olla, vaan varmaan harvakseltaan): olen niin tiukkapipoinen, että joskus haluan nukkua jo kolmelta aamuyöllä.
  – hyytävän kylmät talvet, joita tosin ei ole viime aikoina enää näkynyt…
  – alakanava (Se ahdistaa minua jo bussinikkunasta nähtynä. En ymmärrä, miten joku voi asua Toivoniemessä ja katsella kanavaa päivittäin ikkunastaan.)
  – taloyhtiön saunan irvikuva, jossa ei koskaan ole tarpeeksi lämmintä, ennen kuin kiukaalle on heittänyt kauhakaupalla vettä.
  – pysähtyneisyyden tunne elämässäni
  – bussilippujen hinnat – on helvetillistä riistoa vaatia 2,40e yhdestä bussilipusta, vaikka Koskilinjojen bussit ja niiden kuljettajat ovatkin enimmäkseen varsin miellyttäviä (kiitos, Jyri)
  – vieläkin kipeähköt muistot, jotka liittyvät tiettyihin paikkoihin
  – syrjäinen sijainti, mitä tulee isoihin tapahtumiin (kuten konsertteihin yms.), risteilyihin ja ulkomaanlentoihin
  Jannen ikävöinti ja loputon päivien ja tuntien laskeminen seuraavaa tapaamista odotellessa
  – lähin Lidl on 15 kilometrin päässä (okei, oli pakko keksiä jotain, että listalla olisi siististi kymmenen kohtaa…)

  Kommentteja: 10

   

  Kommentteja:

  Pare:
  21.1.2005, 15.25

  No, bussiliput täällä maksavat sen kaksi euroa Helsingin sisällä, mutta pääkaupunkiseudun ollessa niinkin integroitunut kuin se on, tullee sinullekin tarvetta matkustaa muihin kaupunkeihin täällä. Seutulipun hinta onkin sitten 3,40 e kertalippuna, ja matkakortillakin 2,90 e.

  Minä maksan seutulippuaikaa, kun arvostan sitä, ettei tarvitse miettiä missä kaupungissa liikun täällä, mutta harmittavat nuo hinnat silti.

  edsel:
  21.1.2005, 15.36

  Koskilinjojen bussit kulkevat pahimmillaan kerran tunnissa. Siihen verrattuna on juhlaa kun töihinlähdön voi ajoittaa suunnilleen – jos ei ehdi pysäkille, niin seuraava tulee alle kymmenen minuutin päästä. Hinnan voi suhteuttaa myös siihen, kuinka monta mahdollisuutta joukoliikennevälineen käyttöön sinulla on yhden vuorokauden aikana – vaikka ei niillä kaikilla matkustaisikaan.

  Moira:
  21.1.2005, 15.56

  Muutin Raahesta Tampereelle 1996 ja kotiuduin hämmentävän nopeasti. Etköhän sinäkin kotiudu, oman kullan helpottaessa prosessia merkittävästi =)

  Burana:
  21.1.2005, 16.43

  Mutta sinun täytyy kyllä ostaa virtuaalimoccamaster. *niisk*

  Outi:
  21.1.2005, 17.12

  Virtuaalimoccamaster?

  Burana:
  22.1.2005, 19.45

  Semmonen virtuaalinen kahvinkeitin kun en viitsisi kerran viikossa sinne lentää kahvistelemaan.

  Jukka:
  26.1.2005, 22.51

  Kylläpäs olitkin onnistunut karsimaan listan lyhyeksi! Minulla tuo lista olisi helposti paisunut sadaksi kohdaksi tai yli, mutta toisaalta minä muutin tänne Helsingistä, en toisin päin.

  Tahtoo takaisin kotiin, Kallioon!

  Kookos:
  27.1.2005, 10.40

  Ö–öh… Luin ensin nuo hyvät asiat, joissa olin hiukkasen eri mieltä, mutta nämä huonot asiat ei mätsää senkään vertaa!

  TOIVONIEMI ON EHKÄ PARASTA OULUSSA! Kun ja jos asuu Toivonsaarella (en asu enää), näkee parhaassa tapauksessa joen useammasta ikkunasta, keskustaprofiilin yhdestä ja vilahduksen merestä vielä yhdestä.

  Mitkä teekkarit? Kipeähköt muistot – no juups, sä taidat olla vielä aika pieni. Mä olen niin vanha, ettei teiniangsti enää rassaa…

  Täytynee kirjoittaa oma lista ;-)

  Outi:
  27.1.2005, 11.20

  Pieni? Teiniangsti?

  Tuota, minä en ole ollut teini kymmeneen vuoteen – mittarissa on viittä vaille 29 vuotta. Kipeähköillä muistoilla viittasin läpikäymääni todella rankkaan avioeroon, en suinkaan mihinkään teiniangstiin :) Mutta mistäpä satunnaiset lukijat voisivat kaikkea tietää, en voi olettaa, että jokainen on lukenut blogiani vuodesta 2003 asti.

  Toivoniemi on kesäisin varmasti kaunista aluetta, mutta jostain syystä alakanava ahdistaa minua hirveästi, enkä voi kuvitellakaan, että asuisin paikassa, josta näkisin kanavan koko ajan ikkunastani. :)

  Kookos:
  27.1.2005, 12.54

  Aijaa 8-]

  Sorry, ei ollut tarkoitus loukata. Kirjoitustyylisi viittaisi hyvin nuoreen henkilöön. Sehän on mukavaa, että olet säilynyt kyynistymättä kolmikymppiseksi asti ;-)

  Ja juu, en tosiaan ole lukenut blogiasi kuin ehkä kaksi kertaa, joten en tiedä historiaa.

  Tämä onkin aika jännittävä ilmiö, kun webissä toisten elämiä kommentoi tuosta vaan ja tekee omasta mielestään varmoja olettamuksia ensivaikutelman perusteella. Ensivaikutelma ei ole virtuaalisesti sen luotettavampi – tai niinkään luotettava – kuin oikeassa elämässä.

  Tavallaan muuten ymmärrän tuon alakanava-pointin: se on aika ahdistava ihan läheltä katsottuna. Olen erinäisen kerran kulkenut siitä voimalaitoksen vierestä kauppakasseja kantaen. Ne pyörteet on suorastaan pelottavan houkuttelevat synkkinä päivinä!

  Jätä kommentti