Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


helmikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • gallup

  ”Autatko tulvakatastrofin uhreja”, kysyy Ilta-Sanomat. Tyrmistyin ihmisten sokeudesta ja omaan napaan tuijottamisesta lukiessani kieltävästi vastanneiden perusteluja.

  Aasiassa kuolee ihmisiä luonnonkatastrofien seurauksena koko ajan, ei tämä nyt niin iso juttu ole! Uutiset voisivat kertoa muitakin juttua välillä. Juksu (29.12.2004 12:48)

  Ai että ei ole ”iso juttu” jos melkein sata tuhatta ihmistä kuolee yhtäkkiä tsunamien uhreina? Sata tuhatta! Käsittääkö tuollainen pää takapuolessa elävä pelle, miten paljon on sata tuhatta?

  Ei voisi vähempää kiinnostaa mitäs menee ökyilemään ulkomaille jouluna. Eniten tässä ärsyttää se että niitten takia on koko ajan niitä ylimääräisiä uutisia. Pah (29.12.2004 18:51)

  Miksi rikkaita pitäisi auttaa… ei sinne köyhät matkusta. Heillä on kyllä vakuutukset. Mielummin autan suomessa olevia köyhiä!!! Peke (29.12.2004 12:16)

  Ja näillä kahdella valopäällä on jäänyt käsittämättä, että Thaimaa, Intia, Vietnam jne. eivät suinkaan ole paikallisesta asutuksesta tyhjiä valtioita, joiden maaperällä käyskentelevät ainoastaan länsimaiset turistit. Paikalliset asukkaat eivät olleet ”ökyilemässä ulkomailla jouluna” vaan elivät normaalia jokapäiväistä elämäänsä, jonka yksi maanjäristys muutti hetkessä.

  Minä häpeän noiden suomalaisten idioottien puolesta.

  Kommentteja: 9

   

  Kommentteja:

  lukija:
  30.12.2004, 1.57

  Niin ja samaan aikaan Afrikassa kuolee _joka päivä_ 8500 ihmistä. Käsitätkö sitä lukua?

  lukija:
  30.12.2004, 2.09

  Niin ja samaan aikaan Afrikassa kuolee _joka päivä_ 8500 ihmistä. Käsitätkö sitä lukua?

  Outi:
  30.12.2004, 2.32

  Toki. Ja kyllä minä olen ropojani antanut myös kehitysmaiden hyväksi, kuten nyt annoin tulvan uhreille. IMHO Afrikan nälänhätä ja HIV-ongelma ovat osa isompaa ongelmavyyhtiä, jota ei sellaisenaan voi verrata yhtäkkiä tapahtuvaan maailmanhistoriallisestikin merkittävään luonnonkatastrofiin.

  Joka päivähän ihmisiä kuolee joka puolella maailmaa. En vain tajua sitä, miksi joidenkin on niin pirun vaikea käsittää, että se on oikeasti helvetin iso asia, jos sata tuhatta ihmistä kuolee kertarysäyksellä samalla kun lukemattomia kyliä ja kaupunkeja tuhoutuu.

  Ja sitten vielä oikeasti kehdataan sanoa että "mitäs läksivät!" ja ajatella, että kyse olisi tosiaan vain muutamista tuhansista turisteista. Sanoisivatko nämä samat ihmiset Afrikan nälänhädästä kärsiville, että "mitäs synnyitte Afrikkaan, oma vikanne"?

  ElinaA:
  30.12.2004, 5.56

  Etpä ole ainoa joka häpeää.
  Mitä on netistä ottanut selvää tuosta tuhosta niin kyllä se suomalaisessa mediassa näyttää aliarvioidulle. Vasta ulkomaalaiset sivut saivat minut tajuamaan miten kamalan paljon se satatuhatta todella on.

  Ja kyllähän siellä Afrikassa tosiaan kuolee ihmisiä, ei sitä varmasti kukaan kiellä. Vaan kallistun Outin kannalle. Afrikan tilanteessa on takana paljon muutakin. Luonnonkatastrofista tuskin voi syyttää ketään?

  Henrikki:
  30.12.2004, 11.18

  En ota kantaa mikä on fiksua ja mikä ei.

  Elinalle vain tiedoksi, että Hesarissa (muistaakseni?) mainittiin, että järistyksen jälkeen harkittiin varoituksen antamista Tsunamien varalta.

  Tätä ei kuitenkaan tehty, koska turistikausi oli kuumimmillaan ja hyökyaalloista ei ollut varmuutta.

  Voi olla vielä aika moinen likapyykki edessä..

  Ossi:
  30.12.2004, 13.30

  Minun on jotenkin suunnattoman helppo tuntea inhoa kanssasuomalaisiani kohtaan, niin kuvottavan itsekeskeisiä ja typeriä heidän ajatuksensa ovat. Nämä oliot ovat mädäntyneet sisältään, muuten ei heidän kaltaistensa ajattelua voi käsittää. Taitaa olla, että viimeiset kunnolliset suomalaiset elivät sota-aikana, jolloin ihmisten hädän päälle varmasti ymmärrettiin. Nykyinen räkä ei kaiva rikkaista taskuistaan edes nöyftää avustuslippaaseen laitettavaksi.

  Nämä kuvotukset perustelevat saituuttaan sillä, että ensi autetaan oman maan köyhiä, työttömiä ja veteraaneja. Hah! Latiakaan eivät taatusti laita näillekään. Ja tuo Afrikan surkeudesta hurskasteleminen oikein etoo.

  Burana:
  30.12.2004, 17.28

  Afrikkaa on minun lyhyen elinikäni aikana autettu jatkuvasti. En tiedä olenko muuttunut kyyniseksi, mutta alkaa koko ajan tuntua enemmän ja enemmän siltä että on ns Oma Moka(tm) etteivät ole saaneet toimivaa infraa pystyyn. Ja juu, ei henkilökohtaisesti kosketa minua tämä aasian kriisi, mutta kyllä tämä silti jollain tapaa koskettaa. Nyt jo Oulun asukkaiden verran kuolleita ja Suomen väkiluvun määrä kodittomia. Tähän päälle vielä kulkutautien aiheuttamat tuhot. Ikävää. Todella ikävää.

  Niisku:
  31.12.2004, 12.42

  Kyllä tämä jollain tavalla koskettaa. Osallistuin SPR:n keräykseen. Mutta nämä on samalla niitä vaikeita asioita. Kokee pientä surua ja samalla ei jotenkin ymmärrä. Tässä on kyse perusasioista, kuoleman ja kärsimyksen kohtaamisesta, jakamisesta, vastuunkannosta, sattumasta, välittämisestä… tasa-arvosta ja oikeudenmukaisuudesta. Taustalla on hirveän isoja kysymyksiä yhteiskunnasta ja arvoista.

  ElinaA:
  31.12.2004, 21.06

  Henrikki: Juu, minäkin luin tuosta, mutta ei ketään silti voi syyttää luonnonkatastrofista. Tuolla hälyytysjärjestelmällä olisi toki voitu pelastaa tuhansia ihmisiä, mutta ei estää katastrofia.

  Jätä kommentti