Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


helmikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • arvaa mikä?

  Mikä saa aikuisen miehen virnistelemään kuin viiden tuuman jakoavain ja hypähtelemään innostuneesti? Mikä aiheuttaa spontaania kuolausta ja epämääräisen villin kiillon silmiin? No, sehän on tietysti upouusi The Star Wars Trilogy -dvd-paketti. Jep jep, täällä oli talon isäntä eilen kuin lapsi jouluaattona – ja minutkin istutettiin sohvalle katsomaan tätä elokuvahistorian klassikkoa.

  Onhan se toki hieman noloa, että ehdin 28-vuotiaaksi näkemättä Tähtien sotaa. Röyhistän nyt kuitenkin rintaani ja julistan tämän karmean puutteen korjatuksi. Elokuva oli toki sangen viihdyttävä, mutta minun olisi varmaan pitänyt nähdä se kymmenvuotiaana naperona osatakseni todella arvostaa sitä. Yhtä kaikki, katson seuraavat osat ihan mielelläni (siis osat V ja VI, niistä alkupään yritelmistä en ole niin varma).

  Kommentteja: 7

   

  Kommentteja:

  Timo:
  24.9.2004, 15.13

  Moni puristi varmaan repii pelihousujaan kun sanon tämän.

  Enpä nyt tiedä olisitko menettänyt mitään, vaikket olisi noita nähnytkään. Eivät ne niin erikoisia ole. Pikkupoikana ehkä olisi voinut rankata top10-listalla kärkeen, mutta näin aikuisempana ne vaikuttavat liikaa pojankoltiaisille suunnatuilta keskinkertaisilta rymistelyiltä. Olihan Ritari Ässäkin mahtava sarja 9-vuotiaan silmissä.

  Matti:
  24.9.2004, 16.33

  Kyllä Star Warseissa silti on se jokin, sillä eihän näitä enää jaksaisi uudelleen katsoa. Esimerkiksi Ritari Ässää fanitin paljon enemmän mutta ei se kestä uusintakatselua SubTV:ltä. Star Wars sen sijaan jostain syystä kestää, vaikka niillä vanhoilla efekteilläkin.

  Ihan eri asia sitten mikä tässä trilogiassa on se hieno asia. Juoneltaanhan ne ovat perinteistä hyvä vs paha -kikkailua kliseineen kaikkineen.

  Niin ja eivät ne uudet erikoistehosteet nyt niin pahoja ole. Elokuvahistorialliselta kantilta ajatellen kannattaisi tosin julkaista myös ne koskemattomat alkuperäisversiot.

  Marjut:
  24.9.2004, 16.38

  Näkemättä on täälläkin, ja ikää mittarissa enemmän kuin sinulla. :-) Ei kun hetkinen, taisin joskus yrittää katsoa jotain osaa ja luovutin tuossa tunnin jälkeen. Samaa sarjaa mulle kuin sormusten herrat – vaikkei tätäkään kai saisi sanoa ääneen…

  Jyri:
  24.9.2004, 17.35

  Tunnustetaan. En minäkään noista pahemmin välitä. Ne kolme "varsinaista" ovat ihan hauskoja, mutta en ymmärrä miksi niistäkään niin innoissaan pitäisi olla. Ehkä tämä on jokin "rallikansan" tapainen ilmiö.

  bearyari:
  24.9.2004, 22.24

  Mitäh!!!!!

  Kun täällä on noinkin monta tätä klassikkosarjaa näkemätöntä (uskomatonta se on vaikka ei olisikaan alan harrastaja uten minä) sanon vain niistä osista V ja VI, että se osa V (Imperiumin Vastaisku) on ehdottomasti se parhain, ainakin minun mielestäni, se on jotenkin hurjan synkkä. Sen vuoksi kolmososaan laitettiin lapsia viihdyttämään niitä nallekarhuja.

  bearyari:
  24.9.2004, 22.26

  Ja sillä kolmososalla tarkoitan tietysti osaa VI….

  En pitänyt Ritari Ässästä milloinkaan, mutta Tähtien Sodat tulee katsottua ainakin kerran vuodessa!

  Ärpäke:
  24.9.2004, 23.30

  Huoks, minä näin ensimmäisen Star Warsini vuonna 1978 varsin kälyisessä Tikkurilalaisessa elokuvateatterissa. Neljätoistavuotiaassa Star Wars-fiikissä kummipojassani tämä herätti ansaittua kunnioitusta: "Siis Ärpäke, ootsä vanha vai ootsä vanha?"

  Jätä kommentti