Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


helmikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • pakko kuunnella

  Eilen tapasin ystäväni kahvilassa. Istuimme ja juttelimme kahvikuppien ja leivonnaisten äärellä, mikä oli vallan mainio tapa viettää puolisen tuntia keskiviikostaan. Kahvin jälkeen vaapuin kasseineni bussiin ja asemalle.

  Ensin lippu, sitten kioskilta Ilta-Sanomat, sitten jo raiteilla odottavaan Pendolinoon, joka sihahtaen avasi vaunun oven valmiina nielaisemaan minut ja kassini sisuksiinsa. Vaunu oli lähes tyhjä, joten ehdin jo ilahtua ja levittäytyä tavaroineni omalle paikalleni valmistautuen rauhalliseen matkaan iltapäivälehtien ja kirjojen parissa.

  Vaan kuinkas sitten kävikään. Viereiselle penkkiriville istahti minua jonkin verran nuorempi tyttölapsi, jonka mielestä junassa ei ilmeisesti voinut juuri tehdä muuta kuin puhua kännykkään. Ja kun tätä tyttölasta oli siunattu kestävän puhelimen akun lisäksi myös kantavalla äänellä, sain kiristellä hampaitani väsyksiin asti.

  Kännykät ovat toki omalla tavallaan mainio keksintö. Niistä on paljon hyötyä. Mutta minä en aikuisten oikeesti (Mea, just for you ;) halua kuunnella tuntitolkulla toisten ihmisten asioita selitettynä ties miten monelle eri ystävälle. Yksi puhelu olisi ollut ihan ok, kaksikin olisi vielä ollut ymmärrettävää (varsinkin jos ne puhelut olisivat olleet kestoltaan lyhyitä). Mutta ei, neiti puhui kuin puukossa koko ajan.

  Huokaus.

  Mutta hyvää kannattaa odottaa, vaikka siihen odotukseen sisältyisikin rasittavia matkatovereita. Eilen illalla sain nukahtaa oman rakkaan kainaloon. Ei ole sen suurempaa onnea.

  Kommentteja: 6

   

  Kommentteja:

  Aaltoneito:
  23.9.2004, 17.48

  Viimeksi kun menin etelän suuntaan, viereiselle penkille oli osunut aivan samanlainen tapaus (ellei peräti täysin sama yksilö). Yritä siinä sitten olla kiinnittämättä huomiota, kun puolen metrin päässä puhutaan taukoamatta. Yhtä hyvin olisin tosin kuullut, vaikka olisin istunut toisessa päässä vaunua.

  Tuntemattoman ihmisen elämästä saa tietää uskomattoman paljon ihan vain kuuntelemalla puheluita. Tosin samoja asioitahan se tyttö selitti jokaisessa puhelussa, alkoi tulla jo toistoa.

  Se on tosin ihan hyvä kysymys, että miksi puhelimeen puhuminen ärsyttää kanssamatkustajia, mutta jos keskustelisi kaverin kanssa samoja asioita, muut ärsyyntyisivät vähemmän. Ehkä sillä on todellakin tekemistä sen kanssa, että kun keskustelusta kuulee vain puolet, se ärsyttää enemmän.

  Sepä kuitenkin pitää paikkansa, että ihmiset eivät yleensä puhu yhtä kovaäänisesti vieressä istuvalle kaverille kuin sille, joka on puhelimen toisessa päässä. Se puhelin nyt kuitenkin on keksitty sen vuoksi, ettei tarvitse huutaa sinne toiselle puolelle maata.

  Ja kuinka vaikea onkaan käyttää niitä Pendolinoissa olevia ihan vain kännykkäkeskusteluihin tarkoitettuja pikkuisia koppeja? Ne kuulemma jopa vahvistavat kenttää, joten puhelu ei edes katkeilisi.

  bearyari:
  23.9.2004, 17.58

  Mutta on myös suunnattoman noloa kuunnella toisten perheasioita kun ne kailotetaan koko linja-auton kuultavaksi, varsinkin kun ei itse ole luonteeltani utelias ihminen.
  Mikään ei ole ikävämpää kuin kuunnella kirjastossa kun äiti haukkuu lapsensa puhelimessa kaikkien kuullen

  mea:
  23.9.2004, 19.10

  Oliko ihan pakko? Ilmeisesti oli. Noh, eisevväliä, minä kostan ja tulen katkomaan sun kaulaliinan töpöksi. Ei ole kivan näköistä sitten se, aikuisten oikeesti. ;D

  alive:
  23.9.2004, 20.42

  Kuvittele nappikuulokkeet. Kuvittele Earit. Yhdistä nämä kuvat päässäsi ja saanko esitellä – Koss The Plug. Toimii(tm).

  ObURL: http://www.koss.com/koss/kossweb.nsf/SPdispCall?ReadForm&THEPLUG

  Outi:
  24.9.2004, 12.42

  Kyllä mulla olisi ollut kannettava cd-soitin mukanani, nappikuulokkeiden kera, mutta musiikki olisi häirinnyt lukemista. Minä halusin keskittyä kirjaani :/

  Ja minäkin luulen, että minua olisi rasittanut paljon vähemmän, jos se tyttö olisi puhunut samat asiat vieressä istuvalle kaverilleen. Olisin sentään kuullut kokonaisen keskustelun, luultavasti tosiaan vielä hieman hiljaisemmalla äänelläkin… Puuh.

  Outi:
  24.9.2004, 14.23

  Mea, mun kaulaliina on terästä! Niin kerta! Kanniskele sitten mukanasi sivuleikkureita, hyytyy hymy melko pian :P

  Jätä kommentti