Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


toukokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Talo, jossa asuu onni

  Huomasin viime lauantaina jotain mielenkiintoista. Olin jo aiemmin pistänyt merkille äänekkään sirkutuksen ja viserryksen, jota kuulin pihalta tuon tuostakin, mutta en tiennyt, mikä lintu tuota ääntä piti (koska en tunnetusti tiedä mitään lintujen äänistä, paitsi talitiaisen, käen, kuovin ja västäräkin… ja helmipöllön).

  Lauantaina parvekkeen kaiteelta pyrähti kiireesti lentoon lintunen, kun lähdin käymään postilaatikolla – ja kävellessäni katoksen alta postilaatikoiden luo minua kohti singahti pieni mustavalkea ohjus kovasti rähisten. ”Ei nyt sentään päälle tarvitse tulla”, vinkaisin linnulle kumartuessani kiireesti.

  Olin jättänyt ulko-oven raolleen postia hakiessani, ja kun tulin takaisin asunnolle, oven päällä istui lintu. Jumankekka! Se oli pääskynen – ja sen pääskysen kumppani istua nökötti parvekkeen kaiteella parin metrin päässä! Molemmat pyrähtivät karkuun, kun tulin lähemmäs.

  Äiti sanoi, että vanhan uskomuksen mukaan talossa, jossa on pääskysen pesä, asuu onni. Jospa sitä onnea varisisi vähän minunkin asuntooni – olen hieman sitä mieltä, että melkein kahdeksan kuukautta surua ja pahaa mieltä riittäisi vähäksi aikaa.

  Kommentteja: 0

   

  Jätä kommentti