Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


toukokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Puolen vuoden takaa

  Tasan puoli vuotta sitten järvi oli juuri saanut ohuen jääpeitteen ja valkean hennon lumivaipan sen päälle. Silloinen tuska oli jotain niin järkyttävän kokonaisvaltaista ja musertavaa, etten haluaisi edes muistella sitä enää koskaan. Tänään järvi oli jo osittain sulanut, ja avoimissa paikoissa uiskenteli sorsia.

  Kävelin järven rantaa seuraavaa polkua yksin ja tajusin kipeän selvästi, miten paljon tuskaa minussa on yhä jäljellä. Ensin en edes tajunnut itkeväni, mutta sillan kaiteen yli nojatessani kyyneleet putoilivat alas veteen saaden järven pinnan värähtelemään. Järvimaisema muistutti hyvin konkreettisella tavalla kuluneesta ajasta; siitä, että silloisen tuskan ja tämänpäiväisen surun väliin on mahtunut kokonainen pitkä ja kylmä talvi.

  Kotimatkalla näin isän pienen poikansa kanssa ja jouduin katsomaan muualle, etteivät he näkisi kyyneliäni. En kestä nähdä miehiä ja lapsia yhdessä, en kestä nähdä onnellisia perheitä, en kestä mitään, mikä muistuttaa minua siitä, mitä olen menettänyt.

  Kommentteja: 0

   

  Jätä kommentti