Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


toukokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Hullut päivät

  Hulluille päiville oli taas päästävä, vaikka en varsinaisesti käsitäkään miksi. Tämä Stockmannin kaksi kertaa vuodessa kansan villitsevä hulina jostain syystä saa minut joka kerta lähtemään kyseiseen liikkeeseen – siitäkin huolimatta, että tiedän vallan hyvin, millaista tavaratalossa tulee olemaan. Sadat ihmiset säntäilevät ympäriinsä kuin päättömät kanat ja kahmivat koreihinsa kaikkea, mikä näyttää vähänkin tarjoushintaiselta.

  Tuohon kaaokseen suuntasin siis kulkuni minäkin, yhdessä äidin kanssa. Ja ihan kuten arvelinkin, Stockmann pursusi ihmisiä, jotka tungoksessa hikoilivat vuolaasti talvitakeissaan. Jälleen kerran uudistin ihmettelyni joidenkin eläkeläisten täydellisestä käytöstapojen puutteesta: niinpä vain tälläkin kertaa joku rouvashenkilö purjehti karkkilasteineen tyynesti kassalle minun vuorollani suomatta minulle edes anteeksipyytävää hymyä. Jouduin mielessäni melkein harmittelemaan kelvollista kotikasvatustani, joka esti minua ilmoittamasta meikatulle eläkeläiskotkalle selvin sanankääntein, mitä mieltä olin hänen käytöksestään.

  Ennen ylempiin kerroksiin siirymistä ostin jo Hullut päivät -perinteekseni muodostuneen Brunbergin suukkolaatikon (vaniljaa), minkä jälkeen kiitollisena karkasin hieman väljempään maastoon vaateosastolle. Talousosastolta löysin lopulta jotain, mikä aidosti kiinnosti minua: pihakalustesetin, johon kuului kaksi valkeaa klaffituolia ja pieni pöytä – juuri sellaiset, kuin pienelle parvekkeen irvikuvalleni olen halunnutkin. Hintakaan ei päätä huimannut.

  Kotini alkaa olla valmis.

  Kommentteja: 0

   

  Jätä kommentti