Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


toukokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • blondin tv-kortti

  Kyllästyin lopulta siihen, että minun oli aina valittava television ja tietokoneen väliltä. Halusin pystyä katsomaan televisiota samalla, kun teen jotain tietokoneen ääressä, joten päätin hankkia koneeseeni tv-kortin. Mies auttoi hankinnassa, ja sopiva kortti löytyi. Ihastus lupasi asentaa sen.

  Kun kortti laatikoineen oli saatu kotiin asti, Ihastus katsoi minua ja tiedusteli, missä antennipistokse sijaitsee. Olin vilpittömän tyrmistynyt. Mikä?!? Sekö tarvitsee antennipistokkeen? Jostain syystä minulla ei ollut käynyt mielessäkään, että tietokoneen tv-kortti tarvitsee antennipistoketta. Tunsin itseni erittäin hölmöksi.

  Järkytys vaihtui pian epätoivoksi tajutessani, että asunnossa on vain yksi ainoa antennipistokse, ja se sijaitsee olohuoneessa suuren ja painavan (ja täynnä tavaraa olevan) kirjahyllyn takana. Täysin ihmiskäden ulottumattomissa. Ennen epätoivon kyynelien ilmaantumista mies kuitenkin tajusi rauhoitella, ettei tv-kortin antennikaapelia tarvitse välttämättä kytkeä nimenomaan seinässä olevaan pistokeeseen, vaan riittää, kun laitan jakajan videoihin kiinnittyvään antennikaapeliin.

  Siispä ostamaan jakaja ja paljon kaapelia. Antennipistoke sijaitsee tietokoneeseen nähden täysin asunnon vastakkaisella laidalla, joten ostimme 15 metriä kaapelia, vaikka oletimme kymmenen metrinkin juuri ja juuri riittävän. Jakaja ei sopinut videoihin, ennen kuin suoritimme sille ympärileikkauksen, kaapelin kiinnikkeet olivat liian suuria, ja arvatkaa vain, miten kaapelin kanssa kävi. Tottahan se loppui kesken.

  Kaiken kaikkiaan kaapelia tarvittiin 20 metriä. Nyt tv-kortti toimii.

  Kommentteja: 5

   

  Kommentteja:

  pnuk:
  26.3.2004, 23.50

  Minulla on ihan vastaava homma. On vedetty olohuoneen ainoasta pistokkeesta makuuhuoneen telkkariin ja tämän "työhuoneen" tietokoneeseen kaapelit. Vasta äskettäin saimme laitettua ne siististi listojen vieressä kulkemaan.

  mea:
  27.3.2004, 9.12

  Jepjep, tuttua. Olkkarin kauimmaisessa nurkassa olevaan rasiaan on teipattu kolme haaroitinta, joista yhdestä vielä yksi haaroitin. Niistä lähtee kymmeniä metrejä kaapelia toiseen ja kolmanteen huoneeseen kahteen radioon, kahteen telkkariin ja yhteen kaapeliyhteyteen. Kaapelit kulkevat pitkin nurkkia, odottavat niputtamistaan. Turhaan.

  Burana:
  27.3.2004, 9.39

  Se kakkosen kuvanlaatu *saattaa* parantua mikäli saa korvattua sen jatkoviritelmän yhdellä ainoalla piuhalla. Ovat nuo tietokoneiden TV-kortit pirun herkkiä tuollaisille pienille häiriöille.

  lepardi:
  27.3.2004, 21.18

  Minä en ole jaksanut vetää antennijohtoja stereoille, mutta sukkapuikko ajaakin sen homman ihan kiitettävästi. Kunhan ei mene seisomaan liian lähelle.

  Outi:
  28.3.2004, 19.45

  Sukkapuikko? O_o Kuulostaa pelottavalta.

  Jätä kommentti