Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


helmikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • suru vai depressio?

  Elimistöni on väsynyt. Kun on parin viikon ajan keskittynyt lähinnä herkutteluun, 90 minuutin hikoilu tanssimatolla saa vartalon hämilleen. Lihakset olivat eilisestä jo valmiiksi väsyneet ja vähän kipeät, mutta en antanut armoa. Nyt on väsynyt mutta tyytyväinen olo; omatuntokaan ei nalkuta kun olen kerrankin saanut harrastettua liikuntaa.

  Päivä alkoi huonosti: heräsin aamulla kaksi kertaa silmät kyynelissä. Kummallakin kerralla näin jotain eroon liittyvää hyvin tuskallista unta, ja herääminen yksin teki olon todella surkeaksi. Tuo suru on kuitenkin vain hyväksyttävä osaksi elämää, sillä tilannetta ei ole mahdollista muuttaakaan.

  Onneksi aamupäivä jatkui paremmissa merkeissä. Sain nimittäin pitkästä aikaa keskustella Miehen kanssa, mikä tämän melkein kolmen viikon tauon jälkeen tuntui melkoiselta ylellisyydeltä. Toinen aamupäivän hyvä juttu oli se, että kirjoittamani juttu kelpasi Herra Päätoimittajalle sellaisenaan, eikä minun siis tarvitse tehdä siihen muutoksia. Whee!

  Kävin tänään pitkästä aikaa terapiassa. Se oli sikäli huojentavaa, että terapeuttini esitti minulle yleistajuisen lyhyen selityksen siitä, miten masennus ja suru eroavat toisistaan. Olen ollut niin ahdistavan surullinen ja surkealla mielellä jo pitkään, että olen jotenkin kauhuissani murehtinut depression mahdollisuutta. Terapeutti selitti kuitenkin, että surulle on olemassa selvä syy: surutyötä tekevä ihminen tietää, mitä on menettänyt, ja suree sitä. Masentunut ihminen puolestaan ymmärtää puolestaan vain sen, että on mahdottoman paha olla, mutta ei tajua, mikä pahan olon aiheuttaa.

  Minä tiedän, mitä olen menettänyt. Minä suren menetettyä rakkautta, hajonnutta kotia, kariutunutta avioliittoa ja eroa uudesta perheestäni. Ilmeisesti tuntemukseni ovat siis olosuhteisiin nähden normaaleja.

  Kommentteja: 0

   

  Jätä kommentti