Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


helmikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • jälleen kotona

  Viikonloppu kylmässä pohjolassa (lue: 250 kilometriä pohjoisempana) vanhempien luona sujui vallan mainiosti. Oli rentouttavaa ja viihtyisää olla ”kotona kotona”, saunoa puusaunassa sähkösaunan sijasta, syödä hyvää ruokaa ja ihan vain olla öllöttää. Ainoa miinus tässä pitkässä viikonlopussa oli se, että nukuin huonosti. Heräsin joka aamu joskus kuuden aikaan, enkä meinannut enää millään saada unta. Se harmitti ihan vietävästi.

  Äiti laittoi älyttömän hyvää ruokaa. Ihan rehellisesti sanottuna söin kuin pikku possu. Äidin karjalanpaisti on maailman parasta – se on nimittäin ihan oikeaa karjalanpaistia, eikä mitään barbaarista sotkua, johon on tungettu sipulia ja porkkanaa ja ties mitä. Oikeassa karjalanpaistissa EI ole sipulia, laakerinlehtiä tai porkkanaa. Siinä on vain lihaa, vettä ja suolaa. Ja sitä syö mielellään kahtenakin päivänä peräkkäin!

  Paitsi karjalanpaistia, äiti laittoi viikonloppuna myös jumalaisen hyvää lohipastaa, johon tulee vuohenjuustoa ja oliiveja (ick). Keskityin kyllä lähinnä siihen kermaiseen pastaan ja loheen, ja annoin muiden syödä oliivit. Mutta se ruoasta, tässähän tulee nälkä ;)

  Meitä pyydettiin ”Veikan” (eli pienimmän veljenpoikani, joka on muutaman viikon ikäinen) kummeiksi! Olen ihan tohkeissani, sillä tämä on ensimmäinen kerta, kun minua on pyydetty kummiksi. Sanokaa mitä sanotte, mutta minusta se on suuri kunnia :)

  Kommentteja: 2

   

  Kommentteja:

  Miira:
  20.10.2003, 12.42

  Jep, tuo on minunkin oppimani ainoa oikea karjalanpaisti. Mummi oli oikea karjalaismummo ja tiesi kyllä, mitä teki :-)

  Lohipasta? Reseptiä tännepäin? Ne oliivit voi kyllä unohtaa..

  Outi Pie:
  20.10.2003, 1.19

  Ohoo, Miirahan se siinä :) Juu, lohipasta oli ihanaa. En kyllä omista (vielä) sen ohjetta, mutta lupaan kiristää sen äidiltäni mitä pikimmiten ja jakaa sen kanssasi kunhan saan sen :)

  Jätä kommentti