Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


toukokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Se nyt vaan on kivaa maksaa enemmän

  Viimeksi tänään törmäsin lehteä lukiessani käsitykseen, että on jollakin tavalla noloa ostaa kaupasta vanhenevia elintarvikkeita alennushintaan. Siis ilmeisesti on olemassa suomalaisia, joiden mielestä on kiusallista ja häpeällistä, kun ruokapakkauksessa on kirkuvan oranssi lappu osoittamassa, että sen hintaa on alennettu. Tämä ei ollut edes ensimmäinen kerta, kun luin moista lehdestä.

  Yritän kovasti ymmärtää, mutta en kykene. Ihanko oikeasti joku jannu menee kauppaan aikoen ostaa jauhelihaa lasagnea (tai mitä tahansa) varten ja tieten tahtoen ottaa kahdesta paketista sen täysihintaisen eikä sitä puoleen hintaan olevaa (vaikka aikoo tehdä sen ruoan samana päivänä eikä päiväyksellä siis ole väliä)? ”Ostanpa tästä jauhelihaa, mutta otan tuon kalliimman paketin, koska se nyt vaan on niin kivaa maksaa tuplasti enemmän, eikä sitten ainakaan kukaan luule mua köyhäksi! Mulla on kato varaa ostaa täyshintaista jauhelihaa, toisin kuin kaiken maailman rupusakilla.”

  Jos tarvitsen jonkin tuotteen ja saan sen puoleen hintaan, säästyy puolet rahasta käytettäväksi johonkin muuhun. Kyllä minulla on varaa ostaa ruokatarvike normaalihinnalla, mutta jos saan sen puoleen hintaan silloin kun sitä tarvitsen, olen perhanan typerä, jos en tartu tarjoukseen. Jos kaupassa on porsaan sisäfileitä puoleen hintaan, niin ihan varmasti ostan, ehkä useammankin. Pistän pakastimeen ja syön hyvällä ruokahalulla vaikka viikon päästä. Samalla nauran sille typeryydelle, joka sai jonkun toisen silkkaa ylpeyttään poimimaan vierestä täysihintaisen fileen ja jonka ansiosta itse säästin taas rahaa johonkin muuhun.

  Toivonkin, että jos joku näkee minut joskus kaupan kassajonossa korissani oranssilla lapulla varustettuja tuotteita, ei ensimmäinen ajatus ole säälinsekainen ”Voi tuota raukkaa”. Minä olen juuri nimittäin säästänyt pitkän pennin käytettäväksi vaikkapa johonkin ihanaan naiselliseen turhuuteen kuten kynsilakkaan.

  Kommentteja: 5

   

  Kommentteja:

  Burana:
  24.1.2013, 19.36

  Se on sitä ”mitä tuokin minusta ajattelee” elämäntapaa. Olisi aika ankeaa ja kahlitsevaa elää noin.

  Jani:
  24.1.2013, 20.30

  Minä kykenen, ehkä siksi että olen varmaan juuri sellainen noista alennuksista hyötyvä köyhä surkimus, jollaisiksi leimautumista nämä kuvatunlaiset ihmiset pelkäävät. Heille on helpompaa maksaa pelkonsa pois kuin järkeillä, ettei juuri ketään kiinnosta, eikä sellaisten ajatuksista, joita kiinnostaa, kannattaisi piitata. Typerää se todellakin on, mutta heillä on typeryyteensä varaa.

  Outi:
  24.1.2013, 21.10

  Joo, onhan se aika ankeaa tuollainen ajattelutapa. Vähän niin kuin teininä oli varma, että jokainen kiinnittää huomiota siihen, että olet ostamassa terveyssiteitä.

  Ei kyllä juuri itsellä tule kiinnitettyä huomiota toisten ostoksiin, ainoastaan poikkeuksellisen isot ostokset (kukkurainen kärry) tai todella ankeat einesostokset saattavat saada katsomaan vähän tarkemminkin (jälkimmäiset lähinnä sellaisella ”voi, toi on varmaan vielä opiskelija” -tavalla), muuten en juuri koskaan sen kummemmin katso muiden ostoksia.

  No kukin tyylillään tietysti. Maksakoot enemmän ne, joilla on noin outo tapa ajatella :)

  Koo:
  24.1.2013, 22.28

  Olisiko osa noista ihmisistä, joita nolottaa, niitä joilla ei kertakaikkiaan ole varaa ostaa normaalihintaista? Että kun aina ostaa alennettua, niin kyllähän siinä kassaneitinkin huomaa jo, että köyhiä ollaan? Muut kun ostavat niitä alennettuja elintarvikkeita, jos sattuvat tarvitsemaan ja muulloin muita.

  Outi:
  26.1.2013, 22.19

  Onhan se tietysti mahdollista. Silti minusta on lähtökohtaisesti vähän outoa nolostella normaaleja ostoksia (sillä ei ruokakaupassa edes myydä mitään oikeasti kiusallista ostettavaa), sillä kassahenkilöt näkevät varmasti kahdeksan tunnin aikana niin paljon ruokaostoksia, että eivät taatusti jaksa kiinnittää huomiota siihen, mitä itse kukin ostaa :)

  Jätä kommentti